Smolné derby s Chocerady

Sokol Ostředek - SK Chocerady  2:3 (1:2)

Sobotní derby s Chocerady bylo pro naše fotbalisty velmi smůlovaté, z bodů se radovali hosté. V minulosti jsme se s choceradskými fotbalisty potkávali velmi často, ale jednalo se vždy o béčko. Nyní již druhou sezónu hrajeme s áčkem. Tak hluboko se totiž choceradský fotbal propadl z krajských výšin.

Ačkoliv se hosté před zápasem krčili u dna tabulky, nebylo je radno podcenit. Nový kouč Pučelík jim dal impuls a na nás se vždy sejdou. Ani v sobotu tomu nebylo jinak. Hosté nic nepodcenili, taktická porada jejich týmu probíhala už v době, kdy si naši teprve hledali doma tašku s věcmi a chystali se vyrazit na hřiště.

Tribuny se velmi solidně zaplnili, převahu na ní měli ale choceradští fanoušci.

Zaskakující kouč Jenda Müller musel před výkopem narychlo měnit plánovanou sestavu. Sice již byl k dispozici čerstvý otec malého Lukáška  -Kamil Krejcárek, ale po rozcvičení odkulhali Eda Špalek a Kuba Mistoler. K dispozici stále nebyli Lukáš Uršic a Tomáš Dytrich. Naši prvně nastoupili v nových zelených dresech, které jsme získali v promo akci Dress4free.

Po vzájemném oťukávání udeřili jako první naši. V 15.minutě utekl zadákům hostů Kuba Horák a řítil se sám na gólmana Šilda, který mu nepochopitelně odkryl bránu a Kuba neměl problém poslat míč do sítě.

Za minutu mohlo být ještě veseleji. Hostující gólman neudržel balón a Kuba Horák dorazil míč do sítě. Sudí Pessr však gól neuznal pro údajný faul na gólmana, který ale nebyl nikým atakován.

Tento moment zásadně ovlivnil vývoj zápasu. Místo abychom vedli o dva góly, tak jsme během pěti minut prohrávali 1:2.

Nejprve se z dálky trefil Pavlíček. Balón našemu gólmanovi zaplaval a skončil v síti. Za tři minuty po závaru před naší bránou dotlačil balón do sítě Říčař. Situace hodně připomínala náš neuznaný gól, ale nyní píšťalka sudího mlčela. Dvě rychlé branky zapůsobily na naše jako studená sprcha, ze které se dlouho nemohli oklepat.

Až v závěru poločasu trefil svou béčkovou nohou břevno Petr Florián. Hosté, asi oprávněně, vyčítali sudímu, že nepískl penaltu za faul na svého hráče.

Do druhého poločasu šli naši se záměrem rychle srovnat, což se povedlo již v 50.minutě. Po faulu na Kubu Horáka nařídil sudí Pessr penaltu, kterou Petr Florián mazácky proměnil a všichni jsme věřili v obrat. Naši se ovšem nechali nepochopitelně zatlačit do obrany, jen jsme vraceli míče na půlku a Chocerady nás za to potrestali. Centr z lajny do malého vápna poslal bohužel v 65. minutě razantně do vlastní sítě Milan Škvor.

Naši hru oživil příchod šestnáctiletého mladíka Martin Nováka. Začali jsme opět zlobit choceradskou obranu. Kuba Horák se krásně probil po lajně a jeho střela do tyčky se od hlavy choceradského gólmana odrazila jen kousek vedle. Na druhé straně zahrozilo duo Mojžíš a Kadlec a od pohromy nás zachránil jen zákrok gólmana Jirky Škvora.

V nastavení vytvořili naši hráči několik závarů v malém vápně, ale míč se do sítě nepodařilo protlačit. Střela Martina Novák se otřela jen o břevno. Sudí nastavil jen 5 minut, přestože hosté nesportovně neustálým poleháváním po trávníku po vzoru svých profesionálních kolegů od ca. 75.minuty ukrojili z hrací doby o dost více času.

Ze zápasu, kterému by slušela remíza, si tak připsali tři body do tabulky hosté. Je to škoda, pokud bychom bodovali, v druhé části podzimu by se nám hrálo lépe. Nebyl by takový tlak na body. Tabulka se začíná vyrovnávat.

Nedá se nic dělat. Doma se nám ani letos moc nedaří. Ztrátu máme možnost napravit hned v sobotu v Jírovicích.

sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Škvor M., Rezek - Sidor, Florián, Měchura, Macháček - Jiřík (70.Novák), Horák


  

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci