Fotbalisté jdou v poháru přes Postupice do osmifinále

Sokol Ostředek – Sokol Postupice  4:2 (2:2)

Branky: Horák 2, Špalek, vlastní

Sestava: Malý – Měchura, Veselý, Škvor M., Müller – Hanibal, Uršic, Florián (27. Vildman), Nepraš (63. Novák) – Horák, Špalek


Včera čekal naše fotbalisty první soutěžní zápas nové sezóny. V 1.kole Poháru OFS jim los přisoudil za soupeře Postupice, které hrají okresní přebor. Vzhledem k dovoleným přišlo před zápasem kouči Borinovi hodně omluvenek, ale i přesto měl včetně sebe k dispozici solidní počet 15 hráčů. Na tribuně se sešla velmi slušná návštěva. Premiéru si odbyl nový stan.

Naši vstoupili do zápasu zostra. Hned ve 4.minutě skončil k překvapení všech centr Edy Špalka z rohu vápna u zadní tyče postupického gólmana. V 11.minutě bylo ještě veseleji. Kuba Horák po pasu Lukáše Uršice vstřelil naší druhou branku. Opaření hosté se nemohli dostat do hry. Ve 25.minutě je mohl dorazit Eda Špalek, ale jeho střela skončila na tyči postupické branky. V 27.minutě musel střídat kvůli zranění Petr Florián, na hřiště šel Ondra „Akademik“ Vildman.

Bohužel se zanedlouho potvrdila platnost rčení „nedáš, dostaneš“. Hostující Štěpán Kladiva využil po půlhodině hry zaváhání obrany a snížil. A než jsme se rozkoukali Dvořák srovnal na 2:2 a začínalo se od nuly. Ve 44. minutě všem zatrnulo. Vláďa Veselý zatáhl za záchranu brzdu před vápnem a mohl být rád za žlutou kartu. Nutno dodat, že za podobný zákrok v úvodu zápasu na našeho hráče se faul vůbec nepískal.

V druhé půli začali hosté přebírat otěže zápasu, ale byli to naši, kdo vstřelil třetí branku. Respektive nás v 66. minutě poslal znovu do vedení krásnou hlavičkou do šibenice postupický Štěpán Kladiva, který se snažil odvrátit centr Edy Špalka.

Definitivu dal výsledku v 78. Kuba Horák, který se prosmýkl po lajně a z minimálního úhlu prostřelil vyběhnuvšího gólmana Jiřího Kladivy.

Krásný moment viděli diváci v závěru zápasu. Ondra Vildman viděl, že brankář je daleko v poli a tak mu poslal navštívenku ze 40 metrů od lajny. Kladiva však stačil konečky prstů vytlačil míč mimo bránu.

Favorizovaného soupeře jsme překvapili a po dobrém výkonu postupujeme do osmifinále, které se bude hrát ve středu 8.září. Soupeře nám určí los.



P8080579

P8080580

P8080581

P8080582

P8080583

P8080584

P8080585

P8080586

P8080587

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci