Stolní tenisté otevírají bránu OP2

Včera sehrálo béčko veledůležitý zápas v Olbramovicích, tedy týmu, který je v tabulce druhý se ztrátou 5 bodů. Cíl byl jasný, neprohrát a udržet si tak náskok na čele tabulky.

Den před zápasem se objevili komplikace, onemocněl nominovaný Martin Vaigl a zdravotně v pořádku nebyl ani Jura Žydyk. Náš tým nastoupil v sestavě Standa Měchura, Jura Žydyk, Marek Škvor ml. a nadějná desetiletá Veronika Poláková.

U domácích oproti zápasu v Ostředku nahradil Macháček Topola, takže naše čekal těžký úkol.

Důležité bylo vyhrát alespoň jednu čtyřhru. Standa s Veronikou neuspěli proti Pekárkovi s Macháčkem. Naštěstí Marek s Jurou v pětisetové bitvě přetlačili dvojici Bron / Novák a po čtyřhrách byl vyrovnaný stav.

V první série dvouher se našim vydařila. Standa snadno porazil Macháčka a Veronika v pětisetové bitvě překvapivě porazila domácí jedničku Pekárka. Jura sice nestačil na Brona, ale Marek v další pětisetovce upinkal Nováka. Stav 2:4 znamenal pro naše psychickou výhodu.

Druhou sérii načala další pětisetová bitva, ve které Standa uspěl proti Pekárkovi. Následně ale neuspěla Veronika s Bronem a Jura překvapivě s Novákem a domácí se dotáhli na rozdíl bodu. Markova výhra 3:1 nad Macháčkem vrátila na naší stranu dvoubodové vedení. Po dvou sériích jsme tedy drželi nadějný stav 4:6.

Výhra Standy nad Bronem znamenala 7.bod a současně jistotu lepší bilance vzájemných zápasů. Duely Jury s Macháčkem a Veroniky se nevyvíjely dobře a domácí cítili šanci. Jura však zabral a zápas otočil. Na naše kontot přibyl důležitý osmý bod. Marek sice Pekárka potrápil, ale na výhru neměl. Před poslední sérií jsme vedli 6:8.

Standa se sice s Novákem trápil, ale vybojoval devátý bod, který znamenal, že naši měli v kapse minimálně plichtu. Když následně Veronika porazila Macháčka, vypukla v řadách našeho týmu velká radost. Výhra byla doma. A nic na tom nezměnily porážky Jury s Pekárkem a Marka s Bronem.

Náš tým má nyní pět kol před koncem luxusní náskok 8 bodů a k jistotě přímého postupu mu stačí dvě výhry a remíza. Na druhou stranu by byla škoda nedohrát soutěž bez ztráty bodu, což bude motivací našich hráčů až do posledního kola.

OP3: SDH Olbramovice B – Sokol Ostředek B  8:10


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci