Fotbalisté vyloupili Úročnici

TJ Úročnice - Sokol Ostředek 0:3 (0:2)

V 19. kole jarní části soutěže nás čekal zápas na hřišti nevyzpytatelné Úročnice. Mohli jsme se těšit na tamější nově zrekonstruované hřiště se zázemím, které nemá na okrese obdoby. Pravdou je, že Úročnice nyní disponuje fotbalovým areálem záviděníhodným. Změnila se zde nejen kvalita hrací plochy, ale také rozměry hřiště, takže jsme museli mírně přepnout v našich hlavách, protože spousta z nás jezdila léta do Úročnice hrát bojovný fotbal plný soubojů ve stísněných podmínkách malého hřiště. Nyní jsme měli možnost naši hru roztáhnout do stran a kombinovat tak, jak jsme povětšinou zvyklí z našeho hřiště.

V týdnu před zápasem to vypadalo, že budeme horko těžko skládat základní jedenáctku. Milan Škvor odnesl poslední tvrdé utkání nateklým nártem a nemohl do zápasu nastoupit vůbec. Lukáš Uršic nastoupil pouze s velkým sebezapřením a také možná proto, že své oteklé modré koleno neukázal žádnému fundovanému lékaři. Každopádně klobouk dolů! Nemohli jsme počítat ani s brankářem Jirkou Škvorem. Na druhou stranu byl potěšující návrat Kamila Krejcárka po zranění kolena na místo stopera a také Fandy Macháčka, který si nakonec ještě rozmyslel konec fotbalové kariéry. V obraně jsme tedy nastupovali v téměř tradičním složení. Kamil Krejcárek hrál posledního, před něj si stoupl mladý Jarda Rezek a na krajích operovali zkušení Láďa Fiala a Tomáš Dytrich. Střed zálohy měli držet Flory s Lukášem Uršicem, Zdenda Měchura s Fandou Neradem pak po stranách. V útoku jsme se spoléhali na Edu Špalka a nadějného Patrika Krajce.
 
Už od počátku zápasu se nám dařilo být lepším i nebezpečnějším týmem. Naše snaha vyústila v úvodní branku již v 15. minutě. A byla to velmi povedená akce. Na levé straně dobře vykombinovali Fanda Nerad a Eda Špalek. Eda našel na hranici velkého vápna Patrika Krajce a ten se trefil přesně k tyči (0:1). Úročnice se snažila rozehrávat dlouhými nákopy od stoperů na rozběhnuté krajní hráče, ale s tímto způsobem hry si naše obrana dokázala bez problémů poradit. Druhou branku jsme přidali ve 38. minutě  a opět se jednalo o pohlednou kombinační akci. Patrikovi Krajcovi se podařilo udržet míč na levé straně, otočil se a křížným pasem našel rozběhnutého Zdendu Měchuru na pravé straně. Zdenda nacentroval přesně a na zadní tyči uklízel hlavou Petr Florián (0:2). Zbytek zápasu se pak odehrával v podobných intencích jako první poločas. Úročnice se snažila útočit, ale snaha jejich hráčů většinou vyzněla vniveč, naše obrana pracovala dobře. Po odebrání míče jsme se vydávali k rychlým protiútokům a neustále hrozili obraně domácích. Třetí uklidňující branky jsme se dočkali v 88. minutě, kdy se po individuální akci prosadil Eda Špalek (0:3). V závěru si mohli zahrát i všichni střídající hráči.
 
Do Úročnice jsme nejeli s přehnanými nadějemi. Věděli jsme, že můžeme překvapit, ale na druhou stranu nás čekají jiné zápasy, které bude potřeba vyhrát. O to důležitější je, jak jsme k zápasu přistoupili. Od začátku jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli. K bojovnému výkonu jsme přidali i velkou kvalitu na stěžejních postech. Šestnáctiletý Jarda Rezek roste od zápasu k zápasu a již nyní je plnohodnotným členem kádru A-týmu. Na svůj věk zvládl pozici předstopera v obtížném zápase naprosto s přehledem a útočníkům soupeře nedal příliš šancí k tomu, aby se přes něj prosadili. Výborně hráli také útočníci, kteří měli nesmazatelný podíl na všech třech gólech. V příštím kole doma přivítáme silnou Bystřici. Pokud podáme podobný výkon, můžeme se měřit i s tímto soupeřem a odčinit výraznou porážku z podzimního zápasu.
 
Sestava: Drahota - Fiala, Krejcárek (88. Mistoler), Rezek, Dytrich - Měchura (87. Měchura), Uršic, Florián, Nerad - Špalek, Krajc (70. Macháček)
 
Napsal Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci