Přes porážku v Teplýšovicích jsou fotbalisté zachráněni!

Sokol Teplýšovice B – Sokol Ostředek 3:0 (0:0)

Poslední letošní derby nás čekalo v sobotu v Teplýšovicích. Zároveň se jednalo o předposlední zápas letošní sezóny. Nelze úplně říci, že bychom stále měli hrát o bytí a nebytí. Vývoj ve spodních patrech tabulky po předchozím kole byl spíše příznivý a pokud by v tomto kole Miličín nevyhrál ve Voticích, tak jsme se již na nikoho ohlížet nemuseli. Přesto je chuť porazit blízkého souseda vždy nezávislá na aktuální situaci. Chtěli jsme Teplýšovice i s ohledem na podzimní domácí porážku na jejich hřišti potupit.

Do sestavy se nám k všeobecné spokojenosti vrátil Eda Sidor a opět kvůli absenci útočníkú musel zastat pozici druhého forvarda vedle Edy Špalka. Jinak byla sestava prakticky beze změny, museli jsme pouze na poslední chvíli nahrazovat chybějícího Jardu Rezka. Tohoto úkolu se nakonec zhostil velezkušený Tomáš Dytrich.

Hned od úvod zápasu jsme se museli vyrovnávat s vlastní nekoncentrovaností a s velkým počtem nepřesností. I když trávník na teplýšovském hřišti byl velmi kvalitní, nemohli jsme se dostat k naší tradiční kombinační hře. Když už se nám podařilo vsítit branku, byl Fanda Macháček v offsidu. A protože těsně před poločasem Tomáš Dytrich na brankové čáře zabránil vlastním pupíkem brance domácích, skončil první poločas nerozhodně 0:0.

Ve druhém poločase jsme už bohužel podlehli svižné hře o poznání mladších hráčů soupeře, které dirigoval z pozice stopera nestárnoucí Milan Ottl. V 61. minutě jsme inkasovali poprvé, z hranice vápna se zkušeně z přímého kopu trefil právě Milan Ottl. Další dvě branky vsítil rychlý Matoušek a zápas jsme tak prohráli 3:0.

Především na výkon v druhém poločase hrdí být nemůžeme. Bohužel se opět ukázala naše psychická labilita, kdy s inkasovaným gólem se na naše kopačky hned přilepí nervozita. Nikdo si pak nic nedovolí, nikdo nechce strhnout ostatní nebo vzít odpovědnost na sebe. Každý hledá jen ty nejjednodušší řešení. Tedy s výjimkou Petra Floriána, ale ten to sám neuhraje. Naštěstí v neděli k překvapení nedošlo. Votice doma deklasovali Miličín 6:0 a pomohli nám k záchraně ve třetí třídě. Můžeme si tak jít užít poslední letošní utkání proti poslední Mysliči bez zbytečných nervů.

Bude hezky, přijďte na pivo a klobásu!!

Sestava: Drahota – Fiala (81.Mistoler), Krejcárek, Dytrich (82. Kančij), Macháček - Měchura, Florián, Uršic, Nerad (70. Grešla) - Sidor, Špalek

Napsal Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci