Černoch ve votickém dresu odhalen, trest však nepřijde...

Během sobotního zápasu s Voticemi nabyli zástupci našeho klubu silné podezření, že soupeř postavil do zápasu na registraci Martina Baťhy hráče Davida Čápa, který byl v minulém kole vyloučen a měl zastavenou činnost. Jednak na základě porovnání fotek v systému IS FAČR a také na základě toho, že byl během hry spoluhráči několikrát pochválen za úspěšný zákrok  jako „Čápi“.

Po zápase vedoucí našeho týmu požádal rozhodčího o provedení konfrontace tohoto hráče. Hosté se na několik minut zavřeli v kabině, aby pak přišel k rozhodčímu dotčený hráč s vedoucím hostů, že nemá požadovaný průkaz totožnosti.

Hosté se začali chovat velmi arogantně. Vrcholem bylo, když vedoucí Budil vyzval hráče č.13 k odchodu do kabiny oslovení „Davide, pojď“.

Arogantní chování hostů pokračovalo i při odchodu z areálu. Hráč Čáp měl na hlavě kapuci a byl obklopen spoluhráči, kteří neustále dávali před jeho obličej ruku, aby zamezili zástupcům našeho klubu udělat fotografie. Pár fotek se našim i přes snahu hostů podařilo udělat.

Na základě těchto pořízených fotek se podařilo velice rychle získat potvrzení identity od sedmi různých lidí, kteří Davida Čápa znají.     

Předseda klubu poslal následně písemné vyjádření na OFS se žádostí o kontumaci ve prospěch našeho klubu, protože bylo jednoznačně prokázáno, že v Ostředku nastoupil hráč David Čáp. Současně požádal o předvolání na zasedání STK, aby předložil důkazy.

Bohužel vše je jinak. V úterý kontaktoval telefonicky našeho předsedu předseda OFS p. Garaja, že poté co si nechal potvrdit výklad pravidel, nebude STK tuto událost vůbec řešit.  Po zápase lze totiž konfrontovat jen hráče, který nově nastoupil do druhého poločasu, nikoliv hráče, který už hrál i v prvním poločase. Obdobně dopadne i žádost Jablonné ohledně zápasu v Heřmaničkách.

Můžeme tedy litovat, že na přání hráčů, nebyla provedena konfrontace již o přestávce. 

Je velmi smutné, že takový klub jako SK Votice patřící mezi nejlepší týmy okresu, resp. jeho činovníci se ponížili k tomuto neférovému jednání. Místo aby sklopili hlavu, tak se chovají arogantně, když se na jejich podvod přišlo. Ať si každý udělá svůj názor. Fotbal v sobotu plakal.

Votičtí by v sobě měli najít zbytek cti a alespoň dodatečně se přiznat, když už jim za jejich podvod žádný trest nehrozí!

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci