Souboj o čelo tabulky s Drachkovem fotbalisté nezvládli

 Sokol Ostředek – Sokol Drachkov  3:4  (1:3)

Již v pátém kole nás čekal zápas podzimu. Hned od začátku sezóny začalo být zřejmé, že právě Drachkov bude týmem, se kterým bychom se měli prát o postup. Čekal nás tedy pikantní souboj o 6 bodů, jeden ze zápasů, které při konstantní formě obou týmů může rozhodovat o prvním místě. Před tímto zápasem jsme se mohli konejšit dvoubodovým náskokem na prvním místě. Zatímco my jsme doposavad byli stoprocentní, Drachkov v minulém kole remizoval se silnými Zaječicemi. Dramatičnost nadcházejícího souboje byla jasně daná.

Bohužel se nic nezměnilo na turbulentních změnách v sestavě z důvodu mnoha zranění a neúčasti klíčových hráčů. S trochou nadsázky je možno říci, že každý z nás se před úvodním hvizdem musí rozhlédnout a seznámit se s novými spoluhráči na postech kolem sebe. Především obrana aby si dávala krátký seznamovací briefing před každým utkáním. V tomto utkání jsme se opět museli obejít bez klasických předstoperů. Zaskočit zde musel znovu Jenda Muller. Na levém beku se prezentoval tentokrát Venca Budka a na pravého beka se vrátil Láďa Fiala. Fanda Macháček se totiž musel vysunout na pravou zálohu místo zraněného Zdendy Měchury. Ve středu zálohy se pak sešli parťáci Flori a Milan Škvor. Vlevo nastoupil jako vždy Fanda Nerad. Do útoku nám pro tento zápas zbyli jen Adam Fantys a Kuba Horák, takže volba byla jasná. Eda Špalek je bohužel po operaci kolena a nikdo neví, kdy se bude moci zase na trávník vrátit.

Hned od začátku bylo zřejmé, že se utkávají mužstva na prvních dvou příčkách v tabulce. Herní kvalita na straně Drachkova byla patrná a hned v prvních minutách nám bylo jasné, že budeme muset hrát naplno a nevypustit jediný metr. Soupeř nám přesto dělal velké problémy. Především naše obrana předváděla nekoncentrovanou hru a až příliš často pouštěla útočníky hostů do zakončení. Již v 7. minutě se hrubě nepovedl odkop z malého vápna Jendovi Mullerovi. Namazal přímo na kopačky Petra Hampla a ten pohodlně uklízel do branky Jirky Škvora. Stejného hráče bohužel naše obrana nepokryla ani ve 14. minutě a záhy jsme prohrávali 0:2. Drachkov do zápasu vlétl a my jsme nedokázali příliš vzdorovat. Individuální chyby v naší nesehrané obraně a nedůraz byl pro soupeře úrovně Drachkova jako nabídnutá laskomina, kterou nemohl pohrdnout a s chutí se zakousl. Zbraně jsme ale nechtěli skládat, zvlášť když v 18. minutě dostal výhodu Petr Florián výhodu přímého kopu na dostřel branky soupeře. Petr přímé kopy umí zahrát precizně a i tentokrát nedal brankářovi střelou přes zeď šanci. V 18. minutě jsme tedy snížili na 2:1. Do konce prvního poločasu se hrálo nahoru a dolů. A nutno říci, že o dost znatelnější bylo ono "dolů". Do 40. minuty  jsme se stěstím přečkali asi 4 vyložené šance Drachkova, kdy míč skončil na tyči nebo Jenda Muller vykopával z prázdné branky. Těsně před koncem poločasu bohužel dalšího okénka využil výborně hrající Petr Hampl a zkompletoval hattrick. Do šaten jsme šli s výsledkem 1:3.

Borina věděl, že je potřeba do druhého poločasu něco změnit. Bylo potřeba odkopat se z deky, která nás koncem poločasu stále více dusila. Nevýrazného Jendu Mullera vystřídal proto na předstoperu Milan Škvor a Jenda se mohl přesunout na "své" místo na levém beku. Fanda Macháček si stoupl do středu zálohy a napravo nastoupil Fanda Sedlmaier. Ihned začalo být jasné, že změny to byly k lepšímu. Začali jsme dobře kombinovat ve středu hřiště a naše rozehrávka měla najednou oči. I v obranné činnosti jsme zaznamenali viditelný progres. Výsledkem bylo, že jsme ve druhém poločase byli lepším mužstvem. Již v 54. minutě se nám také podařilo vstřelit kontaktní gól. Kuba Horák se zorientoval ve skrumáži po rohu a z nulového úhlu napálil míč pod břevno branky Drachkova. Nadále jsme se drali do útoku s chutí utkání zvrátit v náš prospěch. Bohužel v 68. minutě jsme vlastní nedůsledností opět inkasovali. Milan Škvor chyboval v rozehrávce na naší půli a protiútok Drachkova byl smrtící. Další naše velká chyba v obraně nás opět poslala do dvoubrankové ztráty. V 74. minutě se nám podařilo utkání ještě zdramatizovat. Jenda Muller našel krásným centrem hlavu Kuby Horáka a ten mířil přesně. Stav 3:4 ale i přes naše velké vypětí vydržel až do konce amy jsme ztratili poprvé v letošní sezóně body.

V souboji o první místo jsme Drachkovu nestačili. Je třeba říci, že soupeř byl lepší fotbalově a celkově hrál účelnější a asi i líbivější fotbal. My jsme mu to velmi usnadnili lacinými chybami v obraně. Bohužel je stále více znát, že naše obrana nehrála jediný letošní zápas v podobném složení. Nemáme šanci se sehrát a ani hráči nemají šanci si zvyknout na nový post. Pouze znova a znova lepíme mezery v naší sestavě a vymýšlíme kompromisy. Bohužel nás kosí zranění. I pravidelná účast na zápasech je naše velká letošní bolest. Je třeba si jasně říci, že nelze odehrát jeden zápas a následující dva týdny se věnovat jiným aktivitám. Měli bychom se v rámci sezóny opravdu snažit udělat pro účast na zápasech maximum, protože sehraný tým je vždy o stupínek výše než individuální výkony jednotlivců. V příštím kole přivítáme na našem hřišti Bukovany, ideální příležitost vrátit se opět na vítěznou vlnu!

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Müller, Budka - Macháček, Florián, Škvor M., Nerad - Fantys, Horák

Střídali: Procházka, Sedlmaier

 

Kamil Krejcárek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci