Divoká přestřelka fotbalistů s Bukovany

Sokol Ostředek - Sokol Bukovany 10:6 (5:1)

Los podzimní části sezóny nám přisoudil dvě domácí utkání v řadě. Zatímco v minulém kole jsme doma podlehli v souboji o první místo Drachkovu, sobotní utkání s papírově slabšími Bukovany mělo být náplastí  pro naše fanoušky v podobě útočného fotbalu s množstvím gólů. V tu chvíli ještě asi nikdo netušil, co se na hřišti odehraje. Bukovany se jako každou sezónu krčí na spodku tabulky a i poslední vzájemné zápasy mohly napovědět, že bychom se opět měli vrátit na vítěznou vlnu.

Největší personální ztrátou pro toto utkání byla absence trenéra Libora Procházky. Trenérské taktovky se tak musel ujmout sám předseda klubu Marek Škvor společně s Mirkem Lejčkem. Borina své zástupce během týdne velmi pečlivě instruoval, a tak mužstvo před zápasem dostalo veškeré potřebné informace. Důležité bylo, že se nám stabilizovala obrana, kde se na předstopera vrátil Lukáš Uršic a Jenda Muller se mohl s klidným srdcem přesunout k levé lajně. Na pravé straně opět vyběhl Láďa Fiala. Záloha vyběhla ve stejném složení jako před týdnem a v útoku opět nastoupil Adam Fantys a Kuba Horák. Edu Špalka jsme mohli vidět pouze na tribuně s berlemi. Snad půjde rekonvalescence co nejlépe.

Utkání začalo tak, jak jsme předpokládali. Již z kabiny jsme šli se smíchem na rtech a měli utkání za jasnou záležitost. Hned jsme se usídlili na polovině hostí. Bukovany měli problém s rozehrávkou i s rychlostí svých obránců, kteří by svým zevnějškem a tělesnou konstitucí patřili spíše do ligy starých gard. Naši hráči záhy zaznamenali, že se v tomto utkání opravdu nemusejí předřít a poměrně brzy podřadili o dva rychlostní stupně dolů. To vyústilo v 9. minutě k překvapení všech ve velmi snadnou branku hostí. Útočníky Bukovan jsme pouze stínovali a Divácký z velkého vápna šťastně přeloboval Jirku Škvora. V útoku jsme problémy ale od té doby neměli, Adam Fantys do 15. minuty zkompletoval jeden z nejrychlejších ostředeckých hattricků a rázem jsme vedli 3:1. Vypadalo to, že si v poklidu dojdeme pro pohodlné vítězství. Do konce poločasu se ještě dvakrát prosadil Petr Florián a do šaten jsme šli za stavu 5:1. Měli jsme mít utkání ve svých rukou, jasně rozhodnuté.

To, co se dělo po přestávce, nemá zřejmě v padesátileté historii ostředeckého fotbalu obdoby. Ve 46. minutě jsme soupeři dovolili opět lehce skórovat a za dalších 5 minut jsme ho nechali snížit na 5:3. Což někteří naši hráči přijali možná ještě s jemně cukajícími koutky. Milan Škvor v 60.minutě pak naše vedení zase navýšil a v 62. minutě Fanda Macháček po krásném sprintu a kličce brankáři upravil na klidných 7:3. A opět jsme si mysleli, že si utkání v pochodovém tempu uhrajeme. Naše bohorovnost v této chvíli pomalu hraničila s ignorancí. Vypadalo to, že utkání chceme dohrát stylem, že vždy nějaké branky lehce dokážeme dát, tak proč se trápit koncentrací v obranné činnosti. Vrhali jsme se do bezhlavých útoků v 9 lidech a po ztrátě míče jsme se nedokázali již vracet. Naše obrana byla děravá jako ústa staré ženy. Do 80. minuty jsme soupeři trestuhodně povolili dotáhnout se až na 7:6. Poté jsme opět lehce přidali a v závěrečných minutách utkání přidali 3 branky (Budka, Nerad a Florián). Utkání skončilo divokým výsledkem 10:6 a mnozí z našich soupeřů v tabulce si ještě teď možná myslí, že se jedná pouze o tiskovou chybu.

Našim fanouškům jsme dopřáli v sobotním utkání luxus v podobě 16 branek. Na druhou stranu se však vůbec nemáme čím chlubit. K čemu nám je deset vstřelených branek, když si lehce necháme 6 branek doma vstřelit. Mnozí z nás odvedli v tomto utkání naprosto laxní výkon bez špetky sebereflexe po inkasovaných brankách. Pro nezaujaté fanoušky jsme mohli působit dojmem, že máme z vývoje utkání akorát legraci. Naší vizitkou v soutěži je i skóre a to bychom si měli uvědomit především. Hurá fotbal, kterým jsme se prezentovali, je vhodný možná tak na pouťová utkání. V soutěžním zápase, ať již jakékoliv úrovně, je takový výkon mužstva ostudou. V příštím kole hrajeme opět doma, jelikož Úročnice renovuje své hřiště a po gentlemanské dohodě došlo k prohození domácího a venkovního utkání.Úročnice je vždy nevyzpytatelný soupeř, bude nutné koncentrovat všechny síly a náš výkon rapidně zlepšit!

Sestava: Škvor Jiří - Fiala, Krejcárek, Uršic, Muller - Macháček, Florián, Škvor Milan, Nerad - Fantys, Horák

Střídali: Sedlmaier, Budka, Sadílek

Kamil Krejcárek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci