Zdeněk Měchura čtyřmi góly pokořil Šelmy z Ratměřic

Sokol Ostředek - Svoboda Ratměřice  6:3  (3:0)

branky: Měchura 4, Uršic, Florián

sestava: Malý - Fiala (46. Procházka), Štěch, Škvor M., Dytrich (46. Müller) - Nepraš (60. Dytrich), Hanibal, Florián, Měchura - Novák (46. Kančij), Uršic


Los 2.kola Letního poháru OFS Benešov byl k našim přívětivý. Za soupeře jim určil fotbalisty z Ratměřic a ještě opět na domací hřiště. Fotbal v Ratměřicích patříval ke stabilním účastníkům krajských soutěží, ale kde ty loňské sněhy jsou. Dnes se trápí v pralesní čtvrté třídě.

Naposledy jsme se se soupeřem v soutěži potkali na jaře 2004 v rámci 3.třídy a slavili jsme domácí výhru 2:1 brankami Ondry Hanibala a Pepíka Šilhavého. S ohledem na působení soupeře v kraji a pak roky v okresním přeboru, jsme se s ratměřickým áčkem potkali prvně až na podzim 2000, když už hrálo jen trojku. Celková bilance mluví ve prospěch soupeře 3-0-5 při skóre 11:16. V minulosti jsme ale párkrát narazili i na béčko. Naposledy na jaře 1979 ve třetí třídě, kdy jsme ho doma porazili 3:0. Předtím jsme se občas potkali ve čtvrté třídě, prvně jsme změřili síly na podzim 1969 v Ratměřicích (1:1). Bilance našeho áčka s rezervním týmem Ratměřic je pozitivní 4-2-2 při skóre 17:12. 

Hrající kouč L.Procházka se musel obejít bez několika hráčů základní sestavy. Všechny potěšil návrat Ondry Hanibala, který v ostředeckém dresu nastoupil po dlouhých 7 letech.Jedna z legend ostředeckého fotbalu na hřišti ukázala, že bude pro tým velkým přínosem. Hned se ujal dirigentské taktovky ve středu zálohy. Premiéru na gólmanském postu si odbyl Tomáš Malý. Za góly nemohl, předvedl několik povedených zákroků. Zapracovat ovšem musí na rozehrávce. Trenér při absenci obou útočníků vsadil na souhru Lukáše Uršice s mladým Martinem Novákem, který měl ale v nohou dopolední zápas dorostu v Kondraci.

V první půli náš tým šlapal jako dobře namazaný stroj, soupeře jasně přehrával. První branku vstřelil Zdeněk Měchura po hlavičkovém ťukesu s Lukášem Uršicem v 18.minutě. Druhou přidal Lukáš ve 34.minutě, když dostal pěknou přihrávku od Martina Nováka, který dokázal přejít přes obránce. Střelecký účet poločasu uzavřel v 39.minutě Zdeněk Měchura po centru od Petra Floriána. Kdyby soupeř odcházel do šatny s 5-6 góly ve své bráně, nikdo by se nedivil. Řadu jasných šancí jsme nevyužili.

Do druhého poločasu nastoupili naši velmi bohorově, soupeř ale také žádný valný fotbal nepředváděl, tak nebylo na co koukat. V 55.minutě však zahřmělo z náhodné akce hostů, když se Kunc nádherně trefil - míč šel od břevna za záda našeho gólmana - 3:1. Záhy na to pěkně, al těsně vedle střílel Ondra Hanibal. V 60.minutě dostal míč do uličky od Urgyče Petr Florián, který dloubáčkem překonal vyběhnuvšího ratměřického gólmana - 4:1.

V 70.minutě rozehráli naši krásnou akci, kterou zakončil Milan Škvor bohužel jen ránou do tyče. Krátce na to jsme chybovali v rozehrávce na půlce, Šelmy z Ratměřic svůj brejk využily - 4:2. Naši se pak nemohli dostat ke hře a naopak hosté vycítili šanci. Proti byl Zdeněk Měchura, můž zápasu, který v 81.minutě završil svůj hattrick, když prudkou střelou vrátil do brány balón vyražený gólmanem po střele Lukáše Uršice - 5:2.

Brankové hody tím ale stále nebyly k radosti fanoušků obou týmů, kteří dorazili v hojném počtu, u konce. V 88. minutě proměnily Ratměřice penaltu nařízenou za ruku Tomáše Tetteha Dytricha.

Tečku za zápasem udělal svou čtvrtou brankou Zdenda Měchura, jenž proměnil příležitost, kterou mu krásným pasem připravil Ondra Hanibal. Zdenda pak již ze hřiště dával pokyn do koliby, aby se roztáčelo pivo na oslavu jeho střeleckého koncertu.

Soupeře pro další kolo budeme znát až zítra večer. Měl by jím být některý z vítězných týmů 2.kola. Je ale málo pravděpodobné, že bychom hráli opět doma.

Marek Škvor


P5290221

P5290222

P5290224

P5290225

P5290226

P5290228

P5290229

P5290230

IMG 3767

IMG E3769 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci