Fotbalisté potrápili Kondrac, prohráli až na penalty

Sokol Ostředek - Sokol Kondrac A  2:2 (0:2), 2:5 na penalty

Branky: Špalek, Horák

Sestava: Malý - Fiala (70. Procházka), Krejcárek (25. Veselý), Štěch, Dytrich (46. Müller) - Nepraš (46. Jiřík), Škvor M., Florián, Měchura (70. Nepraš) - Horák, Špalek


V sobotu na nás v rámci čtvrtého kola letní ligy čekal fotbalový svátek. Měli jsme možnost poměřit síly se stálým účastníkem krajské I.B třídy Sokolem Kondrací. Na večerní volební Valnou hromadou našeho spolku bylo toto utkání ideálním tématem pro neformální diskusi, jak si naše mužstvo poradilo v konfrontaci s fotbalově vyspělejším protivníkem. 

Jak již je v posledních zápasech zvykem, hrající trenér Libor Procházka měl opět k dispozici přijatelný počet 15 hráčů. Velkou událostí byl návrat Vládi Veselého po více než 25 letech na ostředecký pažit. Sestava se podobala té z předchozího utkání, akorát jsme si museli poradit s absencemi Jirky Škvora a Lukáše Uršice. V bráně tentokrát opět zdařile alternoval Tomáš Malý a zdá se, že v případě absence jedničky mezi tyčemi Jirky Škvora bude uspokojivou náhradou i do budoucna. Na stoperu začal Kamil Krejcárek, ale po půl hodině hry ho vystřídal kvůli zranění Vláďa Veselý. Láďa Fiala a Tomáš Dytrich začali na stranách obrany, na předstopera pak Borina postavil stále se zlepšujícího Honzu Štěcha. Střed zálohy obstaral Flori s Milanem Škvorem, na stranách pak rychlíci Zdeněk Nepraš a Zdeněk Měchura. Obraně Kondrace pak měla zatápět naše útočná dvojice Eda Špalek a Kuba Horák.

Bylo zřejmé, že nás bude čekat fyzicky náročné utkání s pohyblivým soupeřem. Kondrac často volila hru přes střed hřiště, kdy přihrávky směřovaly kolmo na rozběhnuté útočníky. Bylo také těžší odstavit hostující hráče od míče, případně využít chyby v rozehrávce. S tím vším jsme se museli rychle vyrovnat. Na druhou stranu již od úvodního hvizdu bylo možné pozorovat, že obrana hostí není úplně ve formě a především brankář byl velmi nejistý při hře nohama. Naši útočníci ho několikrát donutili k chybě skvělým presinkem. Přesto více šancí bylo na straně soupeře. Tomáš Malý musel několikrát vyškrábnout míč z brankové čáry. První branku jsme dostali ve 26. minutě ukázkovou akcí středem hřiště, kdy si hostující Sedláček pěkně naběhl na kolmou přihrávku a překonat Tomáše - 0:1. Hned poté vystřídal Kamila na stoperu Vláďa Veselý a ukázal, že bude velkou posilou pro nadcházející utkání. Ihned se ujal dirigentské taktovky a ukázal velký přehled a fotbalové myšlení. Přesto jsme do poločasu inkasovali ještě jednou. Ve 38. minutě zvyšoval střelou k tyči hostující Kašpar - 0:2. Takový byl i poločasový výsledek. Škoda, že jsme nevyužili dvě zaváhání hostujícího gólmana a po zachycení jeho chybné rozehrávky nedokázali dotlačit míč do sítě.

Kondračtí si patrně mysleli, že mají povinnou výhru v kapse a k druhému poločasu přistoupili lehkomyslně a jak to bývá, pak se těžko dostává do tempa. Naši začali vystrkovat růžky. Eda Špalek při prvním nájezdu na gólmana zaváhal, ale v 58. minutě již uspěl a snížil, což našim nalilo čerstvou krev do žil a zlobili ještě více. V 72. minutě vymyslel hrající kouč Borina krásnou akci. Místo obligátního nákopu míče z tresťnáku do vápna poslal po lajně Zdeňka Nepraše, který se protlačil do vápna a našel před brankou osamoceného Kubu Horáka, který vyrovnal. Krátce na to se naši mohli radovat potřetí. Zdeněk Nepraš postrčil při trestném kopu míč kousek vedle na Petra Floriána a ten orazítkoval břevno.

Když v 90.minutě pískl sudí Černý naposledy do píšťalky, svítil na ukazateli skóre stav 2:2 a šlo se tedy na penalty. V nich naši selhali, proměnili na rozdíl od stoprocentních hostů jen dvě. Ale i bod do tabulky proti silnému soupeři je velkých úspěchem!

V sobotu čeká na naše hráče další zajímavý soupeř – Jankov, který usiluje v okresním přeboru o postup do kraje. Zápas se v Jankově hraje od 17h.

 Kamil Krejcárek / Marek Škvor


 P1010233

IMG 4084

IMG 4085

IMG 4086

IMG 4088

IMG 4089

IMG 4091

IMG 4092

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci