Parádní vstup stolních tenistů do nové sezóny

Nepočítáme-li středečení předehrávaný duel céčka s béčkem, tak v pátek vstoupili ostředečtí stolní tenisté do nové sezóny 2016/17 a vstup to byl parádní.

 

Áčko přivezlo výhru z Petroupimi, kde překvapilo místní béčko - jednoho z aspirantů na postup do OP2. V našich barvách se kromě bývalého extraligisty Míry Janaty, který začne trénovat od října ostředecké děti, představil také Martin Vosátka, bývalý hráč Benešova, kterého jsme zlanařili na turnaji Ostředecký Votvírák. Věřili jsme, že bychom mohli překvapit.

 

Míra s Martinem dle předpokladů zvládli čtyřhru a blízko k výhře byli i Jura s Romanem Žydykovými, nad Lejčkem s Petrem vedli v pátém setu již 8:3, 10:6 a ještě i 11:10, ale nakonec prohráli.

 

První série dvouher se nám vydařila excelentně. Míra s Martinem si poradili hladce se Šturcem a Lejčkem. Roman překvapivě vyhrál v pětisetové bitvě nad Škvorem a Jura ukázal, že si na Petra věřil před zápasem oprávněně. Naši se ujali vedění 5:1 a domácí byli jak opaření.

 

Druhou sérii načal výhrou Míra proti Petrovi, ale Martin nezvládl přes setboly koncovky setů se Škvorem a Jura nestačil na Lejčka. Roman si naopak poradil se Šturcem a naznačil, že má výbornou formu. Po druhé sérii jsme tedy udrželi nadějný čtyřbodový náskok 7:3.

 

Výhrou nad Lejčkem zvýšil naše vedení Míra, ale Martin s Jurou nestačili na Šturce, resp. Petra shodně ve čtyřech setech a dali domácím naději, kterou však rychle odvál Roman, který přehrál Petra a vybojoval 9. bod, znamenající, že neodjedeme s prázdnou.

 

Když Míra přehrál v úvodu poslední série domácího Škvora, mohli jsme slavit 10. bod a výhru. Poslední bod přidal Roman výhrou nad Lejčkem, čímž završil svoje famózní představení ve dvouhrách ( 4 výhry). Ještě v březnu Roman se stejnými hráči suverénně prohrál...

 

Povedený start do sezóny má i béčko, které doma porazilo déčko s Petroupimi. Stoprocentní byl Jindra Nenáhlo, tři bodíky přidal Martin Vosádka, dva Marek Škvor st. a jeden Ríša Kotil. Béčkaři vyhráli i obě čtyřhry.

 

Céčko nemělo ve třech proti silným Olbramovicím šanci. Všechny tři bodíky vybojoval Petr Stanovský.

 

SDH Petroupim B - Sokol Ostředek A 7:11

Sokol Ostředek B - SDH Petroupim D 12:6

Sokol Ostředek C - SDH Olbramovice C 3:15

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci