Fotbalisté si v Zaječicích otevřeli střelnici

Sokol Zaječice - Sokol Ostředek 2:7 (0:2)

branky: Vildman 3, Uršic 2, Sidor, Horák

sestava: Škvor J. - Měchura, Krejcárek, Škvor M., Nerad (60.Procházka L.) - Hanibal, Florián (60. Vildman), Uršic, Sidor - Horák, Vildman (46. Procházka D.)

První a jediný přátelský zápas jsme sehráli v sobotu v Zaječicích. Se začátkem sezóny, který OFS naplánoval již na 14.srpna, jsme tak měli na letní přípravu minimum času. Pokud k tomu přičteme i fakt, že většina hráčského kádru ještě využívá poslední týdny před sezónou k dovoleným s rodinou, nešlo předpokládat, že bychom jeli do Zaječic hrát opravdovou generálku na soutěž v té nejsilnější sestavě. Šlo spíše o to, si po měsíční pauze opět vyzkoušet fotbal na velkém hřišti a zdokonalit fyzickou kondici.

Kvůli velkému počtu omluvenek před zápasem nakonec do Zaječic cestovalo pouze 12 hráčů, takže Borina musel často improvizovat. Na levém beku si tak odbyl svoji premiéru Fanda Nerad, který byl tímto rozhodnutím překvapený asi ještě v 10. minutě. Vypomoci musel také již kmenový hráč Ostředka a navrátilec Ondra "Akademik" Vildman. V obraně jsme nastoupili ve složení Měchura, Krejcárek, Škvor Milan a Nerad. Uprostřed zálohy pak spolu začali Flori a Lukáš Uršic. Na pravé záloze dostal prostor Ondra Hanibal a na druhé straně pak čerstvý ženáč Eda Sidor, který by po návratu z Ukrajiny měl opět začít pravidelně chodit. Do útoku se postavil Kuba Horák a další navrátilec Ondra "Akademik" Vildman.
 
Už od úvodního hvizdu jsme měli více ze hry my. Především spolupráce na pravé straně po ose Měchura, Hanibal a Ondra Vildman klapala perfektně a hned od začátku začal Ondra Hanibal směřovat své centry do vápna. Poměrně brzy jsme se dostali do dvoubrankového vedení, když se dvakrát z vápna krásně trefil Ondra Vildman a ukázal, že některé věci se prostě nezapomínají. Celý první poločas jsme pak vcelku kvalitně kombinovali na půlce soupeře a dovolili jim pouze pár brejků, se kterými si naše obrana poradila.
 
I v druhém poločase jsme měli více ze hry. Třetí branku přidal Eda Sidor. Ovšem pak si slabší chvilku vybral Jirka Škvor, když si nedokázal poradit s malou domů od Kamila Krejcárka a soupeřův útočník střílel do prázdné branky. Sice jsme dostali ještě jednu branku po hezkém průniku do vápna a soupeř snížil na rozdíl gólu, ale závěr patřil nám. V 60.minutě Ondra Vildman zkompletoval hattrick, když se s pomocí teče domácího hráče trefil z přímého volného kopu. Dvě hlavičky Lukáše Uršice po rohových kopech a branka Kuby Horáka znamenaly naše vítězství 7:2.
 
V neděli nás již čeká doma pohár proti Postupnicím, účastníkovi okresního přeboru. Dá se očekávat, že k utkání vyběhne silně obměněná sestava, avšak s aktuální kvalitou a šíří kádru by to neměl být zase takový problém. Přijďte naše kluky podpořit!
 
Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci