Ostředecký válec je k nezastavení

Sokol Ostředek - Sokol Bukovany 5:0  (3:0)

Po dvou přesvědčivých výhrách v minulých dvou zápasech jsme "hostovali" na vlastním hřišti proti celku Bukovan. Náš soupeř totiž rekonstruuje trávník, a proto požádal o přesunutí zápasu na naše hřiště. Které mužstvo by tuto štědrou nabídku odmítlo?? Měli jsme tedy možnost hrát na svém hřišti, které se po zprovoznění zavlažovacího vozíku začíná opět krásně zelenat. Bukovany v minulém kole porazili Heřmaničky, i tak však patří stále do kategorie hratelných soupeřů, kde by tři body pro naše mužstvo měli být povinností. Naše předzápasové odhodlání bylo umocněno ještě skutečností, že se soupeř na utkání trousil jak pověstní šváby na pivo. Téměř do začátku zápasu nebylo jisté v jakém počtu a zda-li proti nám soupeř vůbec nastoupí. Pro naše disciplinované mužstvo, kde někteří hráči ukrajují pravidelně čas zápasů na úkor svých rodin nebo zaměstnání, je vždy takovéto chování soupeře výzvou k jeho bezmilostnému zostuzení.

Z ideální sestavy nám bohužel vypadl Milan Škvor, který má natržený sval a čeká ho pár týdnů pauza. Doprostřed zálohy se tedy vysunul Tomáš Starosta a na předstoperu dostal příležitost Tomáš Dytrich. Krajní beci byli po zápase v Drachkově velmi chváleni, proto nebyl důvod cokoliv měnit. Stejně tak Zdenda Měchura na pravé záloze je dlouholetou jistotou. Na druhou stranu si pak stoupl Kuba Horák. Do útoku pak Borina opět zkusil nasadit Adama Fantyse a Lukáše Uršice.
 
Bylo znát, že jsme do zápasu šli s odhodláním. Hned po pár desítkách vteřin vstřelil možná nejrychlejší ostředecký gól Adam Fantys, kdy jsme spící obranu zaskočili pěknou kombinací a Adam se trefil z hranice vápna přesně k tyči. Ve třetí minutě navíc Kuba Horák využil krásného pasu za obranu od Petra Floriána a s přehledem zavěsil. Po třech minutách jsme vedli 2:0 a diváci se opět těšili na tučné gólové hody. Brzké vedení nás však spíše ukolébalo k laxnosti. Nejspíš i s vědomím předzápasové morálky soupeře, který se netajil tím, že shání kohokoliv, kdo má v Bukovanech zdravé nohy, jsme po zbytek poločasu působili na hřišti až příliš lehkovážně. Byli jsme pomalí, v každém souboji vždy ti druzí, naše přihrávky nenacházely adresáty. Zbytečně jsme kazili a chvílemi umožnili soupeři převzít iniciativu. Vrcholem naší bohorovnosti byly pak dvě neproměněné penalty v podání pánů Floriána a Uršice.  Zde už jsme vyloženě hazardovali s přízní našich fanoušků. Ve 44. minutě se naštěstí podruhé trefil Adam Fantys, když využil nedorozumění brankáře s obráncem a po jejich srážce dával snadno do prázdné branky. Poločas tedy skončil 3:0.
 
Druhý poločas probíhal v podobných intencích jako poločas první. Často jsme šli do zbytečných kliček místo toho, abychom využili lépe postaveného spoluhráče. Naše souhra dále vázla. Bukovany však nebezpeční nebyli a tak se jen čekalo, zda se nám podaří ještě vstřelit nějaké branky. Nakonec se to povedlo Fandovi Sedlmaierovi a Honzovi Mullerovi.utkání jsme pak už v poklidu dovedli ke konečnému výsledku 5:0.
 
I ve třetím zápase jsme nakonec s přehledem zvítězili, navíc jsme v soutěžním utkání stále neobdrželi branku, což je skvělá vizitka. Přesto po konci utkání přetrvávala pachuť z předvedeného výkonu. Byl nemastný a neslaný, a to by se nám proti silnějším soupeřům mohlo vymstít. Otázkou je, do jaké míry jsme se pouze přizpůsobili slaboučkému soupeři. V příštím zápase doma přivítáme Úročnici a protože Zaječice překvapivě doma ztratily s Jablonnou, máme o motivaci postaráno. V případě vítězství se můžeme usadit na prvním místě. Navíc jsme dostali opět výhodu domácího prostředí pro náš venkovní zápas, protože Úročnice také rekonstruuje hřiště. Vše tedy nadále hraje do našich karet, jdeme od zápasu k zápasu na naším společným cílem.
 
Sestava: Nerad - Fiala, Krejcárek, Dytrich, Müller - Měchura, Florián, Starosta, Horák - Uršic, Fantys
 
Střídali: Sedlmaier, Macháček, Procházka
 
Kamil Krejcárek
 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci