Ani Pyšely nezastavily letošní jízdu pohárem OFS

Sokol Ostředek - SK Pyšely  4:1  (2:1)

V osmifinále poháru OFS nás čekaly Pyšely. Nepříjemný soupeř, který s přehledem kraluje benešovské skupině III. třídy, a s kterým jsme v minulých sezónách sváděli ostré souboje, byl další překážkou v překvapivě úspěšném působení našeho týmu v poháru OFS. Počáteční antipatie k této soutěži vystřídalo vzrušení z dalšího a dalšího postupu, a také možnost zahrát si po anglicku ostrý zápas i v týdnu místo tréninku se stala vítaným zpestřením v probíhající sezóně.

Jak už to tak bývá, bylo hlavním otazníkem před tímto zápasem, komu se podaří včas dorazit z práce. Sestava nakonec vypadala velmi slušně a nemuselo dojít ani k posilování mladými nadějemi z dorostu. Naopak, jak už to v poháru bývá zvykem, nasadili jsme do obrany zkušenosti. Stoper Kamil Krejcárek byl se svými 35 lety v obraně benjamínkem, po stranách se proháněli beci Procházka s Dytrichem a na předstoperu již tradičně nastoupil Lukáš Uršic. Ve středu zálohy spolu nastoupili Petr Florian a Zdeněk Nepraš. Na stranách zálohy pak Kuba Jiřík a Eda Sidor. V útoku kapitán Eda Špalek k sobě tentokrát dostal Erika Fišera. 

Utkání jsme nezačali vůbec dobře, hned v 6. minutě si vybrala nakonec jedinou slabou chvilku naše obrana a nechala samotného Kulhavého prokličkovat až před Martina Drahotu - 0:1. Pyšely pak měly ještě asi 20 minut více ze hry, ale od této doby už jsme začali vládnou na hřišti my. Ve 25. minutě krásně prodloužil dlouhý odkop hlavou Petr Florián, Eda Sidor ve vápně převzal míč, posunul si ho podle obránce a tomu nezbývalo než ho faulovat. Pokutový kop proměnil Lukáš Uršic - 1:1. Další branku jsme přidali ve 30.minutě a opět to byl Lukáš Uršic. Brankář hostí neudržel přímý volný kop Petra Floriána a Lukáš doklepl hlavou do branky - 2:1. 
 
Po změně stran jsme si mohli dovolit pustit do utkání čerstvou krev. Borinu vystřídal Patrik Krajc a Kubu Jiříka Zdenda Měchura. Do branky si pak stoupl Jirka Škvor. V druhém poločasu už jsme Pyšely prakticky k ničemu nepustili. Naše obrana působila spolehlivě a směrem dopředu jsme byli stále nebezpečnější. Nenechali jsme se rozhodit ani čím dál zákeřnější a zoufalejší hrou hostí, kdy některé likvidační fauly snesly nejen červenou kartu, ale i pár facek. To že hosté dohráli o 11 lidech je s podivem. Zbylé dvě branky vstřelil výborně hrající Eda Špalek, kdy především branka na 4:1 padla po krásné akci. Zdenda Měchura nezištně pustil mezi nohama kolmici směřující na Fandu Nerada, ten zatáhl po lajně a našel ve vápně Edu Špalka. Eda si přehodil obránce a zamířil přesně k tyči. Krásná fotbalová akce byla posledním políčkem hostům, kteří tou dobou už jen řečnili a kroutili hlavami.
 
Po velmi dobrém výkonu tedy postupujeme v poháru do čtvrtfinále. Dnešní los nás přisoudil za soupeře Vrchotovy Janovice. Hraje se ve středu 28.října od 14h v Ostředku.
 

Branky: Uršic 2, Špalek 2

Sestava: Drahota (46. Škvor J.) - Procházka (46. Krajc), Krejcárek, Uršic, Dytrich (72. Müller) - Sidor, Florián, Nepraš, Jiřík (46. Měchura) - Špalek, Fišer (46. Nerad)

Napsal: Kamil Krejcárek


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci