Teplýšovická Těhelka našim fotbalistům svědčila

Sokol Teplýšovice B - Sokol Ostředek 0:4 (0:4)

V posledním zápase sezóny jsme se měli utkat s celkem Teplýšovic. V případě bodového zisku bychom se v polovině sezóny uvelebili v klidném středu tabulky, což by asi odpovídalo našim výkonům v průběhu celé podzimní části sezóny. Mohli bychom také prožívat zimní přípravu s pohledem upřeným k horním příčkám a nikoliv dolů. Čekal nás však soupeř neoblíbený, s nímž vzájemné souboje vždycky bývají velmi vyhecované. V průběhu týdne navíc Teplýšovice oznámily, že z důvodu špatného stavu hrací plochy na hlavním hřišti se utkání uskuteční na nechvalně proslulém tréninkovém hřišti s přiléhavou přezdívkou „Tehelné pole“. Tato informace vnesla do našich řad mírnou paniku. Zkušenější z nás však oponovali, že právě toto hřiště můžeme přetavit ve svou výhodu.

Borina před tímto zápasem snad poprvé nemusel řešit větší množství absencí. Chyběl akorát Jarda Rezek, a tak se dá říci, že jsme nastupovali takřka v ideální sestavě. Potěšil návrat Edy Sidora na levý kraj zálohy i návrat Lukáše Uršice na post předstopera. Ve středu zálohy se po delší době spolu sešli Milan Škvor a Petr Florián.

Hned od začátku zápasu jsme ukazovali, že opravdu můžeme využít volbu hřiště domácími ve svůj prospěch. Hrálo se na hřišti, které bylo na hraně regulérnosti. Těhelka je sice o poznání rovnější než v dobách své největší slávy. Množství drnů, výrazné hnědé plochy těžko identifikovatelné rostliny a silný vítr však velmi komplikovaly jakékoliv snahy o technický fotbal. Naše taktika v prvním poločase byla tedy jasná. Zvolili jsme agresivitu, bojovnost, rychlé dostupování soupeře a zejména účinné  dlouhé nákopy po větru na naše útočníky. První branky jsme se tak dočkali už v 10. minutě. Po jednom z dlouhých míčů za obranu se nedomluvil matador v brance domácích Milan Zach s obráncem a Eda Sidor pohodlně dopravil míč do prázdné branky. Hru jsme od té doby kontrolovali. V 29. minutě pak Tomáš Dytrich svým nepovedeným centrem šťastně našel úplně volného Petra Floriána na malém vápně a ten s klidem trefil přesně k tyči (0:2). Ve 34. minutě si vybrala slabší chvilku druhá legenda v dresu Teplýšovic Milan Ottl. Poté co vůbec neodhadl vysoký míč, mohl Eda Špalek postupovat sám na brankáře. Precizní oblouček přes brankáře znamenal naše vedení 0:3. Ve 42. minutě poté upravil na 0:4 opět Eda Sidor. Do kabin jsme šli za velmi příznivého výsledku.

V druhém poločase se zápas už jen dohrál. Teplýšovice neměly snahu ani vůli něco s výsledkem udělat. Naše obrana navíc fungovala velmi dobře. Poté co zahodil dvě stoprocentní šance Milan Škvor a jednu Kuba Jiřík jsme zápas dohráli za stavu 0:4.

Zápas v Teplýšovicích je možné hodnotit pouze kladně. Výborně zvolená taktika, jistota v zakončení a skvěle fungující obrana znamenaly pohodlné vítězství nad věčným rivalem. Přidali jsme tak podpis a razítko pod velmi dobře odehraný podzim. Je nutné namáhat paměť, pokud si chceme vzpomenout, kdy naposledy jsme po polovině sezóny mohli trávit zimní pauzu v klidných vodách středu tabulky. Všem klukům patří za odehraný podzim velká pochvala. Pokud v zimě dobře potrénujeme, můžeme na jaře ještě zatápět mužstvům na předních místech. To by měl být náš cíl!

Sestava: Drahota - Macháček (67. Fiala ), Krejcárek, Uršic, Dytrich (79. Jiřík ) - Měchura, Florián, Škvor M., Sidor - Horák (74. Novák ), Špalek E.

Napsal Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci