Ostředecký fotbalový válec je k nezastavení

 

Sokol Heřmaničky – Sokol Ostředek  2:7  (2:3)

Ve čtvrtém kole podzimní části soutěže nás čekal výlet do dalekých Heřmaniček. Většinu minulé sezóny byl místní tým za otloukánka a až na jaře se začal mírně zvedat. Začátkem této sezóny je zřejmé, že progres zdejšího fotbalu bude nejspíše pokračovat a místní stále více budou promlouvat do pořadí ve středu tabulky. V Heřmaničkách nás čekala parta veselých hochů, kteří posekali pouze půlku hřiště a lajnovali za pomoci lidského řetězu s kelímky od piva naplněných vápnem. Na zápas také bohužel nebyl delegován rozhodčí, takže o zábavu mělo být nadcházejících 90 minut postaráno.

Tvoření naší sestavy před zápasem stále více připomíná generátor náhodných čísel. Množství omluvenek nutí Borinu vytvářet v sestavě neuvěřitelné kombinace. A tak jsme se dočkali kapitána Jendy Mullera na předstoperu a samotného trenéra na levém beku. Na pravém beku zápas od zápasu herně roste Fanda Macháček, tak zde jsme ke změně sahat nemuseli. Ve středu zálohy nám chyběl Milan Škvor. Univerzál Zdenda Měchura se tak přesunul k Petrovi Floriánovi a na pravého záložníka se postavil Kuba Horák. Útočníci Adam s Edou pomalu začínají tvořit stálou a nutno dodat velmi údernou dvojici.

Do utkání jsme doslova vletěli. Již ve třetí minutě vyhrál Adam Fantys před soupeřovým vápnem souboj o míč, posunul si ho a utaženou střelou trefil přesně k tyči. Vedli jsme 1:0. Další zásah jsme pak přidali v 16. minutě. Fanda Macháček prvním ze svých několika přesných pasů po lajně vysunul Adama Fantyse a ten předložil Edovi před prázdnou branku. Bohužel jsme záhy dovolili soupeři srovnat a Jirka Škvor neměl úplně čisté svědomí. Při dlouhé přihrávce na útočníka se rozhodl nevyběhnout a řešení to bylo špatné. Heřmanický Brzoň střílel přesně. Naštěstí hned o dvě minuty později mířil Petr Florián po rohu hlavou přesně. Opět jsme odskočili na vedení o dva góly. A opět náskok rychle ztratili. Centrovaný míč do vápna vyrazil Jirka Škvor jenom do Fandy Macháčka a soupeřův útočník dával do prázdné. Tentokrát to měl Jirka těžké, při tvrdém souboji s domácím útočníkem byl zjevně faulován. Heřmaničky tento styl hry na centry do malého vápna mají evidentně zažitý. Poločas tak dopadl 3:2 pro nás.

Druhá půle už se odehrávala plně v naší režii. Dokázali jsme v poklidu kombinovat a svým důrazem ztěžovat rozehrávku soupeři. Záhy jsme také skóre navýšili, Petr Florián střílel z vápna a domácí brankář se červenal. V 55.minutě jsme se pak radovali zase. Fanda Macháček načechral z poloviny hřiště přímý volný kop do vápna na hlavu Adama Fantyse. Adam lehce lízl míč do protipohybu brankáře a bylo to 5:2. Domácí tým v tu dobu prakticky rezignoval a do velkých akcí se už nepouštěl. My jsme však byli neúnavní a stále se tlačili před bránu soupeře. V 77. minutě po hlavičce z rohového kopu završil hattrick Petr Florián a korunoval tak svůj skvělý výkon. V 90. minutě jsme pak po faulu na Adama Fantyse dostali možnost zahrávat přímý volný kop z hranice vápna. Borina, který byl v tu dobu již na lavičce, se okamžitě vystřídal zpátky do hry a sázavskou placírkou trefil kulišácky na stranu brankáře. Utkání tedy skončilo 7:2.

Také čtvrté utkání jsme s přehledem vyhráli a po remíze Drachkova se Zaječicemi jsme jediným týmem, který neztratil ani bod. Naši soutěž vedeme o dva body. V Heřmaničkách jsme podali bojovný a velmi fotbalový výkon. Od začátku nebylo pochyb, že takové utkání jsme schopni dovést do vítězného konce. Pochvalu si zaslouží celý mančaft. Jak Ti, kteří museli alternovat na nezvyklých postech, tak i naše stálice v sestavě. Všichni zvládli utkání na výbornou. Jedinou kaňkou zápasu tak jsou zranění Edy Špalka a Adama Fantyse. Budeme doufat, že se oba dají do příštího týdne do pořádku, protože jinak bude muset mít Borina při tvoření sestavy již hodně bujnou fantazii. Příští týden přivítáme na svém hřišti Drachkov a dle dosavadního vývoje soutěže to bude zápas o 6 bodů. Přijďte nás všichni podpořit, budeme to potřebovat!!

 

Sestava: Škvor Jiří - Macháček, Krejcárek, Muller, Procházka - Horák, Měchura, Florián, Nerad - Fantys, Špalek

Střídali: Sedlmaier, Sadílek

 

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci