Fotbalisté doma těsně prohráli se Zaječicemi

Sokol Ostředek - Sokol Zaječice 2:3 (2:1) 

V sobotním posledním domácím utkání podzimu přivítali naši fotbalisté Zaječice. Všem bylo jasné, že nás čeká velmi těžké utkání. Nečekaly nás Zaječice, které u nás téměř přesně na den před rokem dostaly sedmičku, když měli v týmu několik černochů a předloni si od nás vypůjčily dokonce i dresy. V Zaječicích se toho za rok hodně změnilo a v letošní sezóně ještě nenašly přemožitele. V tabulce jsme byli před tímto utkáním před nimi jen o skóre.

Trenér Borina měl před zápasem těžkou hlavu, jak to postavit. Vedle dlouhodobých marodů Edy, Zdendy a Milana nemohl počítat ani s Kamilem a Láďou. Nejistý byl start Adama, který nedohrál minulý zápas v Peceradech kvůli svalovému zranění. Post stopera vyřešil tak, že se na něj postavil sám a na beka stáhl Fandu Macháčka. Jako třetího útočníka povolal na lavičku sedmnáctiletého Kuba Jiříka z dorostu.

Hned v úvodu se ukázalo, že nás čeká opravdu těžký soupeř, který bude zlobit naši obranu svou rychlostí. V 9.minutě se zapomněl Fanda Macháček vrátit,  s míčem k naší bráně pádícího útočníka hostí sledoval Kuba Horák. Hostující hráč se ve vápně, poté co ucítil kontakt s Kubou, ochotně skácel k zemi. Sudí k překvapení všech ukázal na penaltový puntík. Taková penalta se proti domácím v úvodu zápasu nepíská. Jirka vystihl Hamouzovi směr, ale na míč nedosáhl. Hosté tedy šli velmi brzy do vedení.

Naši nesvěsili hlavu a bojovali. Hosty hodně trápil Adam. K vyrovnání nám ve 22. minutě pomohl hrubkou zaječický gólman, Adam míč v pohodě uklidil do prázdné branky, ale bohužel si při střele obnovil své svalové zranění a dohrál. Šanci dostal mladý Kuba Jiřík, pro něhož to byla premiéra v týmu dospělých a určitě svým výkonem nezklamal.

Neúnavný bojovník Standa Svoboda se v 36. minutě prodral do vápna, kde jej hostující obránce zastavil jen faulem. Lukáš Uršic se z nařízené penalty nemýlil. Do půle jsme tedy otočili a věřili, že z kopce soupeře dorazíme.

Opak byl pravdou, v 50. minutě se naše obrana zcela hostujícímu útočníkovi rozestoupila, ale naštěstí ten střílel proti vyběhnuvšímu Jirkovi těsně vedle. Naši obranu toto však nevytrhlo z rozjímání. V 54.minutě si Fanda Macháček počínal na hranici vápna velmi nedůsledně a nechal Hamouze vystřelit a míč skončil bohužel v naší síti. Bylo srovnáno. Hrající kouč Borina zareagoval tak, že na Hamouze nasadil jako hlídacího psa Machyho a na beka se postavil Vašek Budka.

Teprve pak se naši probrali a začali opět hrát. Soupeře jsme zatlačili na jeho půlku, ale byli jsme bezzubí a soupeř jen občas pohrozil kontrem, se kterým si naši poradili. V 70.minutě nám sudí neuznal regulérní gól. Na centr ze strany si naběhl ve vápně Flory a hlavičkou skóroval. Ačkoliv měl ruce za zády, sudí mu pískl útočný faul.

V 83. minutě se Hamouz u lajny snadno zbavil Machyho, nebezpečnou střelu Jirka vyrazil, ale hostující Hruška snadno předskočil naše dva stojící beky a dorazil míč za Jirkova záda. Naši se pak snažili srovnat, ale žádnou šanci si nevytvořili a sudí poté, co uplynulo avizovaných 5 minut nastavení za nedohraný 1. poločas (Jirkovi vypadla čočka) na nic nečekal a zápas ukončil. Za druhý nenastavil ani vteřinu.

Hosté, kteří se před zápasem netajili postupovými ambicemi, si tedy odváží z Ostředku tři body za výhru ze zápasu, kterému by jednoznačně slušela plichta. Naši se po druhé porážce v řadě propadli až na 3.místě. Čtvrté béčko Maršovic je za námi jen o skóre. Horší je to v tabulce pravdy, vzhledem k sedmi utkáním doma, v ní máme nulu.

Za týden čeká náš tým poslední zápas sezóny, na který klub pro všechny fanoušky vypraví zdarma autobus. Pojeďte fotbalisty podpořit!

Sestava: Škvor J. – Macháček, Procházka, Dytrich, Müller – Horák, Florián, Uršic, Nerad – Svoboda, Fantys

střídali: Jiřík, Budka, Sedlmaier


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci