Fotbalisté si připsali v Neveklově důležitou výhru v boji o první místo

Sokol Neveklov B - Sokol Ostředek 0:2 (0:1)

 

Po minulém gólově vysoce nadprůměrném domácím utkání, čekal naše mužstvo opět venkovní zápas. Vybaveni výrazně posilněným sebevědomím jsme cestovali do Neveklova, abychom poměřili síly s místním B-týmem. Není tajemstvím, že do Neveklova jezdíme rádi. Místní vždy skvěle upravené hřiště, které svými rozměry předčí hrací plochu v Ostředku, přímo vybízí k technické kombinační hře. V souboji o první místo jsme nutně potřebovali vyhrát, Václavice také příliš nechybují a tak nejspíš bude naše mužstvo pod tlakem až do konce soutěže. S Neveklovem se nám však dlouhodobě daří a tak v kombinace s opět výborným hřištěm bylo možné v úspěch předem věřit.

 

Borina nám před zápasem ukázal, že ani výhra 9:2 není důvodem, aby nám důrazně nevyčetl přístup k utkání s Pecerady v druhém poločase. Pak již jsme se ale opět mohli soustředit na utkání, jenž nás čekalo. Lukáš Uršic bohužel poslední zápas odnesl zlomeným nosem a tak ho v sestavě na předstoperu nahradil Jim Kapal. Ostatní posty v naší sestavě byly ve stejném složení jako minulý týden. I záloha zůstala stejná. Milan Škvor už se pevně usídlil na svém postu ve středu zálohy vedle Floriho. Zdenda Měchura a Eda Sidor na krajích zálohy jsou pevnými základy sestavy. V útoku pak vedle Edy Špalka dostal příležitost Kuba Horák. Standovi Svobodovi trenérské povinnosti u sázavské mládeže bohužel nedovolili k utkání odcestovat.

 

Na začátku utkání se nám chvilku dařilo plnit to, co jsme si předsevzali. Ve 14. minutě jsme pak vstřelili dokonce branku. Odražený míč usměrnil za zády brankáře domácích Eda Špalek. Bohužel postupem času jsme se čím dál více začali topit v nepřesnostech. Pokusy o dlouhé nákopy na útočníky směřovaly povětšinou úplně mimo své adresáty. I mezihra po zemi nám vázla. Do mnoha gólových příležitostí jsme se nedostali. Naše obrana na druhou stranu úspěšně sváděla souboje s útočníky domacích a také jim nedovolila příliš možností ke skórování. Poločas jsme tak vyhráli 0:1.

 

Ve druhé půli už se nám dařilo být daleko více nebezpečný. Hlavně Eda Sidor hýřil aktivitou a v 55. minutě nastřelil po krásné akci tyč. Z následného rohu se pokoušel ještě z hranice vápna těžkým kopem pokořit brankáře domácích. Ten byl však pozorný. Snažili jsme se rychlými akcemi po zemi naleptávat pozornou obranu domácích. Nedařilo se nám však nasměrovat finální přihrávku do správných míst. Oproti tomu Neveklov se spíše snažil prosadit se centrovanými míči, naše obrana však byla pozorná. Především je nutné vyzdvihnout výkon Láďi Fialy, který uskákal velké množství míčů a skvěle eliminoval nebezpečné a důrazné útočníky Neveklova. Počínal si s naprostou jistotou. Druhou uklidňující branku se nám podařilo vstřelit v 86. minutě. V tu chvíli hrající trenér Borina s klidem sobě vlastním narýsoval milimetrovou přihrávku mezi beky na rozběhnutého Edu Sidora a toho zastavil faulem až brankář Neveklova. Penaltu proměnil Eda Špalek.

 

Přidali jsme další důležitou výhru v rozeběhlé sezóně a protože Václavice vyhrály v Peceradech, šlo o výhru dvakrát důležitou. Stále jsme první a v dalším utkání nás doma čekají Bukovany, které by mělypatřit k papírově slabším soupeřům. Nic jiného než výhru nelze akceptovat!

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Kapal, Müller - Měchura, Florián, Škvor M., Sidor - Horák, Špalek E.

Střídali: Procházka, Sedlmaier, Kančij, Luzum

 

 

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci