Fotbalisté vezou cennou výhry z derby v Soběhrdech

FK Soběhrdy - Sokol Ostředek 2:3  (2:3)

Ostředecké fotbalisty čekal dnes ostrý start do jarní sezóny - derby zápas v nedalekých Soběhrdech. Naše mohl těšit fakt, že v týdnu se dočkali dodatečných tří bodů do tabulky za kontumační výhru nad Voticemi, které v říjnu proti našim postavily černocha. 

Trenér Libor Procházka nemůže pro jaro počítat s Kubou Horákem, který jako voják z povolání odjel na zahraniční misi a Tomášem Starostou, který si chtěl ještě zahrát krajskou soutěž a odešel zpět do Teplýšovic. Po dlouhé pauze zaviněné zraněním se naopak v kabině hlásil Eda Špalek. Na úterním tréninku si poranil koleno Kamil Krejcárek a fit nebyl ani Fanda Nerad. Borina se tak musel postavit na post stopera a šanci dostala trojice dorostenců Kuba Jiřík, Kuba Mistoler a Jarda Rezek. 

Prvních dvacet minut zápasu bylo podle hrajícího kouče velmi špatných. Nefungoval útok, míč nepodržela ani záloha a přetížená obrana dvakrát během dvaceti minut kapitulovala. Až poté začala fungovat útočná dvojice Eda Špalek / Adam Fantys a začala domácí zlobit. Prvně jmenovaný zvládl během dvaceti minut nasázet do soběhrdské sítě čistý hattrick. Našim se tedy podařila otočka skóre ještě do půle.

Druhý poločas žádnou branku nepřinesl. Domácí se na těžkém nerovném terénu uchýlili k taktice nakopávaných balónů, které naše obrana a gólman Jirka Škvor dokázali odvrátit. Vedení jsme uhájili i v dlouhém nastavení a připsali si velmi cenné tři body do tabulky, ve které jsme přeskočili Miličín a bodově se dotáhli na deváté Soběhrdy.

Příští sobota čeká na naše hráče další a možná ještě větší derby - zajíždějí do Chocerad. Všichni věříme, že ani od řeky Sázavy nepojedeme s prázdnou! 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Procházka, Uršic, Dytrich - Měchura (89. Rezek), Škvor M., Florián, Jiřík - Špalek, Fantys (50. Mistoler)   

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci