Stolní tenisté zakončili rok tradičním Silvestrovským pinčesem

Pošesté v řadě se ostředečtí stolní tenisté rozloučili s kalendářním rokem turnajem nazvaným „Silvestrovský pinčes a vepřový ovar“, který byl i letos určen pouze pro domácí, členy TJ a pozvané. Přes termín uprostřed týdne (středa 28. prosince) se na sále ostředecké restaurace sešlo rekordních čtyřicet sportovních nadšenců, z toho 11 dětí.

Prvně byly pro dospělé účastníky vypsány kategorie registrovaných a příchozích. Dětští účastníci měli také dvě kategorie – chlapci a dívky.

Do kategorie registrovaných se zapsalo 15 hráčů, kteří byli losem rozděleni do čtyř skupin, které se hráli systémem každý s každým na tři sety. Nejlepší dva z každé skupiny postoupili do vyřazovacího pavouka, ve kterém se již hrálo na tři vítězné sety.

Do semifinále se probojovali dva pozvaní bývalí hráči Ostředku – Pavlové Šimáček (který odvracel ve čtvrtfinále tři mečboly Jury Žydyka) a Šramota. Jejich souboj vyzněl nakonec lépe pro druhého jmenovaného. Druhou semifinálovou dvojici tvořili hráči ostředeckého áčka Roman Žydyk a Martin Vosátka. Díky lépe zvládnutým koncovkám setů si finále vybojoval Martin Vosátka.

V boji o bronz se tedy utkali Roman Žydyk a Pavel Šimáček. V zajímavém a dramatickém pětisetovém zápase se z výhry radoval Pavel Šimáček.

Finále nejprve vypadalo na jasnou výhru Pavla Šramoty, který vyhrál první dva sety. Pak se ale karta obrátila a Martin Vosátka měl v pátém setu dva mečboly, které nevyužil a dal tak šanci svému soupeři, který naopak
proměnil hned první mečbol a podruhé v historii silvestrovský turnaj vyhrál.  

Na čtrnáct příchozích, tedy neregistrovaných hráčů a hráček čekal stejný systém, jaký byl v kategorii registrovaných. Nejprve skupiny, po kterých následoval vyřazovací pavouk.

Vítězem této kategorie se stal Petr Pokorný, který ve finále porazil Petra Floriána v poměru 3:1 na sety. Bronzovou medaili získala Jana Soustružníková díky výhře 3:0 v malém finále nad Jaroslavem Krosnářem.

Pro hráče z obou kategorií, kteří ze skupiny nepostoupili do čtvrtfinálových bojů, připravili pořadatelé pavouk útěchy, jehož vítězem se stal hráč ostředeckého béčka Martin Vosádka.

Děti odehrály své turnaje v tělocvičně v budově nedalekého Obecního úřadu. V kategorii dívek si zlato vybojovala Katka Šramotová po dramatickém zápase s druhou Terezou Škvorovou, která nevyužila v třetím setu dva mečboly. Bronz patřil Daniele Kovářové.

Chlapci se nejprve rozdělili do dvou čtyřčlenných skupin, aby pak sehráli zápasy o konečné pořadí. Z celkového vítězství se radoval nový člen ostředeckého stolně-tenisového oddílu Daniel Císař, který ve finále přehrál ostředeckého fotbalového hráče Štěpána Vránu. Rodinný souboj bratrů Styblíků jednoznačně ovládl starší Matyáš.

Na závěr obou částí turnaje následovala populární obíhačka. Dětskou vyhrál Śtěpán Vrána. Šampaňské za výhru v dospělácké obíhačce potěšilo Michala Soustružníka.

Na nejlepší trojici ve všech kategoriích čekala originální ostředecká medaile a lahev šampaňského (děti samozřejmě dětské) a drobnosti, které věnoval Josef Lemberk.

 

Po skončení sportovní části až do večerních hodin vyhrával zaplněnému salónku na harmoniku pan Procházka z Divišova.

 

Celkové výsledky - registrovaní

 

1.

ŠRAMOTA Pavel

2.

VOSÁTKA Martin

3.

ŠIMÁČEK Pavel

4.

ŽYDYK Roman

5.

LEMBERK Josef

NENÁHLO Jindřich

VELEK Tomáš

ŽYDYK Juraj

9.

DRAZDÍK Jiří st.

VOSÁDKA Martin

11.

SOUSTRUŽNÍK Michal

12.

STYBLÍK Petr

ŠKVOR Marek st.

14.

DRAZDÍK Jiří ml.

POSPÍŠIL Pavel

 

Pořadí na 9. až 15. místě sestaveno dle počtu vyhraných setů ve skupině.

 

Celkové výsledky - příchozí

 

1.

POKORNÝ Petr

2.

FLORIÁN Petr

3.

SOUSTRUŽNÍKOVÁ Jana

4.

KROSNÁŘ Jaroslav

5.

FLORIÁN Pavel

HORÁK Jakub

ŠKVOR František

ŠKVOR Milan

9.

TAMME Karel

10.

FIALA Ladislav

11.

MÜLLER Jiří

SRBOVÁ Jitka

13.

DVOŘÁK Dan

VRÁNA Petr

 

Pořadí na 9. až 14. místě sestaveno dle počtu vyhraných setů ve skupině

 

 

 

 

Celkové výsledky – chlapci U14

 

1.

CÍSAŘ Daniel

2.

VRÁNA Štěpán

3.

STYBLÍK Matyáš

4.

STYBLÍK Śimon

5.

BAREŠ Vítek

6.

ŠKVOR Tomáš

7.

ŠKVOR Martin

8.

BAREŠ Vojtěch

 

Celkové výsledky – dívky U14

 

1.

ŠRAMOTOVÁ Kateřina

2.

ŠKVOROVÁ Tereza

3.

KOVÁŘOVÁ Daniela

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci