V jediném jarním přípravném utkání nestačili fotbalisté na Libež

K prvnímu přípravnému utkání jsme si přizvali tradičního soupeře z Libže. I přes značnou nepřízeň počasí v týdnu před zápasem se nám nakonec podařilo s vypětím všech sil (velké poděkování patří Zdeňkovi Kobiánovi za uválení hřiště v neděli ráno) připravit hřiště do hratelné podoby a naši hráči si tak mohli letos poprvé vyzkoušet hru na přírodní trávě. 
 
Náš kádr doznal během zimní přestávky několika výrazných změn. Velkou posilou by měl být zkušený matador okresních a krajských trávníků Tomáš Starosta, který k nám přestoupil ze sousedních Teplýšovic. Stára by měl znamenat velké posílení nejen po fotbalové stránce, ale měl by i předávat cenné zkušenosti mladším spoluhráčům. Obojí se ukázalo již v prvním představení Stáry v našem dresu. Dobře se v přípravě jevil i mladý dorostenec Kuba Jiřík, měl by tedy určitě ochutnat na jaře první soutěžní minuty mezi dospělými. Na druhou stranu se budeme na pár neděl muset obejít bez zraněného Petra Floriána. Fotbalista roku 2017 si poranil v přípravě koleno a nejspíš bude muset na operaci. To Eda Špalek už má plastiku vazu za sebou a jistě s ním na jaře nebudeme moci do hry počítat. Čerstvě zraněný je i Patrik Krajc, který k nám přišel v zimě ze Sázavy.
 
Z tradiční sestavy tedy vypadl Petr Florián, kterého ve středu zálohy nahradil Lukáš Uršic. Tomáš Starosta si stoupl na pozici předstopera. Obrana jinak zůstala oproti podzimu beze změny. Na krajích zálohy začali Zdenda Měchura a Fanda Sedlmaier. V útoku budeme na jaře podle všeho spoléhat na dvojici Adam Fantys a Kuba Horák. 
 
Utkání jsme začali výborně. Již po pár vteřinách se dostal k míči na středovém kruhu Milan Škvor a milimetrovou přihrávkou za obranu vyslal do útoku Adama Fantyse. Adam nezaváhal a prostřelil brankáře Libže. Vedli jsme brzy 1:0. Chtěli jsme dále tvořit hru a udržet míč na našich kopačkách. Bohužel se nám to příliš nedařilo a postupem času se stále více dostávala do hry Libež. Často se až příliš projevovala skutečnost, že naši hráči byli letos poprvé na přírodní trávě. Nedokázali jsme si poradit s odlišným odskokem míče a také pohyb po rozměklém terénu byl pro mnoho z nás těžký. Postupně jsme vypadli z rytmu a nabídli Libži vlastním nedůrazem před naší šestnáctkou vstřelit pohodlně dvě branky. Záhy jsme prohrávali 1:2. Poté si ještě vybral slabší chvilku brankář Jirka Škvor a pustil pod tělem střílený centr hostujícího záložníka. Libež tak pohodlně skórovala potřetí. Milan Škvor poté krásnou střelou z přímého volného kopu mířící do tyčky a následně od zad gólmana do brány, zařídil kontaktní branku na 2:3. Nevzdali jsme se a stále zlepšující se kombinací po zemi, kterou vedli především Milan Škvor a Tomáš Starosta, jsme přimáčkli Libež před branku. Náš tlak rezultoval ve vyrovnávací gól Adama Fantyse, když využil tečovanou přihrávku Tomáše Starosty.
 
Do druhého poločasu jsme poslali do pole čerstvou krev. Na místo předstopera si stoupl Tomáš Dytrich. Fanda Macháček šel na pravého beka a před něj Libor Procházka. Na levé záloze začal Fanda Nerad. Do útoku pak vystřídal Kuba Jiřík. Bohužel jsme celkem rychle dostali zbytečnou branku po rohovém kopu a zaváhání obrany a pak už jsme vývoj zápasu nedokázali zvrátit. V samotném závěru jsme ve snaze vyrovnat už zapomínali na zadní vrátka a inkasovali jsme pátý gól. Utkání tak skončilo 3:5.
 
V příštím týdnu jsme měli sehrát první mistrovské utkání v Křečovicích. Náš soupeř však soutěž odhlásil a tak máme volno. Začínáme až 14.4. na vlastním hřišti, kde hostíme celek Heřmaniček.
 
Sestava: Škvor Jiří - Fiala, Krejcárek, Starosta, Müller - Měchura, Uršic, Škvor Milan, Sedlmaier - Fantys, Horák
 
Střídali: Procházka, Dytrich, Nerad, Jiřík, Macháček
 
Kamil Krejcárek

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci