Fotbalisté sahali po výhře nad Krhanicemi

Sokol Ostředek - Sokol Krhanice 2:2  (1:1)

branky: Škvor Milan, Starosta

sestava: Drahota - Dytrich, Krejcárek, Uršic, Macháček - Měchura (69. Nerad), Florián, Škvor M., Horák, Starosta (83. Procházka) - Fantys


Poté, co se některým z nás sotva přestala točit hlava z prodloužené jízdy na kolotoči v Bystřici, čekal náš tým v sobotu další soupeř z kategorie těžších. Krhanice mají výborně poskládané mužstvo s řadou fotbalistů, kteří jsou bez nadsázky legendami okresního fotbalu. Jiří Moulík v útoku vévodí každoročně žebříčkům střelců v benešovském okrese. Ondřej Štěpán patřil léta mezi opory divizního Benešova a spolu s bratrem Petrem si zahráli ligový dorostenecký fotbal. Museli jsme tedy hodně věcí v naší hře změnit, abychom už po týdnu mohli být důstojnějším protivníkem mužstvu z předních míst tabulky.

Základní sestava se před tímto zápasem výrazně proměnila, dílem to bylo způsobeno návratem několika klíčových hráčů a dílem snahou trenéra o probuzení a nastartování mužstva. V obranné čtyřce zůstal po zápase s Bystřicí pouze Kamil Krejcárek. Na předstopera byl nominován Lukáš Uršic a to s jediným úkolem, eliminovat ostrostřelce Moulíka. Na krajích tentokrát dostali přednost Fanda Macháček a Tomáš Dytrich. Fanda je rychlostní typ obránce a čím dál více je asi trenérovi jasné, že musíme útočit i přes krajní beky, pokud chceme soupeře dostat pod tlak. Na druhé straně Tomáš Dytrich měl především přinést do naší hry klid v rozehrávce, sprint po lajně už od něj čekat nelze. Ve středu zálohy se opět sešli Petr Florián a Milan Škvor s tím, že jim měl ještě vydatně pomáhat se zhuštěním středu pole Tomáš Starosta z pozice podhrotového útočníka. Na svou pravou zálohu se opět mohl po vrátit Zdenda Měchura, nemusel totiž zaskakovat za chybějící středové hráče. Na levou zálohu byl pak stažen Kuba Horák. Uvažování trenéra zde bylo jasné, chtěl využít Kubova důrazu a velké síly v osobních soubojích k ještě většímu vyztužení záložní řady. Zajištěná obrana byla pro nás v tomto zápase důležitější než bezhlavý útok. V této roli se měl prezentovat pouze Adam Fantys, který zůstal sám na hrotu vysunutý mezi stopery hostů.
 
Samotný zápas začal poměrně vlažně, hostující Krhanice se snažili držet míč v obraně a pokoušeli se o dlouhé nákopy na Moulíka, který se potuloval na samotné hranici ofsajdu. Naše obrana si však zpočátku uměla poradit. My jsme se do šancí nejdříve příliš nedostávali. V 15. minutě mohli jít hosté poprvé do vedení. Dlouhý míč za obranu tentokrát stoper Kamil krejcárek příliš neodhadl a o pár centimetrů hlavou nedosáhl, za něj si nabíhal hostujcí Moulík a Lukáš uršic za zadu zatáhl  za záchranou brzdu. Poměrně jasný penaktový zákrok se však nepískal, po následné skrumáži ještě hosté pálili s naší tečí těsně vedle. Z následného rohu v 16. minutě jsme však už inkasovali.Trestuhodně jsme nechali neobsazeného hráče ve vlastním vápně a ten přesně přihrával útočníkovi Novákovi (0:1) Srovnat se nám podařilo po pár lehčích šancí až ve 26.minutě. Byl to ovšem gól výstavní. Milan Škvor na polovině hřiště ukázal výbornou předvídavost, předskočil protihráče, vypíchl mu přihrávku, podíval se, zamyslil se a z dobrých 40 metrů krásnou umístěnou střelou přehodil brankáře Krhanic( 1:1 ). Přesně kvůli těmto okamžikům chodí fanoušci na fotbal. Bohužel od té doby jsme si již příliš fotbalové krásy neužili. Diletantské řízení zápasu hlavním sudím si začínalo vybírat své ovoce. Řada přehlídnutých nebo nepotrestaných hrubých zákroků a oplácení na obou stranách udělala ke konci poločasu za zápasu souboj na ostří nože. V tu chvíli byl jediným vysvobozením poločasový hvizd.
 
Do druhé půle se šlo s více či méně chladnými hlavami. Naším cílem bylo udržet bojovnou hru z prvního poločasu a pokusit se o další branky v síti soupeře. Bohužel už v 50. minutě jsme inkasovali na 1:2 my. Milan Škvor přišel o míč na polovině soupeře, následovala rychlá přihrávka na rozběhnuté útočníky a Tomáš Dytrich musel svádět nerovný boj věkový i rychlostní s výborným Novákem. V tomto souboji nebylo možné vyhrát a hostující útočník navíc trefil z běhu skvěle (1:2). Pak jsme postupně přebírali taktovku zápasu my. Jenže se začali dít věci, které lze jen těžko rozumem pochopit. Kuba Horák, který se rozehrál v druhém poločase ke skvělému individuálnímu výkonu, byl dvakrát před vápnem faulován s jasným záměrem zastavit ho za jakoukoliv cenu. Rozhodčí Rathan karty neuděloval. Poté, co se Kuba následně dostal do vápna a domácí brankrář ho nedaleko branky sundal zápasnickým chvatem a píšťalka rozhodčího zůstala němá, mohli jsme si myslet něco o kompenzaci penalty z prvního poločasu. O dalších 10 minut později už však nešlo mluvit jinak než o úmyslném poškození našeho týmu. Kuba Horák se opět prodral do vápna a byl podražen stoperem hostí, viditelný i slyšitelný byl tento zákrok ze všech koutů Ostředka. Pan rozhodčí, který neopouštěl kruh, opět penaltu nepískal. V dalších minutách už se náš tlak na branku soupeře měnil v tlak drtivý, bohužel zápasová frustrace byla v této chvíli cítit na našich kopačkách. Do branky se nám míč dopravit nedařilo i přes obrovské šance. Lukáš Uršic trefil břevno. Až v 80. minutě se prosmýkl do vápna Tomáš Starosta a střelou bodlem poslal míč po zemi do branky (2:2). Nanaštěstí byl právě v tom okamžiku dojet stoperem a musel okamžitě střídat se zraněným kotníkem. Nyní už jsme si chtěli alespoň bod určitě pohlídat. Ještě v 90. minutě se řítil sám do vápna Petr Florián, ale těsně minul. Zápas tak skončil konečným výsledkem 2:2.
 
Bojovný a tvrdý zápas s Krhanicemi nám ukázal především to, že hrát se dá s každým. Musíme ale opravdu zápas odjezdit po zadku a nedat soupeři nic zadarmo. Mrzet nás mohou neproměněné šance, s tím můžeme do příště něco udělat. S neschopným nebo možná zaujatým rozhodčím bohužel nesvedeme nic. Nemá cenu se tím už dál zaobírat, musíme jít dál. Příští týden hrajeme v Popovicích, kde půjde o 6 bodů. Popovice mají poze o dva body méně. Prohráli teď v Mysliči.  bude to velmi důležité utkání.
 
Kamil Krejcárek
   

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci