Fotbalisté vybojovali tři body v Drachkově

Sokol Drachkov – Sokol Ostředek 1:2 (1:0)

V sobotu zajížděli naši fotbalisté do Drachkova na hřiště nováčka soutěže. Poslední vzájemný zápas v Drachkově na jaře 2018 jsme vyhráli a udělali krok k postupu. Drachkov měl velmi dobrý začátek sezóny, tři ze čtyř utkání vyhrál. Cílem našich byl bodový import.

Kouč Procházka měl bohužel velký problém vůbec složit jedenáctku. Marodka se po zápase s Vrchotovými Janovice rozrostla, a tak kromě Tomáše Dytricha nebyl k dispozici ani Lukáš Uršic a Láďa Fiala. Kamil Krejcárek stále držel pohotovost kvůli očekávanému přírůstku do rodiny a z pracovních důvodů se omluvili Kuba Horák, Kuba Jiřík a nakonec i Fanda Macháček. Trenér Borina tak musel povolat kluky z dorostu. Sám se postavil na post stopera. V základní sestavě nastoupilo 5 hráčů s maximálním věkem 22 let, to dlouho nepamatujeme. 

Úvod byl z naší strany rozháraný, nově složená obrana si na sebe musela zvykat. Soupeř do dokázal využít a šel brzy do vedení. V druhém poločase jsme na hřišti již dominovali a sbírali míče. Soupeř se k ničemu nedostal.

V 55. minutě zatáhl míč Eda Špalek, poslal míč na nabíhajícího Milana Škvora, který placírkou poslal míč do branky a bylo srovnáno.

Když už to vypadalo na dělbu bodů, byl v 88. minutě ve vápně sražen Eda Sidor. Sudí Svoboda ukázal na penaltu. Eda Špalek zachoval nervy a vystřelil nám důležité tři body.

V sobotu nás čeká doma prestižní derby s SK Chocerady. Soupeři se zatím moc nedaří, ale nebylo by ho radno podcenit. Má nového trenéra a zápas to bude určitě hodně vyhecovaný. Výhra by našim klukům přinesla klid do dalších zápasů. Přijďte je podpořit!

Sestava: Drahota – Mistoler, Procházka, Škvor M., Rezek – Grešla (46. Kančij V.), Florián, Měchura, Sidor – Novák (85. Matoušek), Špalek E.

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci