Fotbalisté darovali tři body Bystřici

Sokol Ostředek - SK Bystřice 1:2 (0:2)

Ve 20. kole soutěže jsme na našem hřišti přivítali lídra soutěže z Bystřice. Psychicky posilněni přesvědčivým vítězstvím nad Úročnicí z minulého týdne jsme neměli důvod k tomu mít přehnaný respekt. I když na podzim jsme z Bystřice vezli zpět domů plný valník gólů, na jaře je přeci jen situace jiná. Podařilo se nám absolvovat kvalitní zimní přípravu a mužstvo jsme vhodně doplnili o dravé mládí a najednou jsme schopni hrát vyrovnané partie i s předními týmy soutěže. Hrací plocha byla jako obvykle připravená perfektně, a snad jen zamračené nebe mohlo trochu kazit dojem z očekávaného zápasu.

Bohužel marodka se nám začíná stále více plnit. Milan Škvor laboruje s nakopnutým nártem, Lukáš Uršic dopřával klid svému oteklému kolenu a Jirka Škvor se z důvodu těžké střevní infekce bál opustit domov. Na pozici brankáře máme nadějného Martina Drahotu, avšak pozice středního záložníka začíná být kritická. Nakonec si k Petrovi Floriánovi stoupl všudybyl Zdenda Měchura. Ještě více pak zahustil střed Borina sám sebou. Před touto trojicí zůstal poté už jen osamocený útočník Eda Špalek. Kvůli absencím důležitých hráčů také dostali příležitost naši mladíci. Jarda Rezek už si pomalu post předstopera osvojuje a Kuba Jiřík si stoupl na pozici levého záložníka s úkolem doplňovat Edu na hrotu. Zbytek sestavy zůstal prakticky nezměněn.

Hned od úvodního hvizdu jsme přebírali iniciativu, Bystřice zrovna nepůsobila dojmem nejlepšího týmu soutěže. My jsme se snažili držet míč na zemi a uchylovat se k rychlým kontrům po stranách, které vyústili v první náznaky šancí. Bystřice naopak narážela na náš obranný val a k naší bráně se příliš nedostávala. Snažili jsme se hodně rozehrávat po zemi i od zadních řad. Důvod byl nasnadě, Martin Drahota v brance nemůže vykopávat kvůli nedávnému zranění kotníku a Kamil Krejcárek nedisponuje zrovna vytříbenou kopací technikou. Do vedení nás mohl poslat Eda Špalek, svůj samostatný únik bohužel neproměnil. A přišel trest. Ve 20. minutě se nám rozehrávka nakrátko vymstila, míč se dostal z levé strany až na druhou stranu k Láďovi Fialovi, který ve snaze hrát malou domů namazal přesně na kopačky hostujícího útočníka. Hrůzostrašná chyba znamenala vedení hostí 0:1.. Ve 40. minutě si vybral pak svoji slabší chvilku i náš druhý bek. Tomáš Dytrich při rozehrávce pro změnu namazal do gólové šance druhému útočníkovi hostí a ani ten se nemýlil. Martin Drahota se při jeho střele také trochu začervenal, nicméně prohrávali jsme 0:2. To byl také poločasový výsledek.

I v druhé půli jsme byli na hřišti lepším mužstvem, ale své šance jsme neproměnili. Petr Florián se snažil neúnavně tvořit hru, Zdenda Měchura oběhal spoustu prostoru. K výraznějšímu tlaku to ale nevedlo. Petr Florián svou velkou šanci neproměnil a po něm ani Eda Špalek. Až v 82. minutě se nám podařila hezká akce zakončená gólem. Tomáš Dytrich si seběhl až na vápno, přebral přihrávku ze strany a levou nohou se trefil krásně k tyči (1:2). Závěrečný tlak  už vyrovnání nepřinesl.

V zápase s Bystřicí jsme nebyli horším týmem, spíše naopak. Vítězství jsme jim však doslova darovali. Naprosto komické chyby v obraně znamenali pro soupeře pohodlné vedení 0:2 o poločase a ve slepované sestavě už bylo těžké daný stav zvrátit. Nedá se nic dělat, chce to více klidu a vyvarovat se hrubých nepřesností. Herně jsme nehráli špatný zápas. Příští kolo jedeme na horkou půdu do Krhanic, domácí Moulík vsítil ve dvou posledních zápasech neuvěřitelných 16 branek, takže zde nám určitě neodpustí sebemenší chybičku. Na zápas náš klub vypravil autobus, pojeďte naše kluky podpořit a udělejte si hezký výlet!

Sestava: Drahota - Fiala, Krejcárek, Rezek, Dytrich - Měchura, Florián, Procházka (68. Mistoler), Nerad (80. Matoušek), Jiřík - Špalek

Napsal Kamil Krejcárek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci