Tři vstřelené góly nám v Krhanicích na body nestačily

Sokol Krhanice - Sokol Ostředek 5:3 (2:0)

Po nešťastném zápase s první Bystřicí z předchozího týdne nás čekal další těžký soupeř. Jeli jsme autobusem, který vypravil klub, na hřiště třetích Krhanic a mohli jsme se poprávu obávat náročného utkání. Krhanice disponují výborným mužstvem s několika hvězdami okresního fotbalu. Bratři Štěpánové hráli dlouhá léta divizi v Benešově. Útočník Jiří Moulík dal v předchozích dvou zápasech neskutečných 16 branek! Společně pak se svým kolegou z útoku Novákem vsítili tuto sezónu dohromady přes 70 gólů, což je suma, kterou si u nás v týmu umíme jen těžko představit. Takže především naše obrana byla pod psychickým tlakem už někdy od středy.

Nebylo pak úplně překvapivé, že omluvenky před zápasem dorazily především od obránců. Postupně se omluvili kvůli zraněním či jiným povinnostem oba beci i předstoper. Jarda Rezek nakonec přeci jen dorazil, ale musel jít na pozici pravého beka. Levého beka si zahrál navrátilec Fanda Macháček. Pozici předstopera a roli osobního strážce střelce Moulíka dostal Lukáš Uršic, který měl koleno stále nateklé, ale ukázal, že je opravdový bojovník. Vyrukovali jsme tedy na nejlépe střílející tým soutěže se zbrusu novou obranou. Potěšující byla účast Edy Sidora na zápase, protože ten je vždy posilou pro naší ofenzívu. Stoupl si na pravý kraj zálohy. Ve středu zálohy a vlevo jsme hráli ve stejném složení jako v minulém zápase. Do útoku se vrátil k Edovi Špalkovi po jednozápasové pauze Patrik Krajc.

Hned od úvodního hvizdu bylo patrné, že budeme čelit velké ofenzivní síle soupeře. Krhanice se prezentovaly výborným pohybem, rychlostí i fotbalovostí. Útočníci si často měnili místa a pokoušeli se presovat naše obránce hluboko v naší obranné polovině. Přesto jsme se jim v úvodních 20 minutách vyrovnali a dokonce je možné říci, že jsme byli i lepší. Velmi aktivním presinkem jsme soupeře mírně zaskočili a podařilo se nám vytvořit si i první šance. Bylo však jasné, že není možné v takovém tempu vydržet hrát celý zápas. Jakmile jsme polevili, Krhanice nás okamžitě potrestali akcí jako z učebnice moderního fotbalu. Eda Sidor zaspal na pravé straně a volný prostor využil k náběhu domácí Novák, který tam hned dostal přesnou přihrávku. Ani Jarda Rezek už neměl šanci chytit rychlého útočníka domácích. Novák pak dával před bránu nabíhajícímu Moulíkovi, který uklízel do odkryté branky. Okamžitě bylo zřejmé, proč právě tito dva nastříleli takovou kupu branek. Druhou branku jsme pak dostali ve 32. minutě. Po rohovém kopu vracel Moulík obloučkem míč před branku, kde v malém vápně vysoký Víšek neměl problém zakončit. Do konce poločasu jsme se již jen bránili. 

Do druhého poločasu jsme nastupovali s vědomím, že pokud se nám podaří vstřelit rychlý gól, můžeme Krhanice ještě potrápit. Do Csaplárovi pasti se však soupeř vlákat nenechal a již v 53. minutě zvyšoval Moulík na zadní tyči hlavou po přesném centru Štěpána. Pak jsme ukázali i my, že si umíme vypracovat branku krásnou fotbalovou akcí. Eda Špalek v 60. minutě zatáhl balón na levou stranu a předložil pod sebe nabíhajícímu Edovi Sidorovi, ten zakončil přesně ke vzdálenější tyči (3:1). O tři minuty později jsme však po skrumáži v našem brankovišti inkasovali čtvrtý gól (4:1 ). Uvolněné utkání se pomalu měnilo v přestřelku, obě mužstva si chtěla zahrát fotbal a divákům se utkání muselo líbit. V 66. minutě jsme se dotáhli na rozdíl dvou branek, Eda Špalek ukázal příkladnou bojovnost a prosadil se proti dvojici obránců. Špičkou kopačky umístil míč za záda brankáře Krhanic (4:2).  V 70. minutě pak Moulík vstřelil hattrick, když s Novákem opět rozebrali v rychlosti naší obranu. Na konečných 5:3 upravil z penalty Eda Špalek. 

V Krhanicích jsme absolvovali školu fotbalu. Přesto je třeba říci, že i přes pět inkasovaných branek jsme nehráli špatné utkání. Snažili jsme se s domácími hrát fotbal, přinutit je presinkem k chybám, zkoušeli jsme se vyrovnat soupeři v rychlosti i fotbalovosti, měli jsme možnost se měřit s lepším. Můžeme si z tohoto utkání odnést spoustu cenných poznatků do příštích zápasů a to je také důležité. Již příští týden nás čeká velice důležitý zápas s Popovicemi, kterým můžeme v případě vítězství odskočit na možná rozhodující rozdíl. Budeme potřebovat veškerou podporu, přijďte v sobotu na fotbal!

Sestava: Škvor J. - Rezek (80. Mistoler), Krejcárek, Uršic, Macháček - Nerad (1. Sidor), Florián, Měchura, Jiřík (55. Matoušek) - Špalek, Krajc (63. Grešla) 

Napsal: Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci