Stolní tenisté vysílají do soutěží tři týmy

Stolní tenisté prvně v historii oddílu vysílají do okresních soutěží tři týmy, čemuž předcházela velká vnitro-oddílová diskuze. Vzhledem k avizovanému přihlášení mnoha nových týmů a mlčení okresního svazu panovala nejistota, jaké soutěže vlastně budou jednotlivé týmy v sezóně 2016/17 hrát. Rozhodnutí o zachování počtu tříd okresního přeboru při zvýšení počtu týmů na 13 v každé z nich, jenž padlo až koncem srpna, znamená, že áčko zůstává ve třetí třídě a béčko s céčkem budou hrát třídu čtvrtou.První kolo je na pořadu v pátek 30. září.

 

Ostředecké derby mezi béčkem a céčkem musí být ale předehráno ještě před tímto termínem. Hráči budou opět trénovat (středy večer) a hrát (pátky večer) na sále restaurace, za což velice děkujeme nájemci Janu Lukešovi.

 

V rámci přípravy na novou sezónu sehráli a ještě sehrají naši stolní tenisté několik přípravných zápasů.

 

Ve středu 24. srpna vyrazilo nově budované céčko do Prahy za týmem KST OBO Praha a po dramatickém souboji prohrálo 8:10 – podrobnou reportáž si můžete přečíst ZDE

 

Áčko si o týden později zajelo zahrát do Pyšel proti místnímu béčku. Za Pepu Lemberka zaskočil Martin Vosádka z béčka. I áčko si domů odvezlo nejtěsnější prohru 8:10. Roman a Jura Žydykové ve velké bitvě nestačili Jiráňovi s Černým, naopak Marek Škvor ml. a Martin Vosádka s přehledem zdolali slabší dvojku domácích Klinderová / Tvrdý. Po čtyřhrách to tedy bylo 1:1 a šlo se na dvouhry.

 

Všichni čtyři naši hráči si poradili s Tvrdým, který je nováčkem na soupisce domácích. Jura i Roman ve třech setech přehráli také Ivu Klinderovou. Martin ji porazil v pěti setech, ale bohužel už ne Marek, přes nadějný stav v pátém setu.

 

Marek mohl své zaváhání napravit s Jiráněm, ale nakonec prohrál s tímto soupeřem potřetí 2:3, přestože vedl již 2:1 na sety. Čtvrtý prohrál 14:16 a pátý 9:11, když v posledním do devátého bodu stále vedl. Podobnou bitvu se stejným koncem sehrál s Jirkou Jiráněm i Roman. Černý byl nad síly všech našich hráčů.

 

Na středu 21. září má áčko ještě domluven přátelák v Divišově s béčkem a v sobotu pořádají naši stolní tenisté ostředecký Votvírák, na který je už aktuálně přihlášeno 30 hráčů.

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci