Silvestrovskému pinčesu suverénně vládnul Roman Žydyk

Posedmé se ostředečtí stolní tenisté rozloučili s kalendářním rokem turnajem nazvaným „Silvestrovský pinčes a vepřový ovar“, který byl i letos určen pouze pro domácí, členy TJ a pozvané. V sobotu 29. prosince se na sále ostředecké restaurace sešlo třicet pět sportovních nadšenců, z toho 10 dětí.

I v letošním ročníku byly pro dospělé účastníky vypsány kategorie registrovaných a příchozích. Dětští účastníci měli také dvě kategorie – chlapci a dívky.

Do kategorie registrovaných se zapsalo 17 hráčů, kteří byli losem rozděleni do čtyř skupin, které se hrály systémem každý s každým na dva vítězné sety. Vítězové skupin postoupili přímo do čtvrtfinále, hráče na druhých a třetích místech čekalo osmifinále, ve kterém se již hrálo na tři vítězné sety.

V boji o bronz se utkali divišovský Milan Pekárek starší s Vladimírem Vlasákem z Benešova. Dramatickou pětisetovou bitvu vyhrál Pekárek. 

Finále bylo jednoznačnou záležitostí domácího Romana Žydyka, který ve třech setech přehrál loňského vítěze Pavla Šramotu hrajícího za Teplýšovice. Roman tak absolvoval celý turnaj bez ztráty setu.  

Na osm příchozích hráčů čekal podobný systém, jaký byl v kategorii registrovaných. Nejprve skupiny, po kterých následoval vyřazovací pavouk.

Vítězem této kategorie se stal Michal Soustružník, který ve finále porazil Marka Škvora staršího v poměru 3:0 na sety. Bronzovou medaili získal Jiří Müller díky výhře 3:0 v malém finále nad Pavlem Floriánem.

Děti odehrály své turnaje v tělocvičně v budově nedalekého Obecního úřadu. V kategorii dívek si zlato vybojovala Katka Šramotová před Danielou Kovářovou a třetí Terezou Škvorovou.

Sedm chlapců odehrálo turnaj systémem každý s každým. První tři měli shodnou bilanci pěti výher a jedné prohry, tak o pořadí musela rozhodnout mini tabulka vzájemných zápasů. Z celkového vítězství se radoval Daniel Císař. Druhý skončil Šimon Styblík a bronz získal Štěpán Vrána.

Na závěr obou částí turnaje následovala populární obíhačka. Dětskou vyhrál Daniel Císař. Šampaňské za výhru v dospělácké obíhačce potěšilo Jindřicha Nenáhla.

Celkové výsledky - registrovaní 

  Celkové výsledky - příchozí 

 Celkové výsledky – chlapci U14 

Celkové výsledky – dívky U14 

Na nejlepší trojici ve všech kategoriích čekala originální ostředecká medaile a lahev šampaňského (děti samozřejmě dětské).

Přehled všech výsledků

Kategorie - registrovaní

Kategorie - příchozí

Kategorie - chlapci U14

Kategorie - dívky U14 


Po skončení sportovní části až do velmi pozdních večerních hodin vyhrávali zaplněnému salónku na harmoniku pan Koukal a na kytaru Martin Císař.

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci