Fotbalisté nasázeli votickým mladíkům šest gólů

Sokol Ostředek - SK Votice B  6:0 (2:0)

V sobotu přivítali naši fotbalisté na svém hřišti poslední tým tabulky - rezervu Votic s jednoznačným cílem - navázat na vítězství v Soběhrdech. Krásné slunečné počasí bohužel nepřilákalo na fotbal diváky, přišla nejslabší návštěva podzimu - 26 platících.

Trenér Procházka nemohl počítat s Kamilem Krejcárkem a Jardou Rezkem. K dispozici byl naopak Petr Florián a také Eda Špalek s Fandou Macháčkem, kteří vyléčili svá svalová zranění. Hosté vzhledem k souběhu zápasu áčka dorazili jen ve dvanácti lidech včetně několika dorostenců, kteří měli v nohách dopolední zápas. 

Možná právě tento fakt a umístění soupeře v tabulce naše hráče ukolébal. Votických mladíků bylo plné hřiště, my jsme byli všude až druzí. Vůbec jsme si nepřihráli a v soubojích jsme byli nedůrazní. Náš prapor naštěstí držel Jirka Škvor, který svou branku zamkl. Během první čtvrthodinky chytil soupeři 5 gólovek.

Postupně se začali osmělovat i naši, ale bez nějaké větší šance. V 25.minutě se hlavou po trestňáku prosadil Petr Florián, ale sudí Rathan branku neuznal pro ofsajd. Na druhé straně mohlo být zle. Na našeho gólmana se řítili dva útočníci, přihrávku na hráče číhajícího před prázdnou brankou stačil za minutu dvanáct poslat do bezpečí doběhnuvší Fanda Macháček, který tím napravil svá předchozí zaváhání.

V 35. minutě to konečně přišlo. Kuba Horák vzal míč, probil se až před gólmana a poslal nás do vedení. Pro hosty to muselo být kruté. Nevyužili moře šancí a my se prosadili hned z první velké příležitosti. 

V závěru poločasu se už už dostával Kuba Horák opět za obranu, byl zastaven jen za cenu faulu. K míči se postavil Milan Škvor a krásně zatočil balón přes zeď k tyči. Do šaten se šlo za pro nás příznivého stavu 2:0.

Do druhého poločasu vystřídal na postu stopera Tomáše Dytricha spěchajícího na derby Sparta - Bohemka hrající kouč Borina. Na hřišti bohužel nevydržel dlouhou, po sedmi minutách musel kvůli zranění žeber po zákroku hostující útočníka střídat. Ještě předtím si ale mohl vychutnat radost z našeho třetího gólu, který křížnou střelou zařídil Eda Sidor.

Za dalších šest minut se o slovo přihlásil Eda Špalek a bylo jasno. Votickým docházeli jak fyzické, tak psychické síly a přestávali hrozit. V 62. minutě pěkně potáhl míč Eda Špalek a našel před bránou volného Petra Floriána, který poslal popáté míč do votické svatyně.

Deset minut před koncem uzavřel skóre svou druhou brankou Eda Špalek, který ale bohužel krátce na to odkulhal kvůli obnovenému svalovému zranění a naši dohrávali o deseti, protože na lavičce už nebyl nikdo, kdo by ho mohl vystřídat. Do konce ale moc minut nezbývalo, nebylo se čeho bát, byť hosté chtěli vstřelit alespoň čestný gól. Jejich snahu zastavila tyčka naší branky. Gólman Jirka Škvor tak vychytal čisté konto a výrazně přispěl k naší výhře.

Tři body nás posunuly do klidnějších vod tabulky. Bylo by fajn ve zbývajících třech kolech ještě nějaké body přidat. Zimní pauzu bychom pak mohli trávit v relativní klidu. V neděli hrají naši borci v Poříčí, které jsme v minulé sezóně dvakrát porazili, tak proč bychom nemohli další body získat už tam. 

Sestava: Škvor J. - Měchura, Dytrich (46. Procházka, 53. Fiala), Uršic, Macháček - Sidor (73. Müller) , Škvor M., Florián, Jiřík - Horák, Špalek E.


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci