Fotbalisté o pouťi nezvládli zápas s Popovicemi

Sokol Ostředek - Sokol Popovice  3:4  (3:2)

Ve velmi důležitém utkání jsme se střetli s celkem Popovic, které na nás před tímto zápasem měly ztrátu 6 bodů a jsou tedy přímým konkurentem v boji o udržení v soutěži. Věděli jsme, že Popovice hrají na jaře velmi dobře a jejich výsledky toho byly důkazem. Ani my jsme se však neprezentovali úplně špatně proti předním týmům tabulky a navíc byla na naší straně podzimní výhra na hřišti soupeře. Výhra v tomto zápase nás mohla prakticky uklidnit, protože ztrátu by celky pod námi včetně Popovic měly již složité dohnat. 

V kabině před zápasem se hlásil takřka kompletní kádr, i když někteří s předem avizovanými šrámy na těle. Chyběl pouze Fanda Nerad a Ondra Matoušek. Po delší době byl naopak do zápasu opět připravený Milan Škvor, který se tak vrátil k Petru Floriánovi do středu zálohy. Na krajích zálohy nastoupili pak hbití Eda Sidor a Zdenda Měchura, byla tak možnost trápit Popovice rychlými náběhy po křídlech, které měl režírovat právě Milan Škvor. Obrana byla obdobná jako v zápase s Krhanicemi, pouze se na své místo levého beka vrátil Tomáš Dytrich. Útok Špalek a Krajc již začíná být standardním.

Začali jsme lépe a prosadit jsme se dokázali už v 6. minutě. Milan Škvor převzal na polovině hřiště míč, po levé straně rozkmital své nohy Eda Sidor a dostal od Milana milimetrový míč za obranu. Samostatný nájezd zakončil kličkou a rázem jsme vedli (1:0 ). Akce přesně podle plánu. Bohužel jsme pak zaspali v obraně, spoléhali jsme se až příliš na to, že Martin Vosátka odmává ofside. Dvakrát jsme nechali útočníka hostí samotného dohrát akci, podruhé už nás Heřmánek potrestal (1:1 ). Ve 25. minutě bohužel musel střídat Kamil Krejcárek, který si natáhl stehenní sval. Ve 30. minutě se podařilo Patrikovi Krajcovi opět navýšit naše vedení na rozdíl jednoho gólu, ale vydrželi jsme to pouze 8 minut a soupeř opět vyrovnal. Ve 40. minutě se vřítil do vápna Eda Špalek a byl faulován hostujícím obráncem. Lukáš Uršic nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Do kabin jsme šli za vedení 3:2. 

Druhý poločas se nám bohužel vůbec nepovedl. Nejprve musel pro zranění pravého kotníku střídat Milan Škvor, což byl již druhý citelný zásah do sestavy. V rozmezí 61. a 63. minuty jsme pak dvakrát inkasovali, když soupeř potrestal trestuhodné nedůslednosti v naší obraně. Prohrávali jsme 4:3 a po zbytek zápasu jsme se na příliš šancí nezmohli. Útočné akce se snažil tahat Eda Sidor, ale často byl záhy zastaven nevybíravým zákrokem. Srovnat se nám bohužel nepodařilo.

Zápas s Popovicemi se nám vůbec nepovedl. Utkání, které jsme měli jednoznačně vyhrát, jsme nakonec ztratili vlastními chybami a umožnili tak soupeři se dotáhnout na rozdíl pouhých 3 bodů. Není tentokrát co chválit, je nutné rychle zapomenout a hledět dopředu k dalším zápasům. Náskok stále máme a většinu soupeřů, kteří jsou za námi, máme ještě možnost porazit. Příští kolo jedeme na horkou půdu do Votic. Bylo by dobré přivézt body

Sestava: Škvor J. - Rezek, Krejcárek (25. Macháček), Uršic, Dytrich - Měchura, Škvor M. (49.Procházka), Florián, Sidor - Špalek E., Krajc (74.Mistoler)

Napsal: Kamil Krejcárek


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci