Fámózní start stolních tenistů do nové sezóny

Vstup do nové sezóny, ve které nás prvně reprezentují čtyři týmy, se našim stolním tenistům vydařil. Zaknihovali si tři výhry a jednu plichtu.

Áčko svůj zápas proti týneckému béčku předehrávalo již ve středu, protože Martin Vaigl byl povolán od pátku na krajské soustředění talentovaných hráčů. Místo nemocného Patrika Vosátky naskočil do sestavy na poslední chvíli Jura Žydyk. Míra Janata, který stále léčí zraněný sval, nastoupil jen do čtyřhry a s Martinem Vaiglem nedali Kašpárkovi s Balatou šanci. Los dvouher našim přál a rychle si vytvořili náskok 7:0, čímž získali psychickou výhodu. Překvapil mladý Martin Vaigl, který si poradil i se zkušenými Kašpárkem a Balatou a vybojoval 4 body. Papírové předpoklady naplnili Martin Vosátka a Jura Žydyk, kteří získali dva body, když shodně porazili Šípka a Pospíšila. Standa Měchura, poté co porazil Kašpárka a Pospíšila, vzhledem k rozhodnutému stavu pustil na dvě dvouhry Marka Škvora. Vítězstvím udělali naši důležitý krok za splněním svého cíle – udržení nejvyšší třídy OP.

Ve čtvrtek si odbylo svou soutěžní premiéru nově utvořené déčko v nejnižší OP5. V Nesvačilech bylo proti místnímu béčko blízko vítězství. Vedlo již 9:6, ale nakonec si připsalo pouze remízu. Body vybojovali Martin Vosádka (3), Pepa Suchánek (2), Dan Císař (2) a obě čtyřhry (Vosádka/Císař a Suchánek/Styblík M.).

V pátek nastoupilo k prvnímu zápasu v OP2 béčko. Doma hostilo béčko Louňovic, které v minulé sezóně skončilo 10. a tedy těsně uniklo baráži. Náš tým vůbec netrpěl nováčkovským ostychem a od začátku se do soupeře pustil a šel za vítězstvím. Napomohly tomu čtyřhry. Marek Škvor s Jurou Žydykem porazili Tichou (hrající současně i 2.ligu žen za Spartu Praha) s Kakosem ve třech setech. Petr Vobecký s Jarmilou Bartůškovou zdolali Bébra s Tichým. Louňovičtí sice dokázali hned v úvodu první série dvouher srovnat, ale Marek s Jurou vrátili svými výhrami vedení opět na naší stranu a v dalších sériích ho naši již jen navyšovali na konečných 13:5. K zasloužené výhře přispěli body ve dvouhrách všichni – Petr 3, Jura 3, Marek 3 a Jarka 1.

Céčko v OP4 hrálo v Teplýšovicích, v nově zrekonstruované sokolovně, s béčkem. Domácí nepostavili žádnou z posil z áčka, a tak byl zápas snadnou záležitostí našich hráčů. Stoprocentní byli Petrové Stanovský a Styblík. Pepa Lemberk vyhrál tři dvouhry a Dan dvě. I v tomto zápase jsme byli úspěšní v obou čtyřhrách.

 OP 1: Sokol Ostředek A - KST Týnec n/S B 12:6

OP2: Sokol Ostředek B - Sokol Louňovice B 12:6

OP4: Sokol Teplýšovice B - Sokol Ostředek C 3:15

OP5: Sokol Nesvačily B - Sokol Ostředek D 9:9


 Áčko


Béčko


Céčko

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci