Karolína Strnadová ovládla Ostředecký Votvírák 2020

Naši stolní tenisté uspořádali v neděli 27. září na sále ostředecké sokolovny sedmý ročník turnaje Ostředecký Votvírák, který již tradičně zahajuje novou stolně-tenisová sezónu na Benešovsku.  Konkurence byla navzdory koronaviru veliká. Mezi 29 účastníky bylo jedenáct hráčů z krajských soutěží. Zastoupeno bylo celkem 6 klubů.

Ráno na účastníky čekala skupinová fáze. Hráči byli rozděleni do čtyř výkonnostních skupin dle bodového hodnocení ELO. Nejlepších osmička byla nasazeno přímo do čela jednotlivých skupin, o dalším složení rozhodl los.

Nejlepší dva hráči z každé skupiny postoupili do hlavního pavouka, ostatní si to rozdali v pavouku útěchy. Oba pavouky se dohrávaly až do určení celkového pořadí.

Finále pavouka útěchy přineslo souboj mezi divišovskými Lubomírem Křížem a Petrem Vodičkou Z výhry v poměru 2:0 na sety se radoval Vodička, který si tak domů odnesl soudek Budvaru. 

Mezi nejlepší osmičku hlavního pavouka se probojovalo 6 hráčů z prvního koše – Jaroslav Dohnal (1.), Petr Semrád (3.), Karolína Strnadová (4.), Ladislav Lauko (5.), Miroslav Zrcek (6.) a  Roman Žydyk (8.), které doplnila dvojice Pavel Linhart ml. (10.) a Martin Dvořák (12.) z druhého koše.

Velké překvapení přineslo čtvrtfinále mezi benešovským favoritem Jardou Dohnalem a jeho týmovým kolegou Romanem Žydykem. Ostředecký odchovanec zaskočil favorita a po výhře 3:2 postoupil do semifinále, kam se dostali kromě něj už jen borci z Velkých Popovic – Semrád, Lauko a Strnadová.

Obě semifinále přinesla velké pětisetové bitvy, na jejichž konci se radovali Strnadová a Žydyk.

Bronz získal po velkém boji Petr Semrád, který ve čtvrtém setu odvrátil 7 mečbolů svého oddílového kolegy Ladislava Lauka.

Ze složení finálové dvojice bylo jasné, že turnaj pozná zcela nového vítěze. Souboj vyzněl vcelku jasně pro Karolínu Strnadovou (11:4, 11:6, 11:9), která se stala první ženou, jenž vyhrála Ostředecký Votvírák. Roman Žydyk vzdoroval jen ve třetím setu, když vedl 6:2.

Nejlépe se z ostředeckých barev dařilo Martinu Vosátkovi, který skončil dvanáctý. Petr Styblík skončil devatenáctý.

Nejlepší trojice turnaje si domů odvezla speciální medaile a dárkové koše. Vítězná Strnadová získala do svého držení na jeden rok velký putovní pohár. Hráči na 4. až 10. místě obdrželi malou sošku stolního tenisty.

Turnaj byl pro všechny hráče velmi dobrou přípravou na blížící se začátek nové sezóny (1.kolo se hraje již tento pátek.

Děkujeme všem hráčům za účast, Marianu Melíškovi za ujmutí se role rozhodčího na finále a zápas o 3.místo a OSST Benešov za dotaci na ceny.

Poděkování patří i Páje Rezková, která se postarala o občerstvení hráčů během turnaje. A ostředeckým hasičům za zapůjčení klubovny.   


Konečné pořadí

Zápasy ve skupinách

Pavouci 


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci