Sokolský den 2016 - starší žáci vybojovali bronzové medaile, mladší skončili čtvrtí

 

 

V sobotu 25.června uspořádala TJ Sokol Ostředek v pořadí již šestý ročník akce zvané „Sokolský den“, který byl i tentokráte věnován dvěma turnajům malých fotbalistů – 6.ročníku turnaje „O pohár starosty obce Ostředek – JOMA CUP“ pro mladší žáky a 4.ročníku turnaje starších žáků „O pohár SPZV Ostředek a.s.“.

 

Na zeleném pažitu se proháněla téměř stovka malých fotbalistů i fotbalistek, kterým nezkazilo radost z fotbalu ani velké vedro, které panovalo po celou akci.

 

Turnaje mladších žáků se zúčastnilo šest týmů – obhájce loňského vítězství Sokol Zásmuky, FK Trhový Štěpánov, Jiskra Struhařov, Sokol Maršovice, Sokol Struhařov a domácí Sokol Ostředek. Dopoledne se hrála skupinová fáze. V případě nerozhodného výsledku se kopaly penalty a vítěz rozstřelu si připsal do tabulky druhý bodík. Z každé ze skupin postoupily dva první celky do semifinále, třetí týmy se utkaly o 5.místo.

 

 

Mladší žáci TJ Sokol Ostředek

 

Skupinu A ovládli naši žáci, kteří si nejprve poradili s „benešovským“ Struhařovem a následně na penalty porazili Maršovice. Struhařov sice přehrál Maršovice, ale sportovně jim pak přenechal místo v semifinále, protože přijel jen se 4 hráči a na vzájemný souboj si vypůjčil hráče domácích.



V béčku kraloval Trhový Štěpánov, který se tak pasoval do role největšího favorita celého turnaje. Jednogólová výhra nad „pražským“ Struhařovem posunula do bojů o medaile obhájce loňského vítězství ze Zásmuk.

 

Zápas o 5.místo tedy přineslo derby obou Struhařovů, v němž byl úspěšnější tým z okresu Praha-východ.

 

Semifinálové zápasy dopadly jinak, než byly papírové prognózy. Naši nevyužil dvě šance v úvodu zápasu se Zásmuky, ale vzhledem k tomu, že se neprosazoval ani soupeř, tak ještě pět minut před koncem byl na ukazateli skóre bezbrankový stav, pak však přišla zásmucká čtyřgólová smršť. O velké překvapení se postaraly v druhém semifinále Maršovice, které si dokázaly poradit s favorizovaným Trhovým Štěpánovem.

 

V zápase o bronz nestačili naši unavení hráči na Trhový Štěpánov a zbyla na ně nepopulární bramborové medaile. Radost jim pak vrátila rozlučka s udělováním cen za uplynulou sezónu, která proběhla po turnaji. Nechyběly při ní ani buřty a zmrzlina.

 

 

Vítězný tým ze Zásmuk

 

Finálový zápas se stal jednoznačnou záležitostí Zásmuk, které si připsali již třetí turnajové vítězství v řadě. Zasmučtí se v Ostředku radovali z turnajového vítězství celkově již počtvrté.

 

 

Ocenění jednotlivci - mladší žáci

 

Nejlepším střelcem turnaje se čtyřmi brankami po rozstřelu tří střelců se shodným počtem branek stal domácí Martin Novák. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Patrik Bárta ze Zásmuk a titul nejlepšího gólmana získal ostředecký Pepča Hajný.

 

Přehled výsledků

 

TJ Sokol Ostředek - starší žáci

 

 

Starší žáci zápolili ve čtvrtém ročníku turnaje O pohár SPZV Ostředek a.s. Vedle domácích hráčů se v něm představili fotbalisté Sokola Zásmuky, Sokola Teplýšovice a FC Křivsoudov. Turnaj se hrál rovněž systémem každý s každým s penaltovým rozstřelem při nerozhodném výsledku.

 

 

Starší žáci ze Zásmuk

 

Zásmučtí žáci napodobili své mladší kolegy a suverénně dokráčeli k obhajobě loňského triumfu. Stříbrné medaile zaslouženě putovaly do Křivsoudova. Domácí žáci ani letos nevyšli na prázdno a radovali se z bronzu.

 

Korunu nejlepšího střelce si dvanácti brankami vystřílel zásmucký David Bárta. Teplýšovický Ondřej Stěhule byl vyhlášen nejlepším brankářem. Ocenění pro nejlepšího hráče převzal křivsoudovský Filip Ouřada.

 

Přehled výsledků

 

 

Nejlepší tři týmy v obou kategoriích si z Ostředku odvezly poháry a medaile, míče značky JOMA a nechybělo ani dětské šampaňské. Všechna družstva mladších žáků byla navíc odměněna taškou plnou sladkostí, které věnoval pořadatel. Ocenění jednotlivci obdrželi poháry, šampána a míče značky JOMA. Každý hráč si cestou domů mohl přečíst časopis ProFootball a doma si postavit skládanku od Rádia Blaník.

 

Všem našim podporovatelům i těm, kteří se na zdárném průběhu celé akce podíleli, patří velké poděkování.

 

Už se všichni těšíme na sedmý ročník Sokolského dne, který by se měl uskutečnit v sobotu 24.června 2017, kdy si ostředecký fotbal připomene 50 let své existence utkání s XI.internacionálů ČR.


 

 

Jiskra Struhařov

 

Sokol Struhařov

 

FK Trhový Štěpánov

 

Sokol Maršovice

 

Sokol Zásmuky


 

FC Křivsoudov

 

Sokol Zásmuky

 

Sokol Teplýšovice


 

 


 Ondřej Stěhule - nejlepší gólman

 

David Bárta - nejlepší střelec

 

Filip Ouřada - nejlepší hráč

 

 Bronzový Sokol Ostředek

 

Stříbrný FC Křivsoudov 


 

 

Mladší žáci Trhového Štěpánova

 

Stříbrný tým z Maršovice

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci