Fotbalisté ve vycházkovém tempu zdolali doma Úročnici

Sokol Ostředek - TJ Úročnice B  6:2  (1:1)

V posledních dvou domácích utkáních měli naši fanoušci možnost vidět zajímavé zápletky. S Drachkovem jsme těsně podlehli v dramatickém souboji o první místo a o týden později jsme doma dopřáli ochozům nevídaný zážitek v podobě šestnácti branek. I třetí týden v řadě se šlo v Ostředku na fotbal. Úročnice renovuje své hřiště a tak po vzájemné dohodě došlo k výměně jarního utkání za podzimní. Psychologická výhoda domácího prostředí nám v tomto případě mohla hrát do karet, protože Úročnice vždy patřila k velice nevyzpytatelným týmům a vzájemná utkání bývají těžká. Navíc potřebujeme stále bodovat, protože špička naší soutěže je pořád velmi vyrovnaná.

Sestava se nám už začíná konečně stabilizovat, z čehož měl jistě největší radost Borina. Vyběhli jsme ve stejném složení jako v prvním "lepším" poločase minulého zápasu. Na střídačce jsme pak po delší době opět mohli vidět Tomáše Dytricha, který tak na základě svých zkušeností psychologicky trochu vyztužil naší poměrně labilní obranu. 

Utkání jsme začali výborně. Už v 5. minutě se po rohu dostal k odraženému vysokému míči Petr Florián a s výskokem amerického basketbalisty v nejlepších letech poslal hlavou míč do odkryté branky. Povzbuzeni rychlým vedením jsme se i nadále snažili ohrožovat branku hostí. Především po pravé straně přes rychlého Fandu Macháčka se nám dařilo pronikat do vápna a nebo centry hledat nabíhající útočníky. Ve 20. minutě se dostal do výborné příležitosti Petr Florián, ale po sérii zasekávaček ve vápně nedokázal prostřelit brankáře. A tak bohužel udeřilo na druhé straně. Naši obránci, stále ještě nepoučeni nečitelným posuzováním ofsajdových situací "naším"asistentem Martinem Vosátkou, zahráli na půli hřiště ofsajdovou past a hostující útočník v dvoumetrovém ofsajdu dostal pokyn od Martina ke zteči naší branky. Samostatný nájezd pak proměnil střelou k tyči a bylo rázem srovnáno. Další ranou bylo zranění Milana Škvora, pro které musel záhy střídat a na hřiště se tak poměrně brzy podíval Tomáš Dytrich. Do konce poločasu už se i přes snahu našich útočníků na remízovém stavu nic nezměnilo.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním utkání zvrátit ve svůj prospěch. Hráči Úročnice už koncem prvního poločasu příliš neoplývali pohybem a útočnou aktivitou a ani v druhé půli se to příliš nezměnilo. Zaslouženého vedení jsme se dočkali v 60. minutě, kdy skóroval Kuba Horák. V 65. minutě jsme pak náskok ještě navýšili. Petr Florián si v náběhu zkušeně počkal ve vápně na faul hostujícího brankáře a Lukáš Uršic penaltu s přehledem proměnil. V 75. minutě pak přidal Kuba Horák svůj druhý gól v utkání a mohli jsme si užívat klidné vedení 4:1. V závěru jsme sice soupeři dovolili z ojedinělé akce snížit, avšak pochodové tempo zápasu nenapovídalo tomu, že bychom se měli o jeho vývoj nějak zásadně obávat. V nastaveném čase navíc Petr Florián s Kubou Horákem přidali další branky a sami se tak prakticky postarali o všech 6 branek v síti Úročnice. Výborný výkon od obou a naše zasloužené vítězství 6:2.

Utkání s Úročnicí znamenalo naše šesté vítězství s dosavadních sedmi podzimních utkání.Jsme stále o bod druzí a nervózně vyhlížíme další, v pořadí již čtvrté, domácí utkání v řadě. Tentokrát k nám zavítá celek Maršovic, který se s námi dělí o druhé místo s naprosto stejnou bilancí šesti výher a jedné porážky. Přijďte nás podpořit v co nejhojnějším počtu, budeme vás potřebovat!!!

Sestava: Škvor Jiří - Fiala, Krejcárek, Uršic, Muller - Macháček, Škvor Milan, Florián, Nerad - Fantys, Horák

Střídali: Dytrich, Procházka, Sedlmaier

 Kamil Krejcárek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci