Stolní tenisty dělil jediný míček od remízy v Pyšelých

Pinčesové áčko vyrazilo v pátek do Pyšel s cílem navázat na předchozí dvě výhry. Vedoucí týmu dal tentokráte pro dvouhry důvěru čtveřici Míra Janata, Roman Žydyk, Pepa Lemberk a Jura Žydyk.

Po čtyřhře byl stav vyrovnaný, když Míra s Markem Škvorem ml. porazili přes menší komplikace v první sadě Jiráně s Ptáčkem. Roman s Jurou nestačili na Gončara se Svaškem.

První sérii načal svou výhrou nad Ptáčkem Míra, ale bohužel další tři zápasy získali domácí. Roman přitom začal s favorizovanou domácí jedničkou Jiráněm dobře, měl dva setboly v prvním setu, ale nakonec ho prohrál 10:12 a další dva sety si Jiráň pohlídal. Domácí se ujali vedení 4:2, a jak se ukázalo, tato série v podstatě utkání rozhodla.

Ve druhé sérii se k Mírovi přidal i Roman, který si poradil s Gončarem. Nečekala se porážka Jury se Svaškem. Pyšely si držely i po dvou sériéch dvouher dvoubodový náskok.

Ve třetí sérii vydřel výhru Roman proti Svaškovi, ale k němu se přidal opět jen Míra a před posledními čtyřmi dvouhrami zněl úkol jasně – vyhrát tři dvouhry.

Míra splnil úkol, jako vždy, snadno. Roman se proti Ptáčkovi hodně zapotil, prohrával již 0:2 na sety, ale dokázal vybojovat pátý set, v jehož závěru to s ním vypadalo špatně. Odvrátil dva mečboly, aby následně svůj nevyužil a musel znovu odvracet mečbol soupeře. Úspěšně a svůj třetí mečbol pak proměnil ve výhru a uchoval nám naději. Proti Jiráňovi nastoupil místo Jury Marek ml. , který s tímto soupeřem hrává vyrovnané pětisetové bitvy. Tento předem připravený taktický záměr ale nevyšel, nerozehraný Marek nebyl pro Jiráně velkým oříškem a domácí tak získali devátý bod. Zraky našich se upírali ke stolu, kde s domácím Gončarem bojoval Pepa. Vypadalo to nadějně, ve čtvrtém setu měl Pepa mečbol, k remízovému bodu tedy v tom okamžiku chyběl jeden uhraný míček. Nepovedlo se. Pátý set načal Pepa ve velkém stylu a vedl už 5:2, bohužel pak se mu nepovedlo několik podání a z výhry se nakonec radoval soupeř.

I přes porážku si áčko udrželo ve vyrovnané tabulce dělenou druhou příčku, kterou může udržet jen výhrou v pátečním derby doma s Divišovem.

Béčko i céčko utrpěli doma vysoké porážky. Potěšující je forma Martina Vosádky, který proti silným Olbramovicím vyhrál tři zápasy.

 

Sokol Pyšely B – Sokol Ostředek A 10:8

Sokol Ostředek B – Sokol Olbramovice C 4:14

Sokol Ostředek C - Slavoj Čerčany C

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci