Zápas ve Velíši se fotbalistům vůbec nepovedl

Sokol Velíš – Sokol Ostředek  6:2  (3:1)

Včerejší zápas ve Velíši se našim fotbalistům totálně nepovedl. Nedokázali jsme se přizpůsobit nerovnému hrbolatému hřišti. Míč odskakoval všemi směry, přihrávky po zemi končily u kolen. Nemohli jsme uplatnit náš kombinační fotbal. Nenašli jsme vůbec recept na domácí anti-fotbal hraný s velkým nasazením. Naši hráči byli okopáváni jak brambory, což bohužel sudí Pessr toleroval. O zvedání praporku pomezním při každém našem pokusu o akci je škoda mluvit. Od větší pohromy nás zachránil dobře chytající gólman Martin Drahota.

Ačkoliv ještě v neděli dopoledne měl trenér Libor Procházka plnou lavičku náhradníků, a to přestože opět přišlo v týdnu několik omluvenek (Zdeněk Nepraš, Eda Sidor, Jarda Rezek, Erik Fišer), tak v době srazu se žhavili telefony, aby se vůbec poskládala jedenáctka. Některé z omluvenek na poslední chvíli jsou pochopitelné, jiné naprosto NE. To ať si každý přebere sám.

Po několika letech si zahrál mladý Honza Dvořák, jenž tak neplánovaně nastoupil proti svému mladšímu bratrovi, na kterého se chtěl jet původně jen podívat. Na základě oslovení předsedou klubu si přibalil na cestu i kopačky a odehrál skoro celý zápas. Jeho návrat na trávníky by tak mohl být jedním z mála pozitiv včerejšího odpoledne.

Bohužel další oslabení již tak lepené sestavy přišlo po 15.minutách, kdy kvůli zranění kotníku odkulhal ze hřiště Milan Škvor. Podle aktuální informací se jedná o výron a Milan bude minimálně 3-4 týdny bez fotbalu.

Naši se gólově prosadili až za stavu 3:0 proměněnou penaltou Lukáše Uršice. Moc nechybělo, abychom se dostali zpět do zápasu, ale samostatný únik skončil jen tyčkou. V druhé půli domácí přidali další tři branky a Kuba Horák svou proměněnou penaltou již jen kosmeticky zmírnil nečekanou porážku.

Zápas nemá cenu více rozebírat. Trenér Borina nařídil svým svěřencům, aby se z něj pořádně večer propili. Utkání ve Velíši je potřeba hodit za hlavu a připravit se na sobotní domácí zápas s Kamberkem.

Kronika našich zápasů s Kamberkem není příliš obsáhlá. Prvně jsme se střetli až v srpnu 2001, kdy soupeř jako nováček 3.třídy vyhrál nečekaně v Ostředku 4:2. Prohru (0:2) jsme zaknihovali i na jaře na soupeřově hřišti. Odplatu jsme přichystali hned v další sezóně – vyhráli jsme doma 2:1 a v Kamberku dokonce 4:0. Naposledy jsme s Kamberkem hráli v sezóně 2003/04. Venku jsme prohráli 2:3, což jsme si vynahradili domácí výhrou 4:1 na jaře 2004. Hattrickem se tehdy blýskl Petr Florián. Od té doby jsme se s poměrně vzdáleným soupeřem nepotkali. Kamberk si v mezičase také zahrál jeden rok v okresním přeboru a pak se stal tradičním účastníkem vlašimské skupiny 3.třídy. Bilance soupeření je tedy vyrovnaná, tři výhry a tři prohry při aktivním skóre 14:11.

Branky: Uršic, Horák

Sestava: Drahota – Fiala, Škvor M. (15.Novák), Uršic, Dytrich – Dvořák (85. Procházka), Florián, Měchura, Jiřík (62.Kančij) – Horák, Špalek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci