Fotbalisté doma s Jablonnou potvrdili skvělý vstup do sezóny

 

Sokol Ostředek – Mír Jablonná 7:2 (4:1)

 

Ve čtvrtém kole podzimní sezóny hostili naši fotbalisté na svém hřišti vedoucí celek soutěže z Jablonné nad Vltavou, pokud se tedy dá brát umístění v tabulce po třech odehraných kolech jako skutečně vypovídající. Psychologicky však tato skutečnost na naše hráče jistě mohla mít vliv, i když spíše v pozitivním slova smyslu. Na domácím hřišti jsme se vždy dokázali na silné soupeře patřičně navnadit. I pohled na tabulku, kdy se opticky držíme se špičkou, i když máme o jeden odehraný zápas méně, působil jako dobrý stimulant. Jaký rozdíl oproti našemu vstupu do sezóny minulý rok!

 

Trenér Libor Procházka mohl být tentokrát při tvoření sestavy o poznání veselejší než před týdnem v Heřmaničkách. Pokud pomineme dlouhodobé marody, tak z ideální sestavy chyběl prakticky jen Láďa Fiala, který se musel z rodinných důvodů omluvit. Na kraji obrany ho nahradil Zdenda Měchura a nutno dodat, že velice dobře. Jinak obrana hrála ve svém tradičním složení. Střed zálohy opět jistil Flori s Lukášem Uršicem a do útoku se po týdnu vrátili oba naši bombeři Eda s Tomášem Sadílkem. Fanda Nerad si na levé záloze také začíná budovat pevnou pozici, tak jediným místem, kde jsme museli testovat, byla pravá strana zálohy s Vaškem Budkou. Možnost hokejového střídání a našlapaná lavička však dávaly možnost pro případnou rychlou změnu.

 

Utkání jsme začali poměrně sebevědomě, jak už to na domácím hřišti bývá zvykem. Snažili jsme se držet míč a kombinovat především přes náš silný střed. Bohužel jsme hned v 9. minutě hrubě nezvládli zahrání ofsajdové pasti a umožnili hostujícímu Červovi jít do samostatného úniku. A Červ trestal. Vlastní nedůsledností jsme umožnili soupeři jít do jednobrankového vedení. Nesložili jsme však zbraně a snažili se ihned utkání zvrátit. Velmi dobře jsme se pohybovali a soupeř měl s naší kombinací problémy. V 14. minutě našel Jenda Muller dlouhým křížným pasem Edu Špalka, který vracel míč stříleným centrem před bránu Jablonné. V nastálém zmatku si hostující Rabiňák vsítil ukázkového vlastence. Poté se poprvé v zápase v brance vyznamenal Jirka Škvor. Po nedůslednosti v našem vápně se z úrovně pokutového kopu dostal ke střele hostující útočník a Jirka Škvor hokejovým zákrokem skvěle zasáhl. Od 30. minuty do poločasu jsme pak utkání téměř rozhodli. V 32. minutě si ve vápně krásně přehodil obránce Petr Florián a byl zastaven pouze za cenu pokutového kopu. Eda Špalek proměnil penaltu jako starý mazák. Ve 34. minutě pak Eda ukázal, že když chce, dokáže být ve vápně i patřičně důrazný. Skvěle si odstavil tělem obránce a nedal brankáři šanci. Nejkrásnější branku si pak naši borci nechali na 40. minutu. Jenda Muller zahrával ze své strany přímý volný kop. Krásně nadýchal svůj míč za obranu a Petr Florián v pádu umístil míč hlavou přesně k tyči. Ze zaplněných tribun se začal ozývat potlesk a hráčům Jablonné se hlavy nejspíše přestaly točit až o poločase v kabině.

 

V druhém poločase už jsme, nejspíše i s vědomím přesvědčivého vedení, nepůsobili na hřišti tak lehce. Naopak jsme Jablonné umožnili dostat se do našeho vápna a vypracovat si brankové příležitosti. V 55. minutě fauloval ve vápně Lukáš Uršic a penaltu mohli zahrávat tentokrát hosté. Jirka Škvor však ukázal, že ho podzimní sezóna zastihla ve skvělé formě a penaltu bravurně zneškodnil. Z tribun se ozval zasloužený aplaus. Druhé okénko v naší obraně už ale soupeř potrestal. V 62. minutě hrubě neodhadli dlouhý nakopnutý balón Jenda Muller s Kamilem Krejcárkem a hostující Mlejnek uklízel sám za záda Jirky Škvora. Nervozita se začala vkrádat na naše kopačky. Při známé psychické labilitě našeho mužstva nebylo utkání ještě rozhodnuté. Naši obránci však již hráli koncentrovaně. Navýšení na 5:2 měl na kopačce Tomáš Sadílek, ale nejspíš se ještě teď diví, jak lze z pár metrů netrefit prázdnou bránu. Nakonec se naši fanoušci dočkali rozuzlení až v samotném závěru. Trefil se dvakrát Eda Špalek a pak se v nastavení dočkal branky i Tomáš Sadílek a ukázal, že mu střelecký prah ještě úplně nezvlhl. Nakonec jsme tedy zvítězili v poměru 7:2.

 

Vstup do sezóny tedy zatím můžeme označit jako úspěšný. Z tří utkání jsme vytěžili 7 bodů, a protože nikdo v naší skupině není stoprocentní, držíme stále úzký kontakt se špičkou. V příštím kole jedeme na půdu neoblíbeného soupeře do Pecerad, kde se nám dlouhodobě nedaří a je nejvyšší čas zde uspět a potvrdit stávající formu.

 

Sestava: Škvor - Měchura, Krejcárek, Špalek R., Müller - Budka, Florián, Uršic, Nerad - Sadílek T., Špalek E.

Střídali: Kančij V., Procházka, Sedlmaier

Do zápasu nezasáhli: Mikšátko, Luzum

 

Kamil Krejcárek


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci