Výhra v Soběhrdech potvrdila, že venku hrajeme lépe

FK Soběhrdy – Sokol Ostředek  1:4 (0:2)

Další z tradičních ostře sledovaných derby nám přisoudil los 9. kola soutěže. V nezvyklý čas v neděli v 10:15 jsme nastupovali k utkání se Soběhrdy. Vzájemné souboje s touto nedalekou vesnicí jsou vždy jedním z vrcholů sezóny. Nezřídka se přátelská rivalita a respekt během utkání změnila v tvrdý boj, kdy si obě mužstva nic nedala zadarmo. Proto se dalo opět očekávat vyšperkovaný zápas. Obě mužstva navíc potřebovala nutně body, aby se udržela v klidném středu tabulky. My jsme měli možnost v případě výhry dotáhnout se právě na Soběhrdy.

Z tradiční sestavy nám chyběli prakticky pouze Flori s Edou Špalkem. Experiment se změnou stopera a vysunutím Kamila Krejcárka dopředu si Borina na poslední chvíli rozmyslel, a tak jsme nastoupili v obraně jako v předchozích zápasech. Lukáš Uršic na předstoperovi a na krajích Jarda Rezek s Tomášem Dytrichem, který přijel rovnou z noční směny. Záloha nastoupila ve složení Eda Sidor, Milan Škvor, Zdenda Měchura a Kuba Jiřík. V útoku jsme spoléhali na Kubu Horáka a nadějného Martina Nováka.

Od začátku utkání jsme působili svěžejším dojmem. Soběhrdy se velmi těžce prosazovali přes naší dobře napadající záložní řadu, ojedinělé přihrávky směřující na domácí útočníky, pak spolehlivě zachytávala naše obrana. V 1ě. minutě jsme se pak dočkali zaslouženého vedení, domácí stoper předvedl velmi nepoveden odkop z vlastního malého vápna a Milan Škvor nás povedenou střelou dostal do vedení. Vedli jsme 0:1 a stále jsme byli zakousnutí do soupeře a nenechali mu vydechnout. Ve 26. minutě se vřítil do vápna výborně hrající Kuba Horák a domácí ho zastavili pouze za cenu faulu. Lukáš Uršic penaltu bezpečně proměnil. Poločas jsme dohráli za příjemného vedení 0:2. Na konci nám sice rozhodčí upřel ještě jednu penaltu za faul na Kubu Horáka, ale v kontextu druhého poločasu nás to pak zas tak mrzet nemuselo.

Ani v druhém poločase jsme totiž příliš nepolevili. V 53. minutě opět rozkmital nohy Kuba Horák a jako tank se vřítil do vápna soupeře. Domácí ho opět stihli pouze faulovat. Lukáš Uršic si mohl připsat druhou proměněnou penaltu. Poté jsme se nechali trochu zatlačit k vlastní brance, což vyústilo v branku domácích. Klid do našich řad ale vrátil v 79. minutě brankou po samostatném úniku Kuba Horák, hlavní hvězda utkání. Výsledek 1:4 pak vydržel až do konce.

Je možné říci, že utkání v Soběhrdech jsme sehráli perfektně. Výsledek 1:4 z takto prestižního utkání je pro nás velkým úspěchem. Všichni hráči bojovali a odvedli na hřišti skvělou práci, ale je třeba přeci jen vyzdvihnout jednoho. Kuba Horák měl podíl na všech brankách, přičemž tři z nich udělal naprosto sám svými skvělými průniky. Takhle má vypadat útočník, na kterého mužstvo může spoléhat. Příští týden hrajeme proti poslednímu týmu tabulky Voticím B. Bude potřeba potvrdit dobrou formu dalšími třemi body. Přijďte nás podpořit! 

Sestava: Drahota – Rezek, Krejcárek, Uršic, Dytrich (71.Müller) – Jiřík (83.Kančij V.), Škvor M. (64. Fiala), Měchura, Sidor – Horák, Novák (85. Procházka)

Napsal Kamil Krejcárek


Foto: FK Soběhrdy

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci