Fotbalisté v Jírovicích popraveni Tomášem Sahulou

Sokol Jírovice – Sokol Ostředek  8:4  (5:3)

V sobotu nás čekal těžký venkovní zápas na půdě Jírovic, které léta patřily ke stálicím okresního přeboru na Benešovsku. Nyní hrají pravidelně v horní polovině tabulky III. třídy. Jírovice mají kádr vystavěný na bývalých hráčích benešovského druholigového dorostu, v útoku pak číhá na každou příležitost vstřelit gól bývalý hráč Ostředka Tomáš Sahula. Proto bylo možné toto utkání zařadit do kategorie těžších.

Jak už bývá na podzim zvykem, velmi těžko jsme tvořili sestavu. Marodka se nám bohužel rozrůstá do obřích rozměrů. Stále nebyli na zápas připraveni Lukáš Uršic a Tomáš Dytrich, nově se k nim přidal i Eda Špalek, který si na tréninku přivodil bolestivé svalové zranění a na podzim si již nezahraje. Nemohli jsme počítat ani s Edou Sidorem, který si odskočil na svou domovskou Ukrajinu. Museli jsme tedy do základu nasadit čtyři dorostence, kteří měli již dopolední zápas v nohách. Klukům se patří vyslovit velký dík za obětavost.

Hned od úvodního hvizdu bylo zřejmé, že domácí zvolili taktiku "všechno dopředu na Tomáše Sahulu". Tomuto způsobu hry jsme vydrželi čelit celé tři minuty, poté Tomáš Sahula přebral míč zády k brance, lehce se obtočil kolem Jardy Rezka a s přehledem zakončil. Ve 21. minutě jsme pak dostali téměř totožnou branku a ve 23. minutě po špatném zpracování Kamilem Krejcárkem zvyšovali domácí již na 3:0. Nesložili jsme však zbraně, začali jsme se lépe pohybovat a zvýšili jsme důraz. Postupem času jsme začali domácí přehrávat. Ve 28. minutě jsme snížili na 3:1, když Kuba Horák pěknou střelou od břevno. O dvě minuty později si Petr Florián navedl míč na střed a ukázkovou uličkou vybídl ve vápně ke skórování Kubu Jiříka (3:2). Rázem jsme byli zpět v zápase. A pokračovali jsme dál, ve 33. minutě srovnal skóre pěknou střelou Petr Florián. Bohužel jsme však do konce poločasu o příznivý výsledek přišli. Dvakrát jsme trestuhodně zapomněli na jediného nebezpečného hráče domácích Tomáše Sahulu a ten do konce poločasu stačil vstřelit svůj třetí a čtvrtý gól (5:3).

 V druhém poločase už jsme neměli bohužel morální síly na to s utkáním ještě něco udělat. Navíc hned ve 48. minutě Láďa Fiala neuhlídal Tomáše Sahulu a ten vstřelil svou pátou branku. V 56. minutě jsme pak Tomášovi dovolili vstřelit dvojnásobný hattrick. Poté už se zápas pouze dohrával a nakonec dospěl k divokému výsledku 8:4. Naší poslední branku přidal Kuba Horák.

 Nelze říci, že by Jírovice jako celek byly lepším mužstvem. Měli však ve svých řadách rozdílového hráče, s kterým jsme si za celý zápas nedokázali poradit. Lze pouze spekulovat, jak by zápas vypadal, pokud by jsme nastoupili v obraně v kompletním složení se zkušenými hráči. Musíme se asi naučit být tvrdší, ukázat soupeři hned z kraje, že souboje s námi budou bolet. Netancovat stále stejně opatrně kolem útočníka, když už má na svém kontě tři vstřelené branky. V příštím zápase hostíme na domácím hřišti celek Krhanic. Další zápas s kvalitním soupeřem bude vyžadovat naši plnou koncentraci. Přijďte nás podpořit!

Branky: Horák 2, Florián, Jiřík

Sestava: Drahota – Fiala (85.Müller), Krejcárek, Rezek (76. Kapal), Mistoler – Měchura, Škvor M., Florián, Jiřík – Horák, Novák (53. Procházka)

Napsal Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci