Bojovný výkon přinesl důležitou výhru nad Poříčím

Sokol Ostředek - SK Posázavan Poříčí n/S B 2:1 (1:1)

O první červnové sobotě jsme na našem hřišti přivítali Poříčí nad Sázavou B. Nejen slunné počasí, vychlazené pivo, ale jistě i důležitost nadcházejícího zápasu přilákaly na tribuny ostředeckého hřiště rekordní návštěvu sezóny (60 platících diváků). Hrál se totiž přímý souboj o záchranu, protože Poříčí na nás v den zápasu ztrácelo dva body a pokud jsme chtěli už tři kola před koncem soutěže výrazněji eliminovat hrozbu sestupu, museli jsme bezpodmínečně vyhrát. V dresu soupeře se možná poprvé od mládežnických let v soutěžním zápase představil na našem pažitu ostředecký rodák, velmi zkušený fotbalista a trenér poříčského áčka Pavel Šimáček. Především pro nastoupivšího Jardu Rezka se jednalo o velkou školu fotbalu.

Opět jsme bohužel poměrně těžko lepili sestavu. I přes význam utkání se nahromadilo v týdnu před zápasem hodně omluvenek. Milan Škvor už na jaře nejspíš nezasáhne. Omluva přišla i od útočníků Patrika Krajce a Edy Sidora. Adam Fantys se rozhodl, že už nebude chodit vůbec. Nastoupit do základní sestavy tak museli dorostenci Kuba Jiřík a Jarda Rezek, kteří měli v nohách dopolední těžký zápas s Nespeky. Kuba Mistoler byl připravený na lavičce. Patří jim za jejich pomoc velký dík! V obraně se i po výkonu v minulém zápase měnilo pouze jedno místo, místo Ládi Fialy nastoupil Fanda Macháček. Jarda Rezek nastoupil opět na předstoperu a právě on měl strážit velezkušeného Pavla Šimáčka. Záloha i útok zůstaly prakticky beze změny, pouze místo Edy Sidora nastoupil Kuba Jiřík.

Chtěli jsme hned od začátku soupeře zatlačit. Skvěle připravené hřiště (ano, trávníkáři se opět vyznamenali) mělo být tím nejlepším pomocníkem v naší kombinační hře, kterou se snažíme prezentovat. Avšak ani Poříčí nechtělo tahat za kratší konec, své akce se snažili rozjíždět přes velmi pohyblivé střední záložníky a za vydatné podpory Pavla Šimáčka vpředu. První dvacetiminutovka tak přinesla spíše jen náznaky šancí na obou stranách. Ve 20. minutě jsme ale posadili soupeře na koně. Jarda Rezek ve vápně odehrál míč od nohou útočníka hostí a následný kontakt s jeho nohou vyhodnotil rozhodčí jako penaltový faul. Naše zřejmě oprávněné protesty nebyly brány v potaz a hosté penaltu proměnili, i když Jirka Škvor si na míč sáhl ( 0:1 ). Mohli jsme se chvíli cítit ublíženě, ale spravedlnosti za dost bylo učiněno o 10 minut později, když Kamil Krejcárek ve snaze hrát míč ve vápně tentokrát vyloženě sestřelil rozběhnutého útočníka Poříčí. Píšťalka rozhodčího zůstala však němá. Je nutné uznat, že v součtu obou penaltových zákroků v našem vápně je jedna odpískaná penalta tak akorát. Ve 34. minutě se nám pak podařilo vyrovnat. Eda Špalek ve vápně soupeře prodloužil hlavičkou za sebe a Lukáš Uršic z blízkosti prostřelil hostujícího brankáře (1:1). Poločas tedy skončil smírně.

Druhý poločas byl spíše velký boj, fotbalová válka o každý metr hřiště. Oba týmy si uvědomovali důležitost utkání a ani jeden nechtěl udělat chybu v obraně. Více šancí jsme si přeci jen ale vypracovali my. Eda Špalek se několikrát dostal do vápna a zakončoval. Při největší šanci pak trefil při dorážce tyčku odkryté branky Poříčí. Až v 84. minutě jsme se dočkali zaslouženého vedení. Eda Špalek nabíhal do vápna na přetažený centr z levé strany a po dařilo se mu se dostat k míči těsně před brankářem, špičkou kopačky jej přehodil a k překvapení všech si dezorientovaný obránce hostí vstřelil hlavou ukázkového vlastňáka. Ano, i takové branky se v boji o záchranu počítají. Konec zápasu se nám podařilo dohrát i přes platonický tlak hostí vcelku s klidem. Velmi důležité vítězství jsme pak mohli oslavit vychlazeným Bernardem ze sudu, který byl před zápasem slíben za výhru předsedou klubu.

Zápas s Poříčím byl příkladně odbojovaný. Věděli jsme, co je v sázce a každý se snažil ze sebe vydat to nejlepší. Bojovali jsme jeden za druhého a tak to má být. Do posledních dvou zápasů to chce nastavený trend udržet. Při souhře okolností ještě nemusíme být zachráněni a tak je důležité zopakovat výkon z tohoto zápasu a vybojovat ještě minimálně 3 body. V sobotu jedeme sehrát poslední letošní derby do Teplýšovic. Bylo by skvělé získat bod(y) znamenající definitivní záchranu.

Sestava: Škvor J. - Macháček, Krejcárek, Dytrich, Rezek - Měchura, Florián, Uršic, Nerad (63. Mistoler) - Jiřík (82. Fiala), Špalek

Napsal: Kamil Krejcárek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci