Fotbalisté prošli po divoké přestřelce s Tichonicemi do dalšího kola Poháru OFS

Sokol Ostředek – Sokol Tichonice 7:4  (4:3)

První soutěžní zápas před začátkem nové sezóny jsme sehráli v rámci okresního poháru, kdy jsme měli možnost přivítat na našem hřišti celek Tichonic hrající druhou skupinu III. třídy okresní soutěže. Na žádost soupeře bylo toto utkání velmi netradičně sehráno v sobotu v 10:15. Ano, již dávno jsme někteří odvykli dorosteneckým časům, zápasům s vločkami s jogurtem v žaludku a přetrvávající chutí zubní pasty v ústech. I některé předzápasové rituály museli vzít za své. Museli jsme se však vyrovnat i s tímto.

Kádr v začátku sezóny a v době letních dovolených ještě není tak konsolidovaný. Fanda Nerad, Fanda Macháček, Kuba Jiřík a Jirka Škvor se omluvili a třeba Tomáš Dytrich v době zápasu chodí domů z práce. S ním jsme tedy počítat  nemohli. Stále se čeká také, kdy se Eda Sidor vrátí z Ukrajiny. Na druhou stranu máme příležitost do sestavy zapracovávat dravé mládí. Svou premiéru mezi dospělými si tak odbyl nadějný obránce Vítek Bareš. Improvizovat jsme museli hlavně v obraně, na pravém beku nakonec nastoupil Borina a na levého postavil Jardu Rezka. Zbytek sestavy je možno považovat za standardní.

Úvod zápasu nám hrubě nevyšel. Stoper Kamil Krejcárek nejspíš stále ještě ve sladké dřímotě poslal hned první míč na kopačky útočníka, který mohl podniknout rychlý brejk do naší otevřené obrany. Gólem naštěstí úvodní útok neskončil. V 6. minutě se již hostující tým mohl radovat. Kamil Krejcárek ve snaze hrát míč z prvního doteku na Borinu tentokrát přihrál soupeři o poznání přesněji a ten měl možnost zopakovat si svůj samostatný únik. Tentokrát byl již soupeř v zakončení přesný a vyvstala otázka, zda si Kamil nechce na poslední chvíli vyvzdorovat přestup nebo nucené ukončení kariéry od vedení klubu. Milan Škvor sice v 10. minutě srovnal skóre. Ale naše radost netrvala dlouho. Psychický rozklad šéfa obrany z úvodu utkání vnesl nervozitu na kopačky i jeho mladších spoluhráčů včetně brankáře a po desetiminutovce mizerných přihrávek a školáckých chyb jsme ve 22. minutě prohrávali již 3:1.

Když to viděla záloha a útok, tak si nejspíš řekli, že jedinou šancí na úspěch je přestřílet vlastní chybující obranu. Ve 30. minutě Kuba Horák bezpečně proměnil penaltu a v 32. minutě Lukáš Uršic zakroutil z úctyhodné vzdálenosti přímý kop přesně k tyči. V 36. minutě pak dával na 4:3 po hezkém průniku Eda Špalek. Poločas skončil divokým výsledkem 4:3.

V druhém poločase jsme již tahali za delší konec a viditelně fyzicky utrápeného soupeře jsme postupem času dostávali pod tlak. V 52. minutě se trefil Petr Florián po hezké kombinaci s Edou Špalkem. Utkání se pak již dohrávalo na polovině soupeře. V 70. minutě se ještě soupeř nadechl ke zkorigování výsledku, aby ho následně v 72. minutě dorazil Jenda Muller, který nastoupil po roce rekonvalescence z těžkého zranění. Jenda přebral přihrávku na půli a nikým neatakován opatrně doběhl do velkého vápna a vystřelil na vzdálenější tyč. Trefil se přesně. Vítej zpět Jendo! Na konečných 7:4 upravil v 76. minutě utkání Eda Špalek.

Na velmi rozpačité soutěžní utkání bude třeba rychle zapomenout. Nakonec jsme soupeře přestříleli, ale je třeba mít větší jistotu v zadních řadách. Pochvalu si tedy zaslouží útok, naopak černý puntík si připsala obrana. Velmi dobrý dojem opět zanechali mladí hráči. Poprvé hrající Vítek Bareš také ukázal, že může být budoucností našeho fotbalu v Ostředku. V utkání si vedl velmi slušně.

V sobotu od 17 h nás doma čeká první mistrák - utkání s nováčkem z Lešan. Přijďte nás podpořit na prahu nové sezóny! 

Sestava: Drahota - Procházka, Krejcárek, Uršic, Rezek - Měchura, Škvor, Florián, Grešla - Horák, Špalek

Střídali: Matoušek, Müller, Mistoler, Bareš

Napsal Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci