Béčko vyloupilo Neveklov, céčko překvapivě obralo Divišov

V pátek byla zahájena prvním kolem nová sezóna okresních přeborů stolních tenistů Benešovska. Souběh zápasů všech tří týmů a překvapivá neochota divišovského áčka přeložit vzájemný zápas znamenala komplikaci pro sestavení našeho áčka.

Svůj křest ohněm v nejvyšší okresní soutěži si tak odbyl vedle plánovaného benjamínka Patrika Vosátky, mladý Dan Císař a také novic oddílu Pepa Suchánek. Áčku se v této sestavě nedávala naděje na slušný výsledek, nicméně Patrik překvapil a porazil všechny své soupeře včetně Růžičky a s tátou Martinem zvládli i čtyřhru. Martin rovněž dokázal přehrát divišovskou jedničku. Šest uhraných bodů proti kompletnímu soupeři, a to ještě Martin dva zápasy prohrál v pěti setech a poslední zápas skrečoval, je milým překvapením a nadějí do dalších zápasů, kdy nastoupí i Míra Janata s Frantou Menzem.

Béčko jelo na zápas do Neveklova s cílem přivézt výhru. Nominována byla čtveřice Standa Měchura, Jura Žydyk, Marek Škvor a mladičký Martin Vaigl, hrající u nás na střídavý start z Vlašimi. Los čtyřher nevyšel dle přání. Marek s Jurou šli na domácí lepší pár Kačmar -Veselý, kterého se ale nezalekli a porazilo ho 3:1. Standa s Martinem si s Křížem a Peterem poradili snadno. Vyhrané čtyřhry náš tým našláply a přes problémy Standy s Veselým, dovolili naši domácím bodovat až za stavu 0:9, kdy Marek nestačil v pětisetové bitvě Veselému. A byl to dále už jen Marek, který umožnil neveklovským bodovat. Jak s Kačmarem, tak Křížem svedl dramatické pětisetovky, když shodně v prvních prohraných sadách nevyužil setboly a v pátých prohrál nejtěsnějším poměrem 9:11.         

Céčko, které jediné hrálo doma, čekalo derby s céčkem Divišova, tedy odveta za prohranou dubnovou baráž, která ale nakonec nic neřešila, protože céčko dodatečně postoupilo také. Naši vyrukovali v nejsilnější sestavě - Petr Stanovský, Petr Styblík, Jindra Nenáhlo a Martin Vosádka. Hosté oproti baráži přijeli posíleni o Milana Pekárka st. a Vodičku. Po čtyřhrách a první sérii byl stav vyrovnaný, ve druhé se naši ujali vedení, které drželi i po třetí sérii. Ve čtvrté však soupeř ztrátu doháněl a dělbě bodů rozhodla vítězná pětisetová bitva Petra Stanovského s Müllerem.         

OP1: Sokol Divišov A - Sokol Ostředek A  12:6

OP3: Sokol Neveklov B - Sokol Ostředek B  3:15

OP4: Sokol Ostředek C - Sokol Divišov C  9:9


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci