V Poříčí se fotbalistům bodovat nepodařilo

SK Posázavan Poříčí n/S B - Sokol Ostředek  3:2 (0:0)

Ve velmi dobře rozehrané sezóně nás v 11. kole čekal  souboj o třetí místo s mužstvem Poříčí. V minulé sezóně jsme s Poříčí dvakrát porazili a  sváděli s nimi do posledních kol boj o udržení. Tento rok vypadá na to, že obě mužstva se budou pohybovat o poznání výše v tabulce.

V sestavě jsme se tentokrát museli obejít bez Milana Škvora a Edy Sidora. Borina proto vysunul do středu zálohy Lukáše Uršice a příležitost zahrát si předstopera dostal opět mladý Jarda Rezek. A dostal hned možnost získávat další cenné fotbalové zkušenosti, protože příležitost nastoupit proti Ostředku si opět nenechal ujít ostředecký rodák Pavel Šimáček. 
 
První poločas začal velmi netradičně. Ambiciózní rozhodčí nechal stát za postranní čárou Tomáše Dytricha a dva hráče Poříčí, protože mu zapomněli podáním ruky projevit dostatečnou úctu. na hřiště byli vpuštěni po pár minutách s tím, že teď si to již budou pamatovat. Tato událost tak trochu předznamenala, co se asi bude odehrávat v průběhu zápasu ze strany pana rozhodčího. Svou důležitost si totiž pan sudí dokazoval celý zápas. Fotbalově jsme v první půli nepůsobili špatně, bohužel jsme spoustu našich akcí nedokázali řešit ve vaně soupeře dobře. Dvakrát se dostal do samostatného úniku Eda Špalek, ale pokaždé byl vytlačen domácími obránci mimo nebezpečí. Na druhé straně se zaskvěl skvěle chyceným samostatným nájezdem Martin Drahota a téměř jistou gólovou střelu dokázal nohou vytěsnit nad břevno. Jinak se na těžkém terénu odehrával spíš boj. První poločas nakonec skončil bezbrankovou remízou.
 
V druhé půli jsme se jako první ujali vedení my. V 56. minutě po krásné kombinaci na levé straně poslal Petr Florián přízemní centr do vápna a Kuba Horák předskočil obránce a poslal míč z voleje k tyči. V 58. minutě bylo ale bohužel srovnáno. Domácí se dostali k úniku po levé straně a přihrávku před branku doklepl za záda Martina Drahoty útočník Janků. Do vedení se pak domácí dostali v 74. minutě. Nejdříve jsme reklamovali ruku ve vápně Poříčí, bohužel to ale pan rozhodčí viděl jinak. Z následného protiútoku jsme pak hned dostali branku. Ani offside signalizovaný naším asistentem pan rozhodčí neviděl. V 76. minutě jsme dostali bohužel třetí branku a opět to nebylo bez kontroverze. Domácí na hranici vápna přetlačili naší obranu i přes zjevný faul na Kamila Krejcárka a útočník Baštýř se trefil přesně do šibenice. Bohužel pan rozhodčí opět faul neviděl. V 81. minutě se dostal k míči na hranici soupeřova vápna Petr Florián a krásnou střelou také vymetl šibenici branky Poříčí. na konci zápasu jsme se dostali k mírnému tlaku, ale už se nám podařilo pouze nastřelit tyč hlavičkou Zdendy Měchury.
 
Smolný zápas jsme nakonec prohráli 3:2. Nutno říci, že remíza by asi byla spravedlivější. Bohužel se nám tentokrát nedařilo být tolik aktivní směrem dopředu a spoustu situací především v první půli jsme neřešili dobře. Obrana pak také nebyl alespoň u dvou branek soupeře tak jistá, jak by se asi očekávalo. Nevadí, jede se dál. V posledním domácím podzimním zápase přivítáme silné Pyšely. Přijďte nás podpořit, budeme to potřebovat!

Branky: Horák, Florián

Sestava: Drahota – Macháček, Krejcárek, Dytrich, Rezek – Jiřík (55. Jiřík), Uršic, Florián, Měchura – Horák, Špalek E. (46. Novák)

Napsal: Kamil Krejcárek

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci