Fotbalisté zvládli o víkendu dva zápasy

V rámci přípravy na jarní sezónu sehráli naši fotbalisté o víkendu dvě přátelská utkání. Kádr máme již dostatečně široký na to, abychom si mohli dovolit se tímto úkolem vypořádat. Příležitost dostatečně si zahrát tedy dostali všichni, byli mezi námi však i tací, kteří si střihli dva celé zápasy.

 

Sokol Ostředek - FK Kavalier Sázava B 4:2

 

V sobotu jsme v Ratajích nad Sázavou poměřili síly se Sázavou B, která hraje okresní přebor na Kutnohorsku. Bylo znát, že proti nám stojí běhavější a fotbalovější mančaft. Právě tyto zápasy nám ale do předpokládaného boje o postup do třetí třídy mohou dát nejvíc. Zpočátku jsme měli velké problémy reagovat na pohyblivé záložníky a útočníky, kteří si často měnili místa a neustále hledali volné prostory. Nutno říci, že s tímto se často v naší soutěži nesetkáváme a bylo třeba se rychle přizpůsobit. Bohužel silnější soupeř občasná okénka v naší obraně nemilosrdně trestal. My jsme se naopak v koncovce trápili a spoustu vyložených šancí nakonec zůstalo nevyužito. Konečný výsledek 4:2 pro Sázavu byl v konečném důsledku přijatelný. Pokud se vyvarujeme chyb a nedůsledností v obraně a naopak přitvrdíme v koncovce, můžeme se měřit i s takovým soupeřem.

 

Branky: Špalek, Sedlmaier

 

Sestava: Škvor - Fiala, Krejcárek, Kapal, Muller - Měchura, Uršic, Florián, Nerad - Špalek, Sadílek

 

Střídali: Procházka, Sedlmaier, Vildman

 

 

SK Chocerady - Sokol Ostředek 5:5

 

V neděli jsme mnozí ještě v plesové euforii sehráli přípravný zápas s tradičním soupeřem z Chocerad. V našem dresu se tentokrát představily všechny nové akvizice Standa Svoboda, Tomáš Dytrich a Vasil Ščoka. V brance pak vypomohl Jura Žydyk. Sestava byla po sobotním zápase a následném plese ale hodně kombinovaná. Tomáš Dytrich se od začátku zápasu postavil na pozici předstopera, kde se především jeho výška zpočátku jevila platně. Standa Svoboda je zkušený sniper, tak zaujal místo vedle Edy Špalka v našem útoku. Vasil Ščoka si na svou příležitost na pravém beku počkal do druhého poločasu. První poločas rámovaly místy až komické chyby v naší obraně, někteří obránci kolem útočníků soupeře tančili, jak kdyby ještě stále byly na sokolském plese. Trefit míč občas bylo s kalným okem také problematické. Rezultovali z toho tři poměrně laciné branky v prvním poločase. Naštěstí v útoku se velmi dobře sehrávali Standa Svoboda a Eda Špalek a dařilo se jim nepříznivé skóre korigovat. Druhý poločas už se pouze dohrával, naši hráči byli již značně unaveni a soupeř zase nevypadal, že by hrál o dvě soutěže výš. Nebojím se tvrdit, že v plné sestavě a se správnou životosprávou bychom Chocerady jasně porazili.

 

Branky: Svoboda 3x, Špalek 2x

 

Sestava: Žydyk - Budka, Krejcárek, Dytrich, Muller - Krajc, Florián, Procházka, Sedlmaier - Svoboda, Špalek E.

 

Střídali: Grešla, Kančij, Ščoka, Nerad

 

Napsal: K. Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci