Výhra nad Netvořicemi znamená první postupový mečbol

Sokol Ostředek – Sokol Netvořice  4:0  (2:0)

Po minulém euforickém vítězství nad Zaječicemi nás doma čekaly Netvořice. Náš úkol byl stále stejný, nic jiného než vítězství nepřipadá v této chvíli v úvahu. Na čele tabulky jsme se mohli těšit z tříbodového náskoku, ale na každé naše zaváhání čekaly jak Zaječice, tak i Jablonná, která se právě na druhé Zaječice bodově dotáhla. Tlak na naše hráče je v tuto chvíli velký, vysněný postup je relativně blízko, ale o to více se nyní musí soustředit na každý zápas a vyvarovat se sebemenších chyb. 

Borina nemohl nadále počítat se stoperem Kamilem Krejcárkem, jehož zranění si bohužel vyžádá ještě dlouhou rekonvalescenci a letos ho na trávníku už neuvidíme. Zkušený Tomáš Starosta však již v minulém zápase ukázal, že je na stoperu více než dobrou náhradou. Základy již tak pevné obrany se nejspíš ještě více vyztuží. Do utkání nemohl nastoupit ani Petr Florián, který si z minulého zápasu přivezl pusu seštupovanou šesti úhlednými stehy. Do středu zálohy se tak musel vrátit Milan Škvor a společně s Lukášem Uršicem zde měli vládnout jak ve vzduchu, tak i na zemi. Do třetice jsme pak na pravé záloze postrádali Zdeňka Měchuru, toho nahradil univerzál Fanda Macháček. Zbytek sestavy bylo možné označit za tradiční.

První poločas jsme začali tak, jak jsme zvyklí. Nátlakovou hrou jsme se dostávali lehce před branku soupeře. Úvodní tlak vyústil v první gól v síti Netvořic už ve 4. minutě. Adam Fantys se prosmýkl ve vápně podél lajny a předložil před prázdnou branku Lukášovi Uršicovi a Lukáš si v takových situacích umí poradit. Vedli jsme 1:0 a dále měli víc ze hry. Bohužel naše šance jsme až bohorovně zahazovali. Tomáš Starosta rozšířil početné řady ostředeckých neúspěšných penaltových exekutorů, když svou střelou vůbec branku netrefil. Adam Fantys pokoušel štěstí téměř celý poločas, ale jeho zmar v zakončení se pouze stále prodlužoval. Ať už se jednalo o dorážku z malého vápna nebo samostatný nájezd na bezmocného brankáře Netvořic, Adam nebyl schopen zařízení trefit. Až v 45. minutě se náš kanonýr dočkal a okamžitě dal zapomenout na předchozí nezdary. Adam nejprve zamotal hlavu třem obráncům soupeře a pak z velkého vápna krásnou střelou vyhnal všechny pavouky z šibenice brankáře Netvořic. Proč řešit situace jednoduše, když to jde krásně?!

Druhý poločas jsme tedy začínali za vedení dva nula, i když je třeba dodat, že na tabuli mohlo svítit daleko víc gólů. Věděli jsme, že je nutné hrát nadále zodpovědně a přidat ještě pojistku na našem skóre. Především naše obrana, ale v této fázi utkání hrála výborně. Hosté se vůbec nemohli dostat do hry, a pokud se již přiblížili k brance, tak vše spolehlivě hasil Tomáš Starosta. Kýžené pojistky pak přišly dříve, než jsme je asi čekali a bylo to jen dobře. V 64. minutě přidal svůj druhý krásný gól Adam Fantys. Opět se jednalo o tvrdou střelu, proti níž neměl brankář šanci zasáhnout. V 69. minutě pak upravil na konečných 4:0 druhý sniper Kuba Horák.

Výhrou nad Netvořicemi jsme udělali další veledůležitý krok za vysněným postupem do III. třídy. Naši hráči předvedli především vůli rvát se s nepříznivými okolnostmi. I přes množství neproměněných šancí jsme se stále tlačili do zakončení a bojovali, což prokázal zejména Adam Fantys. Na druhou stranu jsme si byli dobře vědomi důležitosti utkání a hráli jsme po celou dobu organizovaně a zodpovědně. V tomto případě je zase nutné vyzdvihnout obranu a střed zálohy. Příští týden nás čeká druhé nejdůležitější utkání jara, tentokrát jedeme na horkou půdu do Jablonné nad Vltavou, která je pouze tři body za námi. Bude nutné zopakovat výkon z předchozích zápasů a vyhrát, abychom v posledním zápase sezóny už mohli hrát uvolněně. Náš výbor opět vypravil autobus, proto prosíme všechny, pojeďte s námi a podpořte nás. Kdy jindy, když ne teď!

Sestava: Škvor J. - Fiala, Starosta, Dytrich, Muller - Macháček, Uršic, Škvor M., Nerad - Fantys, Horák

Střídali: Procházka, Sedlmaier, Jiřík, Sadílek

 

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci