Adam Fantys vystřílel v Poříčí čtyrmi góly důležité tři body

SK Posázavan Poříčí n/S B - Sokol Ostředek  2:4 (1:1)

branky: Samko, Šimáček - Fanty 4 (2 x penalta)  

sestava: Drahota - Macháček, Krejcárek, Uršic, Dytrich - Měchura, Škvor M., Florián, Starosta - Horák, Fantys

střídali: Fiala, Sedlmaier, Procházka


 

O první listopadové neděli zajíždělo naše mužstvo do Poříčí nad Sázavou, kde jsme se měli utkat s místním B-týmem, v jehož dresu nastoupil ostředecký rodák Pavel Šimáček. Poříčí před tímto zápasem bylo na poslední příčce tabulky. Případná výhra by pro nás znamenala již osmibodový náskok na jednoho z kandidátů na sestup, což by bylo skoro v polovině sezóny více než zajímavé. Nutno říci, že domácí zatím neprožívají nejlepší časy, pouhé čtyři uhrané body nejsou příliš dobrou vizitkou. 

Do Poříčí jsme tentokrát mohli cestovat téměř s kompletním kádrem. Pouze Jirka Škvor v rámci spravedlivého střídání brankářů dostal možnost trávit neděli s rodinou. Na poslední chvíli se ještě bohužel musel omluvit Fanda Nerad, který sobotní výlov rybníka v hutích odnesl těžkou virózou. I přes nevyzpytatelný průběh nemoci se však Fanda rozhodl jet s námi a podpořit nás alespoň z lavičky. Jinak nebyl důvod příliš v sestavě improvizovat. Obrana zůstala téměř stejná jako v minulém zápase, akorát se na pravého beka stáhl Fanda Macháček, protože jsme předpokládali, že bychom mohli využít jeho rychlosti v předpokládané hře na rychlé kontry do otevřené obrany hostí. Ve středu zálohy opět spolu nastoupili Flori a Milan Škvor. Na krajích pak rychlík Zdenda Měchura a bojovný Kuba Horák. Na pozici podhrotového staženého útočníka po dobré zkušenosti z Popovic nasadil Borina Tomáše Starostu. Adamovi Fantysovi pak patří hrot útoku.

Předpokládali jsme, že těžiště hry Poříčí se bude odvíjet od postavení nestárnoucího Pavla Šimáčka. A nemýlili jsme se. Již od samého začátku ho hledali téměř všechny přihrávky domácích. Milan Škvor tak měl hodně práce. Celkem brzy jsme ale tuto hru domácích dokázali eliminovat a ani útočníky jsme nepouštěli do šancí. Naopak jsme to byli my, kdo byl brzy nebezpečnějším týmem. Naše největší bolest v podzimní části sezóny se ale jmenuje neproměňování šancí. A často se nemohou prosadit právě ti nejzkušenější. A tak po 15.minutách z dobré pozice mířil Tomáš Starosta jen do brankáře. I další nadějné průniky do vápna domácích končily střelami přímo do rukavic strážce svatyně Poříčí. Přesně umístit střelu jsme prostě nedokázali. A jak už to tak bývá, soupeř z jediné kloudné akce nám dokázal branku vstřelit. Ve 30.minutě si na dobrý centr z pravé strany naběhl Samko a dostal míč za záda brankáře Drahoty ( 1:0 ). My jsme dokázali odpovědět ukázkovou akcí ve 43. minutě. Po hezké sérii přihrávek v obraně se míč dostal až na kraj pravé strany k Machymu, který krásným pasem vybídl k sólu rozběhnutého Adama Fantyse. Adam udělal kličku brankáři a pohodlně střílel do prázdné branky ( 1:1 ). 

V druhém poločase už jsme převzali otěže zápasu natrvalo. Do vedení jsme se dostali již v 50. minutě, když se po hezkém průniku do vápna prosadil Adam Fantys ( 1:2 ). V 63. minutě se do vápna přiřítil Zdenda Měchura, byl faulován a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. A na penalty my máme nového exekutora Adama Fantyse. Střela do protipohybu brankáře znamenala vedení 1:3 a Adamův zasloužený hattrick. V 80. minutě se pak odhodlal k sólu Tomáš Starosta a byl zastaven ve vápně soupeře pouze za cenu faulu. Adam Fantys si tak mohl při svém zápasovém koncertu dopřát grandiózní finále. Druhá penalta s přehledem proměněná a celkově čtvrtý gól v zápase. Aby to domácím nebylo líto dopřál jim v 83. minutě možnost zahrát pokutový kop svým neobratným zákrokem ve vápně Kamil Krejcárek. Pavel Šimáček mohl korigovat na konečných 2:4.

Ve velmi důležitém utkání jsme neponechali nic náhodě. Neurovnaný výkon z minulého týdne byl zapomenut a zápas jsme příkladně odbojovali. Práci celého mužstva pak stoprocentně dokázal využít Adam Fantys, který je poprávu pasován na hvězdu utkání. Svůj skvělý výkon okořenil čtyřmi góly, a pokud byl v minulých zápasech podroben kritice za ne vždy soustředěný výkon, tak tohle byla jeho rázná odpověď. Pochvalu určitě zaslouží celé mužstvo včetně náhradníků, bojovali jsme jeden za druhého a tak to má být. V příštím zápase hostíme na domácím hřišti Teplýšovice a v posledním podzimním derby chceme určitě vyhrát. Teplýšovice jsou před námi o dva body, takže je opět o co hrát. Přijďte nás poslední domácí zápas podpořit, budeme rádi!

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci