Fotbalisté doma udolali Miličín

Sokol Ostředek - Sokol Miličín 3:1 (1:0)

Naši fotbalisté vybojovali velmi důležité tři body v boji o udržení v třetí třídě.

Trenér Libor Procházka musel pár minut před výkopem řešit neplánované změny v sestavě. Adam Fantys nedorazil a Zdeněk Měchura avizoval, že začátek nestíhá. Premiéru v základní sestavě si odbyl šestnáctiletý Jarda Rezek a důvěru trenéra nezklamal. Podal velmi dobrý výkon. Obnovenou premiéru v ostředeckém dresu zažil navrátilec Eda Sidor.

Úvod zápasu se nám povedl, díky důslednosti se k míči dostal Eda Sidor a pohledně ho uklidil do prázdné branky. Poté převzal iniciativu soupeř a usadil se na naší polovině. Naštěstí útočné aktivity Miličína byly jalové a v podstatě naší svatyňi, kterou chránil Jirka Škvor, neohrozil.

Po půlhodině se začali přece jen prosazovat naši. Dvakrát se ve vyložené šanci ocitl Eda Špalek, ale miličínského gólmana neobelstil. V závěru poločasu měl na hlavě gól Petr Florián, ale míč usměrnil vedle miličínské brány.

V druhém poločase opět převzali taktovku hosté. Vyloženou šanci si opět nevytvořili, ale hrozili více než v první půli. Naši začali hrozit až poslední čtvrthodině hry.  V 79. minutě byl faulován Eda Špalek, sudí ponechal výhodu. K míči se dostal Kuba Jiřík, který umístil balón ke vzdálenější tyči a přinesl do našich řad uklidnění. Dvě minuty na to se po závaru před miličínskou brankou radoval z první branky mezi dospělými i střídající dorostenec Kuba Mistoler.

Škoda chyby naší obrany v závěru, kdy soupeř vstřelil čestnou branku. Tento gól může mít svou váhu. Díky němu má Miličín lepší bilanci vzájemných zápasů. Týmy ze dna tabulky vyhrávají a tabulka se hodně vyrovnává. Na sestupová místa však stále máme náskok 9 bodů.

Sestava: Škvor J. – Fiala, Procházka (70. Mistoler), Uršic, Rezek – Jiřík, Škvor M., Florián, Sidor – Nerad (63. Měchura), Špalek


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci