Fotbalisté ostudně prohráli v Peceradech

 

JAWA Pecerady – Sokol Ostředek 4:2  (1:2)

První místo ve skupině, náskok dvou bodů na druhý Drachkov a nevídaný ofenzivní apetit v posledních zápasech, taková byla výchozí pozice našeho mužstva pře zápasem v Peceradech. Nahrávat nám také měla podzimní forma našeho soupeře, která eufemisticky řečeno nebyla příliš ideální. Pecerady se krčily na předposledním místě tabulky a s pouhými 9 vstřelenými brankami byly nejhůře střílejícím týmem soutěže. Také vzpomínky na jarní měření sil, kdy jsme přesvědčivě na vlastním hřišti vyhráli 9:2, byly možná stále v hlavách mnohých z nás. Prostě před zápasem vše hovořilo pro naše ideální psychické rozpoložení. 

Opět jsme se v sestavě museli obejít bez Milana Škvora, jehož stále trápí zraněné koleno. Doprostřed zálohy se tak posunul Lukáš Uršic a na post předstopera nastoupil Tomáš Dytrich. Jinak se sestava již několik utkání nemění. Naši útočníci i záloha se v posledních zápasech předhánějí ve střílení krásných branek a do obrany se po vítězných zápasech pokud možno nesahá, tak pravý jedna z nejstarších fotbalových pravd.

Utkání jsme začali ve velkém stylu. Už v první minutě se v malém vápně prosadil Adam Fantys a dal svoji desátou podzimní branku. Hned o dvě minuty později se pak prosadil i náš druhý útočník Kuba Horák. Po třech minutách jsme vedli 2:0 a utkání měli rozehrané skvostně. I nadále jsme měli více ze hry a zápas se snažili kontrolovat. Drželi jsme míč na svých kopačkách a domácí obranu nutili k chybám. Bohužel Kuba Horák sám na velkém vápně zakončoval nepřesně a Petr Florián po špatném výkopu domácího brankáře nedokázal z dálky trefit odkrytou branku. K útočení se Pecerady v první třetině zápasu příliš neměly. Dílem to bylo způsobeno dobrou hrou naší obrany, kdy jsme dokázali zachytávat dlouhé míče a dále je přesně rozehrávat, a dílem aktivním presinkem našich záložníků. Prakticky jsme domácím dovolili jednu kloudnou akci a ihned jsme z ní inkasovali. Láďa Fiala neobratně zpracovával prudký míč bohužel přímo k hráči Pecerad, který na polovině hřiště ihned poslal do úniku svého spoluhráče. Ten s notnou dávkou štěstí přes dotírajícího Kamila Krejcárka proměnil. Do kabin jsme šli tedy za stavu 2:1.

V druhém poločase se nám již nedařilo téměř nic. Náš útok prakticky neexistoval a v obraně se začínaly objevovat první vážnější trhliny. Bohorovnost a laxnost, naši podzimní staří známí, začaly být v naší hře stále více hmatatelnější. První trest se dostavil v 50. minutě. Dýchavičný Fanda Macháček úplně vypustil souboj ve vápně  a domácí záložník předložil míč na malé vápno svému spoluhráči. Jirka Škvor byl bezmocný. Další ranou pak byla vynucená střídání Adama Fantyse a Tomáše Dytricha. Měli jsme však ještě dostatek času se zápasem něco udělat. Do útoku vyslal Borina Vencu Budku, který se na tréninku v této činnosti prezentuje poměrně slušně a doprostřed zálohy vyběhl trenér osobně. Lukáš Uršic se stáhl na předstopera. Naše útočné snahy byly v této fázi utkání již ale naprosto bez náboje a myšlenky. V obraně jsme zase kupili trapné chyby. Vrcholem našeho počínání v Peceradech bylo pak rozmezí 70. a 76. minuty. Nejprve v 70. minutě Jirka Škvor při odkopu minul lehký míč směřující na něj od půli hřiště a domácí útočník pohodlně dovezl míč do branky. V 76. minutě pak veškeré snahy o zvrácení průběhu zápasu utl frustrovaný Kamil Krejcárek, který se pokoušel rychle rozehrát házený aut a bohužel namazal soupeři na smrtící brejk. V tuto chvíli bylo prakticky po zápase, rozklad našeho mužstva byl dokonán. Přes jalovou převahu jsme si už nedokázali ani vytvořit vážnější příležitost ke zkorigování výsledku. Utkání tak skončilo 4:2 v náš neprospěch.

Z utkání, které jsme dle všech předpokladů měli v poklidu dovést k vítězství, jsme dokázali udělat prvotřídní blamáž. Zatímco první poločas ještě nějaké měřítko z naší strany snesl, v druhé půli již jsme neměli vůbec nic a byli jen stínem mužstva, které v předchozích zápasech ničilo soupeře. Najednou nám chyběla bojovnost, zodpovědnost za prostor a mnohdy i zájem o hru. Naše přihrávky nenacházely adresáta, centry mířily do nikam, volili jsme alibistická řešení. Samostatnou kapitolou je pak podzimní počínání naší obrany, které dosáhlo v tomto zápase svého pomyslného vrcholu. Dostáváme množství laciných branek, soupeř má svou úlohu v našem vápně velmi usnadněnou, zbytek mužstva se na obranu spolehnout nemůže. Možná je na čase něco změnit, dát naší obranné činnosti nový impuls. V následujícím domácím utkání se Zaječicemi by k novému impulsu měla být příležitost, tak uvidíme. Důležitost tohoto zápasu je nesporná, bude potřeba opět naplno bodovat!

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Dytrich, Müller - Macháček, Uršic, Florián, Nerad - Fantys, Horák

střídali: Budka, Procházka

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci