Nohejbalový turnaj opět ovládli týnečtí Šachisté

  

V sobotu 8. července uspořádala TJ Sokol Ostředek na kurtu u fotbalového hřiště již sedmý ročník nohejbalového turnaje trojic. Sportovního klání se letos zúčastnilo 9 týmů. Škoda že nevydrželo slunečné počasí. Dvakrát pěkně zapršelo, druhá přeháňka před finále si pak vynutila delší přestávku kvůli úpravě a vysušení kurtu.

 

Týmy nejprve bojovaly ve dvou základních skupinách. Utkání ve skupině se hrála na dva sety, mohlo tedy dojít i na plichtu. Pořadí ve skupinách určilo nasazení týmů do vyřazovacích bojů.

 

Pětičlennou skupinu A vyhrál nováček turnaje – trojice BHS z Benešova před favorizovanými týneckými Šachisty, kteří dvakrát ztratili body za remízu. Ve druhé skupině si prvenství zajistili domácí Absolventi.

 

V kvalifikaci o čtvrtfinále mezi posledními týmy obou skupin uspěli Dědkové – pátý tým z áčka (10:8, 10:8). Pro poražené Benešáky tím turnaj skončil.

 

Hned první čtvrtfinále přineslo překvapení. Holubárna ve třech setech přehrála Absolventy, kteří obhajovali stříbrnou příčku z minulého roku (10:6, 8:10, 6:10). Dramatický byl i souboj mezi Radioaktivními Jitrnicemi, které se po pár letech odmlky do Ostředku znovu vrátily, a Dřeváky. Z postupu se nakonec radovali Dřeváci vedené Davidem Luzumem (10:8, 8:10, 10:7). BHS a Šachisté si vcelku bez problémů poradili s Dědky, resp. Ostřeďáky. Mezi nejlepší čtyřku tedy postoupily jen týmy ze skupiny A.

 

V prvním semifinále nedali Šachisté moc šancí Holubárně (10:5, 10:3). Ani druhé semifinále nepřineslo velké drama. Trojka BHS vyklepla Dřeváky (10:5, 10:4).

 

Ostředecké týmy si to tedy rozdaly v zápase o 3. místo nejen o medaile, ale i o titul nohejbalového krále Ostředku pro rok 2017. Holubárna dokázala s mladými Dřeváky držet krok vždy jen v první půlce setů. Jejich závěry patřili mladíkům, kteří si zajistili bronz za výhru 10:6 a 10:7.

 

Již při zápase o bronz se přihnala přeháňka, která se nakonec po pár míčích finále změnila v průtrž, po které zůstaly na kurtu louže vody. Přestávka na úpravu kurtu trvala několik desítek minut, a přestože se finále nakonec dohrálo, stav kurtu určitě ovlivnil hru obou celků.

 

Týnečtí Šachisté si po výhře 10:8 a 10:2 nad BHS připsali na své konto již čtvrté celkové vítězství v sedmileté historii turnaje.

 

Nejlepší tři týmy si odvezli tradiční speciální ostředecké medaile a spolu se čtvrtým týmem i pivní odměny věnované pořadatelem. 

 

Přehled všech výsledků

 

Konečné pořadí

 


 

Šachisti Týnec

 

BHS Benešov

FK Dřeváci

FC Holubárna

Absolventi

Radioaktivní Jitrnice

Ostřeďáci

Dědci

Benešáci


 


 

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci