Fotbalisté nestačili rychlostně ani herně teplýšovským mladíkům

Sokol Ostředek - Sokol Teplýšovice B  1:3  (1:2)

branka: Horák

sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Dytrich, Macháček - Škvor M., Florián, Uršic, Procházka (80. Sedlmaier) - Starosta (68. Kančij) - Horák 


Poslední letošní derby nás čekalo v sobotu po obědě v podobě utkání se sousedy z Teplýšovic, respektive s jejich  B-týmem. Pikantní zápas to byl především pro Tomáše Starostu, který v tomto klubu strávil valnou část své bohaté fotbalové kariéry. Na lavičce soupeře navíc už dlouhá léta působí bývalý hráč a trenér Ostředka Jarda Kocábek. Náboj by takové utkání mělo již samo o sobě, pouhý dvoubodový náskok našeho soupeře však napětí ještě umocňoval.

Změn v sestavě bylo tentokrát víc než dost. Poznávacím zájezdem ostředeckých hasičů po krásách moravských sklípků se nechal zlákal Fanda Nerad a Zdeněk Měchura. Pracovní povinnosti nepustili nakonec na zápas ani Adama Fantyse. Do obrany se tedy na pravého beka vrátil Láďa Fiala, aby se Fanda Macháček mohl vysunout na místo chybějícího Zdendy. Na levého záložníka postavil Borina sám sebe a společně s Tomášem Dytrichem naplnili levou stranu zkušenostmi. Střed zálohy hrál klasicky Flori s Milanem a lehce před nimi Tomáš Starosta. Na hrotu útoku operoval Kuba Horák.

Již při pohledu na hrací plochu bylo patrné, že se potkají dvě rozdílná mužstva. Zatímco Teplýšovice nasadili sestavu, v níž téměř všichni hráči se mohli pochlubit datem narození okolo roku 2000. Tak většina našeho kádru ještě pamatuje v televizi Husáka. Dle předpokladů jsme hned od úvodního hvizdu byli pozadu v rychlosti i celkovém pohybu. Náš rozvážný profesorský fotbal narážel na dravé mládí. Již po pár minutách vyrobil minelu Tomáš Dytrich a nabídl hostujícímu Benešovi samostatný nájezd. Jirka Škvor nás však podržel. Ve 13. minutě už ale se střelou Matouška nic dělat nemohl (0:1). Ve 20. minutě jsme málem inkasovali po druhé, z odkryté branky vykopával balón Láďa Fiala. Nedůrazní jsme byli i ve 26.minutě, Beneš dostal ve vápně až příliš mnoho prostoru a prostřelil Jirku Škvora (0:2). Bohužel jsme až příliš často nestačili v utkání rychlostně skvěle vybavenému soupeři, nedokázali jsme patřičně reagovat na pohyb protihráčů a většinou nestíhali ani faulovat. Podařilo se nám však nakonec snížit ve 37. minutě. Kuba Horák si vyrobil gólovou šanci úplně sám, když prokličkoval od rohového praporku až na hranici velkého vápna a střelou k tyči nedal brankáři šanci (1:2). Do kabin se šlo tedy za ještě celkem příznivého výsledku.

V druhém poločase se nám celkem dařilo držet míč a chvílemi jsme dokázali dostat hosty pod tlak. Je však pozoruhodné, že již několikáté domácí utkání nejsme prakticky schopni branku dále od tribun trefit. I nyní jsme si vypracovali řadu šancí, ale bohužel jsme mířili nad branku soupeře. V 56.minutě jsme pak opět zaspali v obraně, průnik záložníka Teplýšovic nedokázal zastavit ani za cenu faulu Kamil Krejcárek a míč směřující od postraní čáry nikým nehlídaný Beneš umístil přesně. Na dvoubrankové vedení už jsme do konce zápasu reagovat nedokázali. Na hřišti se odehrával již jen boj vyšperkovaný o několik ostřejších zákroků. Závěrečný hvizd tak byl spíše vysvobozením, gól bychom už asi stejně nedali.

Poslední domácí zápas jsme nezvládli především po herní a taktické stránce. Až příliš jsme dovolili soupeři hrát s míčem a odkrývali jsme mu volné prostory. Rodící se akce jsme měli přerušovat hned u samého začátku, místo toho jsme dovolili soupeři se rozeběhnout. Naše útočná činnost a produktivita je pak samostatná kapitola. Příští týden hrajeme poslední veledůležitý zápas s Mysličí. Myslič hraje na hřišti v Jírovicích, protože nedisponuje regulérním areálem pro III. třídu. Výhodou pro nás by mělo být, že se bude hrát na kvalitnějším hřišti. Je třeba toho využít, fotbalově jsme na tom jistě lépe. Musíme bezpodmínečně vyhrát, abychom mohli přezimovat s příjemným náskokem  na mužstva na sestupových pozicích.

Kamil Krejcárek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci