Fotbalová přípravka při své premiéře překvapila - Ostředecký pohár 2019

Ostředecká mladší přípravka

Zleva stojí: Matěj Nedvěd, Dominik Špalek, Tereza Neradová, Jůlie Lokajíčková, Jaroslav Klus, Tomáš Lokajíček, Radovan Špalek, Viktorie Neradová, Vojtěch Špalek, Jakub Nedvěd, Kateřina Klusová

Vpředu leží Šimon Kotil

V sobotu 16. února uspořádal náš klub v hale ZŠ Sázava již sedmý ročník turnaje Ostředecký pohár, tentokráte pro mladší přípravky.

Pro ostředeckou nově tvořenou přípravku to byl velký křest ohněm, dosud jen trénovali. Vedle nich se turnaje zúčastnily týmy FK Kavalier Sázava, SK Chocerady, TJ Sokol Maršovice, TJ Úročnice a SK Kostelec nad Černými lesy. Hrálo se systémem každý s každým.

SK Kostelec nad Černými lesy - vítěz turnaje

Los turnaje vyšel tak, že o vítězi rozhodlo až úplně poslední utkání mezi do té doby suverénní Sázavou a Kostelcem. Díky výhře 2:0 si zlaté medaile vybojoval Kostelec, sázavští si odnesly stříbro. Bronz putoval do Chocerad. Všech šest týmů si odneslo tašku plnou sladkostí.

Nejlepším hráčem turnaje byl zvolen sázavský Tomáš Durst. Z gólmanů se jury nejvíce líbil úročnický Nikolas Velebil. Sošku nejlepší střelce si za pět branek vystřílel kostelecký Lukáš Nádraský. Velkou čokoládu si odnesl nejmladší účastník – tříletý Vojta Špalek z Ostředku.

Tabulka turnaje

Přehled výsledků všech zápasů turnaje

Ostředečtí špunti vedení trenéry Eduardem Špalkem ml., Richardem Kotilem a Nikolou Holubkovou příjemně překvapili. V prvním zápase proti Choceradům se ještě projevila jejich nezkušenost, vyjukanost z prostředí, ale pak se lepšili každým zápasem. Už proti Maršovicím jsme byli blízko remíze, střela Rádi Špalka v závěru utkání těsně minula soupeřovu branku. To nejlepší přišlo v posledním zápase proti Úročnici. Dvěma góly Rádi jsme se dostali rychle do vedení, které jsme dlouho drželi díky velké bojovnosti a skvělým zákrokům Šimona Kotila v bráně. Soupeř bohužel dokázal necelou minutu před koncem vyrovnat, ale i potom jsme ještě Járou Klusem znovu ohrozili úročnickou branku a mohli strhnout výhru na svou stranu. V případě výhry mohl náš tým skončit čtvrtý, ale i z remízy měli naši velkou radost. Náš tým získal velmi cenné zkušenosti do budoucna, což byl hlavní cíl. Byla radost na ně koukat.

Trenér naší přípravky Eda Špalek zhodnotil vystoupení týmu takto:"Na první pohled bylo patrné, že jsme tým velmi specifický, a to jak smíšeným družstvem, kdy v týmu byly 4 děvčata, tak obrovským věkovým rozdílem, kdy nejmladší hráč bude letos teprve slavit 4. narozeniny a nejstarší desáté. Naše děti si zkusily zahrát prvně fotbal týden před turnajem a pravidla jsme je učili večer před ním. Proto bychom chtěli všechny děti bez rozdílu pochválit, že své první účinkování (převážná většina dětí) na halovém turnaji zvládly, hrály s velkou vervou, rvaly se o každý metr a nakonec si mohly oslavit i góly v soupeřově síti. Nám trenérům i zároveň i rodičům děti udělaly obrovskou radost a věříme, že bude dalších turnajů, kde se všichni znovu sejdeme."

Poděkování patří všem, kteří se podíleli na průběhu turnaje. Elišce a Jendovi Müllerovi za ovládání časomíry, zapisování střelců a ujmutí se role jury. Marcele Kůrkové a Ivetě Řeháčkové za prodej občerstvení. Poháry a medaile byly hrazené z dotace obce Ostředek poskytnuté naší TJ na letošní rok. Pan Jaroš z vydavatelství EGMONT/ALBATROS věnoval výtisky časopisu PRO FOOTBAL a knihy pro oceněné jednotlivce. 


 

TJ Sokol Ostředek

SK Chocerady

Sokol Maršovice

FK Kavalier Sázava

TJ Úročnice



Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci